Midsommartipset inleder med en trio landskamper där fyra av sällskapen värmer upp inför det stundande Europamästerskapet medan övriga två kvalar till VM. Därefter mellanlandar vi i Reykjavik innan fyra irländska bataljer sätter punkt för kalaset. Mot åtta gröna bockar!

Till Topptipset
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Match 1: Danmark – Brasilien | Speltips: X2

Danmark genrepar inför det stundande Europamästerskapet och ställs mot världsnian Brasilien i denna vänskapsmatch. Bruun, Harder och company är lite av en outsider i turneringen och kan, om stjärnorna står i linje, gå riktigt långt. Brasilianskorna är en bra kraftmätning för våra kära grannar. Samba-lirarna ska i sin tur spela Copa América i juli och har även de detaljer att slipa på. Mittfältsmotorn Angelina och strikern Gabi Nunes är två spelare med det lilla extra. På det stora hela är Pia Sundhages besökare bättre och bör diktera villkoren på Parken, men med tanke på matchens karaktär är det nog inte dumt att få med krysset bredvid utgångstvåan.

Match 2: England – Nederländerna | Speltips: 1X2

Nederländerna, med storstjärnan Lieke Martens i spetsen, rankas av FIFA fyra i världen och ska ses som en av de tydliga guldkandidaterna i sommarens EM. Oranjes damsektion var ytterst nära att avfärda självaste USA i OS-turneringen förra sommaren och söker troligen sin revansch nu. England är dock långt ifrån några duvungar och i hemlandet, på Elland Road i Leeds, ska Lionesses kunna utmana om segern. Särskilt om Manchester Citys Ellen White vaknat på rätt sida av sängen.

Match 3: Ukraina – Skottland | Speltips: X2

Skottland leds framåt av bland annat Manchester City-stjärnan Caroline Weir. Nu ges de blåklädda brittiskorna en gyllene möjlighet att kvala sig närmare VM då matchen mot en av de stora konkurrenterna i Grupp B, Ukraina, av förklarliga skäl inte spelas i Ukraina. Så förutom att skottarna är bättre på pappret får de även chansen att genomgå denna viktiga drabbning på neutral plan. Säckpipedyrkarna lyckades rädda en poäng i det vändande mötet med de blågula, och känslan är att Weir och company ånyo löser minst ett kryss. X2 räcker.

Match 4: Inter Club d’Escaldes – Víkingur | Speltips: 1X2

Nu ska det avgöras vilken klubb som går vidare till Champions League-kvalet från denna så kallade “Preliminary”. Både Andorra-gänget Inter Escaldes och isländska Víkingur är nu en match ifrån att få mäta sig med de allra starkaste kvallagen. Lyckligtvis för de sistnämnda spelas denna final i Reykjavik, på deras hemmaarena Víkingsvöllur dessutom. Det faktumet, samt att Oliver Ekroth och company är det bättre laget, talar såklart för isländsk seger på den blåsiga ön. Men värdarna har dominerat den inhemska ligan de senaste säsongerna och kan trots allt inte räknas bort här. Då mycket står på spel kan vi nog räkna med en tight och krampaktig tillställning. Trots att “Vikingarna” utmålas till gigantiska favoriter ska minst krysset med som komplement.

Till Topptipset
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Match 5: Drogheda – Sligo Rovers | Speltips: 2

Mot Irland där fyra intressanta duster väntar. Först ut är mötet mellan Drogheda och Sligo Rovers. All heder till värdarna för att de ryckt upp sig efter en svag säsongsinledning, två kryss och två vinster på de fyra senaste matcherna är såklart en stark resultatrad. Men laget håller alltjämt låg kvalité och mot Sligo har det historiskt inte skördats några större framgångar. Faktum är att Aidan Keena och övriga gäster vunnit de tre senaste inbördes mötena mellan klubbarna. Allt talar för att den sviten förlängs denna fredag. Spiktvåa!

Match 6: Shelbourne – Dundalk | Speltips: X2

Dundalk är tvåa i Premier Division av en anledning. “Djävlarna” tog en blytung skalp när serieledaren Shamrock Rovers besegrades häromsistens. Kanske kan Stephen O’Donnells mannar bli det lag som lyckas bryta den grönvita dominansen som gällt på whiskeyön i flera säsonger? Shelbourne har med det sagt drösvis med starka resultat i ryggsäcken och ska inte underskattas, men hemmalaget är sämre spelare för spelare och får således finna sig i rollen som underhundar på Tolka Park i Dublin. X2 torde räcka.

Match 7: Shamrock Rovers – Bohemians | Speltips: 1X2

Bohemians har halkat efter toppklungan i Premier Division. Men i derbysammanhang brukar “Bohemerna” tuffa till sig. Faktum är att Jordan Doherty och company tagit totalt fyra poäng mot Shamrock Rovers i de fyra senaste inbördes mötena mellan klubbarna. Dessvärre för gästerna är Dohertys vapendragare Ciaran Kelly avstängd, men med tanke på hur skakiga värdarna sett ut mot slutet är X2 ändå ett måste. Dra till med alla tecken och håll tummar och tår för att “lillebror” skräller i detta Dublin-derby!

Match 8: Finn Harps – St. Patrick’s | Speltips: 2

St. Patrick’s har vunnit två av de tre senaste ligamatcherna och är rättmätiga favoriter inför mötet med Finn Harps. “Finny” är helt under isen för tillfället då värdarna samlat på sig blott en pinne på de sex (!) senaste matcherna. Den formsvaga nästjumbon riskerar nu att passeras av nykomlingen UC Dublin och det ser i ärlighetens namn inte speciellt ljust ut inför att ett starkt Athletic kommer på besök. Gästerna bör diktera villkoren från start till mål och den troliga tvåan kan gott lämnas allena.

Antal rader: 216 | Spelstopp: 18:59

KUPONGENS SÄKRA: Sligo Rovers

Sligo Rovers körde inte helt oväntat över bottenlaget Finn Harps senast. Nu väntar ett nytt lag från den undre halvan av tabellen, och även om Drogheda visat upp fin form mot slutet bör klasskillnaden mellan dessa två sällskap bli avgörande. Bra spiktvåa!

CHANSNINGEN: Bohemians

Shamrock Rovers har inte haft någon lyckad säsong hittills. De regerande Premier Division-mästarna stod för en slätstruken insats mot Dundalk senast (0-1). Bohemians är sämre spelare för spelare, men ska ändå ses med god möjlighet att slå ur underläge i detta Dublin-derby. Heltäckningsmattan rullas ut!

Lämna in Topptipset hos Svenska Spel genom knappen och jobba in den tillsammans med oss!

Till Topptipset
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stödlinjen 020-81 91 00. Spelalagom.se