Ny Champions League-vecka inleds och två högintressanta fajter rivstartar tisdagens Topptips. Skrälläge på Stadio Olimpico där en hemmaseger skulle rensa fint bland kupongerna ute i landet. The Championship utgör resten av kupongen och en läcker spik fyndas på Adams Park där bortalaget hittar tillbaka till vinnarspåret igen. Siktet är som vanligt inställt på full pott. Nu kör vi!

Till Topptipset
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Match 1: Atlético Madrid – Chelsea | Speltips: 1X2

Champions League ger oss en rivstart på kupongen. Det första i dubbelmötet mellan Atlético Madrid och Chelsea spelas på neutral plan i Bukarest. Känslan är att en jämn kamp är att vänta när två skarpa fotbollshjärnor hos Simeone och Tuchel gör upp i en rafflade coachduell. Osäkra kort finns hos båda sällskapen då de rödvita från Spanien ser ut att tvingas lämna karantänsittande Hector Herrera kvar i hemlandet medan detsamma gäller trion Pulisic, Abraham och Mount hos de blåklädda från London. Spanjorerna har sett orubbliga ut denna säsong och därför får ettan agera utgång även om alla tecken rekommenderas.

Match 2: Lazio – Bayern München | Speltips: 1X2

Kvällens andra och sista möte i Europas finaste turnering spelas på Stadio Olimpico i Rom och innefattar två starka sällskap i form av Lazio och Bayern München. De regerande mästarna från Tyskland har för ovanlighetens skull vacklat under säsongen i Bundesliga och kommer närmast från en förlust mot Freiburg. Läge därmed för Immobile och hans kamrater i hemmalaget att ge sig själva goda förutsättningar inför returen på Allianz Arena. De himmelsblå för lågt förtroende av svenska folket och kupongens finaste skrällchans är ett faktum. 1 och X är av högsta prio.

Match 3: Middlesbrough – Bristol City | Speltips: 1X

The Championship tar över stafettpinnen och leder oss rakt in i mötet mellan Middlesbrough och Bristol City. Gästerna är för tillfället iskalla och en jobbig säsong som omfattats av skador ser ut att ha tagit ut sin rätt. Dasilva är fortfarande ett frågetecken samtidigt som långtidsskadade Weimann kämpar för en comeback. Hemmahörande Boro tvålade till topplaget Reading i helgen efter strutar från Fletcher och Bora och ges goda chanser att bygga på segersviten hemma på Riverside. Ettan ser dock ut att segla norrut i procent och med hänsyn till värdet måste ändå rensarkrysset haka på.

Match 4: Derby – Huddersfield | Speltips: 1

Pride Park blir nästa anhalt där Wayne Rooneys Baggar välkomnar Corberáns bolltrillare. Det handlar om Derby mot Huddersfield och de sistnämnda kommer från en skön hemmaseger mot topplaget Swansea. Trepoängaren bör ha skänkt positiv energi till The Terriers som befunnit sig i en negativ spiral under en längre tid. Värdarna har visat upp en god form och var nära att plocka med sig en pinne från Vicarage Road där starka Watford i slutändan blev numret för stora. Ovisst är bara förnamnet vilket oddsmarknaden också håller med om, men i jakten på de stora slantarna bör ställning ändå tas. Till nuvarande procent (cirka 40) gillas ettan som blir en vettig spik på kupongen.

Match 5: Birmingham – Norwich | Speltips: 1X2

Norwich lämnar östkusten och beger sig mot Birmingham. De gröngula Kanariefåglarna blir stora favoriter och Pukki och company kan via seger ta ett stort kliv närmare en återkomst i Premier League. Blånäsorna i hemmatröjorna ska dock inte räknas ut helt, även om de på pappret är underlägsna. I helgen blev det en skön och viktig seger mot Sheffield Wednesday och visst finns chansen att störa serieledarna om spelet klaffar. Dra till med alla tecken och håll tummar och tår för en häftig hemmaskräll i West Midlands.

Match 6: Rotherham – Nottingham | Speltips: X2

Nottingham har hittat formen och bortsett från en förlust mot topplaget Swansea i Wales har Forest radat upp poänggivande insatser den senaste tiden. Kapten Grabban saknades i segern mot Blackburn senast och om 33-åringen är tillbaka på New York Stadium återstår att se. Positivt för de rödklädda gästerna är att australiensaren Ryan Yates är tillbaka i spel och fick göra ett inhopp senast. Hemmalaget Rotherham såg ut att frigöra sig från bottenstriden då The Millers var ett av ligans formstarkaste lag för några veckor sedan, men tre raka förluster har lett till att det är kamp för överlevnad som gäller igen. Hemmasegern känns avlägsen och även om tvåan är en vettig spik på de mindre systemen så kan krysset gott sällskapa om resurser finns.

Match 7: Wycombe – Reading | Speltips: 2

Möbeltillverkarna från High Wycombe ser ut att få tufft att klara kontraktet även om hoppets låga ännu brinner hos de blåklädda efter fyra pinnar i lagets tre senaste matcher. Viktiga poäng står därmed på spel hemma på Adams Park när ett sargat Reading som håller på att halka ur toppstriden kommer på besök. The Royals var chanslösa mot Middlesbrough senast och har lidit av att den ivorianske landslagsmannen Yakou Méïté saknats under en längre tid. Bortalaget är dock flera klasser bättre i grunden, vilket tabelläget också skvallrar om, och till cirka 55-60 procent blir tvåan en given spik.

Match 8: Luton – Millwall  | Speltips: X2

Batalj med derby-stämpel i utkanten av London när Luton får besök av Millwall på Kenilworth Road. De tillresta Lejonen har nu tagit poäng i sju raka ligaomgångar, och även om de blåklädda inte lyckades avgöra mot Wycombe på The Den senast så skvallrar spelet om att nya poäng finns att hämta denna afton. Ett minus för gästerna är dock att både Kenneth Zohore och Murray Wallace alltjämt finns på skadelistan. The Hatters kliver ut på hemmaplan med två raka nederlag i ryggen där de släppt in totalt fem mål och gjort noll framåt. Det bådar inte gott inför detta prestigemöte och med jämnt fördelad streckprocent i skrivande stund blir rekommendationen att låta penseln vandra från höger.

Antal rader: 216 | Spelstopp: 19:59

KUPONGENS SÄKRA: Reading

Visst, The Royals har svajat i sina prestationer men mot tabelljumbon Wycombe ska klasskillnaden mellan lagen ändå lysa igenom. Stabil bortaspik på Adams Park.

CHANSNINGEN: Lazio

Die Bayern blir högt streckade och fint värde lämnas ute till vänster på Stadio Olimpico. Faktum är att tyskarna har varit ojämna den senaste tiden och Lazio ska tveklöst kunna utmana om segern hemma i Italien. Trolig skräll!

Lämna in Topptipset hos Svenska Spel genom knappen och jobba in den tillsammans med oss!

Till Topptipset
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stödlinjen 020-81 91 00. Spelalagom.se