Fredagens Topptips tar oss med på en rundtur genom Europas alla hörn. England, Frankrike, Tyskland, Nederländerna, Belgien, Turkiet, Portugal och Irland kastar alla in varsitt bidrag på kupongen och nedan följer analysen till hur den ska lösas!

Till Topptipset
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Match 1: Huddersfield – Nottingham | Speltips: X2

Två gäng som inlett med två raka torsk sparkar igång spektaklet. Huddersfield har tappat enormt i slagstyrka sedan lånen på Willock och Smith Rowe gått ut. Dessutom ryktas Karlan Grant vara på väg bort och skulle även han försvinna måste The Terriers ut och sondera terrängen efter förstärkningar. Gör de inte det hägrar League One. Nottingham har ett klart starkare lag i grund och botten, men Forest har inte fått det att stämma så här långt. Med lirare som Joe Lolley och Lewis Grabban i laget kommer det dock att vända snart. Krysset först, tvåan sen.

Match 2: Lille – Nantes | Speltips: 1X2

Nantes har inlett Ligue 1 med raden 1-2-1 och parkerar därmed in på den undre halvan med sina fem poäng. Förlusten mot Monaco var dock knapp och en poäng där hade tagit gästerna upp på den övre halvan i tabellen. Det är små marginaler i den jämna franska serien och mot Lille ska Kanariefåglarna inte se sig slagna på förhand trots att värdarna ligger högre upp. LOSC har tappat två ruskigt tunga pjäser i Gabriel och Osimhen och här lever Lille farligt. Plocka med alla tecken då högersidan rensar fint.

Match 3: Hertha Berlin – Eintracht Frankfurt | Speltips: 1X2

Ett spännande möte stundar i Bundesliga mellan två framåtlutade lag. Hertha Berlin segrade stort (4-1) i premiären mot Werder Bremen och extra glädjande för värdarna var att de offensiva nyckelspelarna Cunha, Lukebakio och Cordoba levererade direkt. Kommer även Piatek igång med sitt målskytte förfogar Bruno Labbadia över en av Bundesligas klart starkaste arsenaler. Eintracht Frankfurt fick bara 1-1 mot Bielefeld. En klar missräkning för Adi Hütter och gänget som dock kunde notera personliga poäng för Bas Dost och André Silva, två bärande spelare. Det här lär bli både jämnt och målglatt och på större rader sparas det inte på krutet.

Match 4: Twente – Groningen | Speltips: 1X2

Vidare till Holland och Eredivisie där endast två omgångar är avverkade. Twente har tagit en poäng fler än Groningen, men det anser svenska folket vara tillräckligt och streckar iväg värdarna all världens väg. Det här kommer dock inte att bli någon promenad i parken för Jeremejeff och company. Groningen har klass i framför allt Arjen Robben och att den gamle Bayern-profilen vänt hem igen betyder såklart oerhört mycket. Gästerna lyfts flera nivåer av hans närvaro och kommer Robben till spel lär oddset på de grönvita sjunka. Alla tecken ögonaböj!

Match 5: Kortrijk – Royal Antwerp | Speltips: 2

Kortrijk har i Jupiler Leagues inledning dansat fint. Segrar mot Cercle Brügge och Gent imponerar, men när värdarna ställdes mot Standard Liége allra senast blev det pisk. På det stora hela brukar Kortrijk ha problem mot på pappret överkvalificerat motstånd och det är precis vad som väntar här. Royal Antwerp ligger inför fredagens batalj två poäng under “De Kerels” men kan mycket väl vara förbi efter att domaren blåst av matchen. Gästerna har en bättre och bredare trupp och tar här sin andra raka bortaseger till trevlig procent.

Match 6: Fatih Karagümrük – Istanbul Basaksehir | Speltips: X2

Süper Ligs mästarkrona tilldelades förra säsongen Istanbul Basaksehir, men så här långt har inte Erdogans favoritlag levt upp till förväntningarna. Premiärtorsken mot nykomlingen Hatayspor osade katt och nytt nederlag följde även i nästa kamp, då mot Galatasaray. Nu gäller det för de regerande mästarna att ta på sig blåställen och inte låta nämnda Gala springa iväg alltför långt i inledningen. Fatih Karagümrük har inlett desto bättre. Fyra poäng av sex möjliga är klart godkänt, men här kommer värdarna att få det tufft. Basaksehir ska ses med goda möjligheter att studsa in på poänggivande väg här. X2 är att betrakta som heltäckt.

Match 7: Braga – Santa Clara | Speltips: 1X

Bortsett Famalicao var Braga den stora överraskningen i Primeira Liga i fjol. Att Carlos Carvalhals mannar var bra visste vi redan, men att de skulle slå sig in i topptrion var det få som hade förväntat sig innan säsongen startade. Braga inledde den här säsongen med att torska borta mot Porto med 1-3, men det nederlaget är inte mycket att säga om. Hemma mot Santa Clara, som normalt tar majoriteten av sina poäng på Azorerna, ska värdarna hållas klart högst. Ettan garderas enbart om den går över 70 procent.

Match 8: Bohemians – Derry City | Speltips: 1

Butiken stänger igen på Irland med ett förmodat ensidigt möte. Derry City är ett lag som hör till mittenskiktet och den här säsongen ser inte ut att bli något undantag. Gästerna är för bra för att åka ur men saknar samtidigt en hel del för att kunna hota topplagen. Nu går resan till just ett topplag när bussen stannar till på Dalymount Park. Här huserar Bohemians som bland annat slagit stormakten Dundalk här under hösten. Värdarna kommer också från en seger mot Sligo Rovers senast och kommer de upp i liknande nivå här blir det tre nya poäng.

Antal rader: 216 | Spelstopp: 18:59

KUPONGENS SÄKRA: Bohemians

Bohemians håller hög nivå i Premier Division och är det något lag som ska kunna hinna ikapp Shamrock den här säsongen är det fredagens värdar. Derry City blir en munsbit.

CHANSNINGEN: Groningen

Groningen håller i grund och botten ganska jämna mått med Twente, något svenska folket inte alls håller med om. Här är det kanonläge att ta betalt för högersidan.

Lämna in Topptipset hos Svenska Spel genom knappen och jobba in den tillsammans med oss!

Till Topptipset
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stödlinjen 020-81 91 00. Spelalagom.se