Den 20:e omgången av Allsvenskan fortsätter under torsdagen där fyra heta drabbningar inleder Topptipset. Därefter är det tre tillställningar från La Liga som gäller innan mötet mellan Roma och Udinese tar kupongen i mål. Vi har åtta rätt i kikarsiktet. Ni hänger väl med?

Till Topptipset
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Match 1: Hammarby – IFK Göteborg | Speltips: 1

Vad ska det bli av IFK Göteborg? Spelet fortsätter att se uselt ut och 1-3 i nacken mot AIK var definitivt siffror som motsvarade den enorma klasskillnaden på nationalarenan. Under torsdagen är det ytterligare ett huvudstadslag som står för motståndet då Blåvitt beger sig till Tele2 Arena för att tampas med Hammarby. Bajen tog i sin tur en något tveksam seger senast mot Varberg, men den betydde likväl att de grönvita har känning på en Europaplats. Den känningen fortsätter även efter denna drabbning. Spikad etta.

Match 2: Kalmar FF – AIK | Speltips: 1X2

I mitten på juli gavs Kalmar FF en lektion av AIK på Friends Arena. Smålänningarna hade då förtvivlat svårt att komma till rejäla målchanser, men sedan dess har Henrik Rydström och company slipat på sin offensiv. Berg, Jansson och Ring är numer hetare framför mål och AIK lär få slita hårt för besväret på Guldfågeln Arena. 3-1 i rivalmötet mot IFK Göteborg innebär att gästerna kommer hit med gott om självförtroende, men detta blir tuffare emot än vad som var fallet senast. Om råd alla tecken.

Match 3: Varberg – Häcken | Speltips: 12

Varbergs fina trend på fyra raka segrar fick ett abrupt slut när de grönsvarta fick ett regelvidrigt mål emot sig på Tele2 Arena mot Hammarby. Jocke Perssons mannar stod med det sagt för en stabil insats och kan de fortsätta på tidigare vis när Häcken kommer på besök är mycket vunnet. Gästerna har inte gräs som sitt favoritunderlag och med bara en seger på de fem senaste råder tveksamheter kring Getingarnas dagsform. Spets finns dock i överflöd för att kunna besegra Varberg, men här har vi svårt att välja sida. Gubben (etta-tvåa) får förtroendet i detta västkustderby.

Match 4: Mjällby – Halmstad | Speltips: 1X

Halmstad står noterade för tre raka förluster utan mål framåt och helt plötsligt har det börjat osa katt om hallänningarna. Mange Haglunds mannar är lättlästa i offensiv riktning och det är inte alls otänkbart att den mållösa trenden fortsätter att hålla i sig även på Strandvallen. Mjällby är nämligen Allsvenskans tätaste lag mot slutet då värdarna bara släppt in ett mål på de fem senaste, detta trots att lag som Djurgården och AIK stått på andra sidan. Sarr, Bergström och Löfquist ordnar minst en pinne åt MAIF denna torsdag. 1X spelas.

Match 5: Cádiz – Barcelona | Speltips: 1X2

Med nöd och näppe lyckades Barcelona rädda en poäng hemma mot Granada. Ronald Koemans framtid hänger på en väldigt skör tråd och det inte börjar se bättre ut för Blaugrana. Det ska dock sägas att en hel drös med viktiga spelare saknas på grund av skador och därför går Barca inte säkra borta mot Cádiz. Den gula ubåten tog fyra av sex möjliga poäng mot torsdagens kombattanter i fjol och höga på ångorna från segern mot Celta Vigo ska värdarna inte räknas bort på det egna gräset. Brassa på med samtliga tecken och håll en tumme för vänstersidan.

Match 6: Granada – Real Sociedad | Speltips: 1X

Real Sociedad kommer från två raka tävlingsmatcher utan seger och mot Sevilla fick baskerna se Alexander Isak linka av med en skada. Svensken sällar sig därmed till en redan milslång avbräckslista och utan flera betydande pjäser har vi svårt att se La Real få med sig tre poäng borta mot Granada. Värdarna tog en meriterande pinne på Camp Nou senast och det var inte långt ifrån att Nazaríes åkte hem med alla tre. Machís, Puertas och Molina är samtliga spelare som kan skjuta Sociedad i sank. 1X liras till fint värde.

Match 7: Osasuna – Real Betis | Speltips: 1

Med två segrar på de tre senaste visar Osasuna god dagsform. Värdarna från Pamplona är oerhört välorganiserade och den normalt påtagliga trivselfaktorn på eget gräs tror vi kan bli vägvinnande denna torsdag. Real Betis har inlett spretigt där framför allt defensiven är den stora akilleshälen för Pellegrini och company. Alldeles för många billiga mål slinker in bakvägen och med mängder av skadeproblem i backlinjen lutar vi åt att problemen fortsätter denna torsdag. Ettan till smygvärde är en spännande spik.

Match 8: Roma – Udinese | Speltips: 1X2

José Mourinho och dennes Roma kom till sist ner på jorden då det blev torsk senast mot Hellas Verona. Förlusten hade legat i luften ett tag och det återstår att se om Giallorossi lyckas ta tjuren vid hornen redan denna torsdag då Udinese gästar den eviga staden. Zebrorna hade inte mycket att sätta emot Napoli, men dessförinnan hade gästerna radat upp den ena imponerande insatsen efter den andra. Deulofeu och Pereyra är spelare som kan såra Roma via omställningar och vi är inte alls lika övertygade som tipparna att värdarna löser detta. Alla tecken behövs i Rom.

Antal rader: 216 | Spelstopp: 18:59

KUPONGENS SÄKRA: Hammarby

IFK Göteborg fortsätter att motsvara sin tabellplacering och på Tele2 Arenas konstgräs torde Blåvitt få en tuff afton. Hammarby är hetare för dagen och tar tre viktiga poäng.

CHANSNINGEN: Granada

Granada går med höga huvuden efter poängen på Camp Nou och mot ett enormt skadedrabbat Sociedad ska värdarna kunna plocka nya poäng. 1X är ett givet val till fint värde.

Lämna in Topptipset hos Svenska Spel genom knappen och jobba in den tillsammans med oss!

Till Topptipset
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stödlinjen 020-81 91 00. Spelalagom.se