Gott och blandat är ett tema som omger tisdagens Topptips. Damlandslagets landskamp mot Skottland inleder och därefter ska vi hinna med dubbla besök i Superettan, Engelska Ligacupen och La Liga. Insprängt däremellan hittas också kupongens bästa skrälläge på San Siro. Häng med!

 
Till Topptipset
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Match 1: Skottland – Sverige | Speltips: 1X2

Både Skottland och Sverige gick segrande ur sina respektive VM-kvalmatcher i förra veckan. Skottland lade Ungern på rygg med 2-1 och värdinnorna är definitivt ett lag som ska kunna störa ett mer namnstarkt Sverige denna afton. Beattie, Ross och Evans är alla spelare som Blågult får se upp med och på skotsk mark går inte svenskorna säkra. Peter Gerhardsson har tagit Sverige till en ny nivå, men i en smått betydelselös match är inte den övervärderade tvåan att lita på. Börja till vänster där värdet finns och bygg sedan på med garderingar.

 
 

Match 2: Helsingborg – GAIS | Speltips: 1X

Helsingborg släppte in 0-1 mot Falkenberg innan tio minuter var gångna, men därefter vaknade HIF till liv. Anthony van den Hurk vaknade till liv, rättare sagt. Anfallaren pangade in ett hattrick och med honom i toppform ska skåningarna kunna vara med och tampas om en direktplats till Allsvenskan hela vägen in på målsnöret. Det tycker dock även svenska folket som övervärderar HIF denna afton. GAIS visar förvisso inte mycket till dagsform, men då kontraktet står på spel nere i bottenstriden lär Makrillarna sälja sig dyrt på Olympia. Krysset åker med.

 
 

Match 3: Trelleborg – AFC Eskilstuna | Speltips: 1

Från en skånsk stad till en annan då vi riktar fokus mot Vångavallen. Trelleborg hoppas kunna blanda sig i den absoluta toppstriden i Superettan, men eftet tappet från 2-0 till 2-2 mot Örgryte visar Kristian Haynes mannar fortfarande bristfällig form när det gäller som mest. Skärpning krävs och att ta emot AFC Eskilstuna på eget gräs kan knappast anses vara en mer passande uppgift. Gästerna tog förvisso säsongens första trepoängare på resande tass mot GAIS, men det ändrar inte faktumet att AFC är Superettans sämsta lag utanför hemtrakterna. Det är de även efter denna fight. Spikad etta.

 
 

Match 4: Arsenal – Leeds | Speltips: 1X2

Öppen och oviss tillställning från Emirates där roterade startelvor väntas från både Mikel Arteta och Marcelo Bielsa. Den förstnämnda fick glatt se sina mannar köra över Aston Villa i fredags och kan The Gunners bibehålla samma intensitet här som då är mycket vunnet. Leeds är samtidigt ett lag som älskar när det svänger åt båda håll. 1-1 mot Wolverhampton var orättvist sett till matchbilden där Påfåglarna dominerade med eftertryck. Har gästerna sin dag kan de onekligen stå upp även mot ett lag av Arsenals kaliber. Alla tecken och skrälljobb är rätt väg att gå.

 
 

Match 5: QPR – Sunderland | Speltips: 1

Queens Park Rangers stod inför en marig uppgift då Everton stod på menyn i föregående runda av Ligacupen. The Hoops visade dock upp sig från sin bästa sida och efter två mål av Charlie Austin tog Londonlaget matchen till straffar. Väl där drog de blåvita det längsta strået och det tror vi att de kan göra även när Sunderland gästar Kiyan Prince Foundation Stadium. The Black Cats går starkt i League One och då gästernas primära mål är att nå The Championship väntas en roterad elva i huvudstaden. Då blir QPR övermäktiga. Ettan står stadigt allena. 

 
 

Match 6: Milan – Torino | Speltips: 1X2

Ivan Juric har som bekant tagit över Bologna och med honom vid rodret är Tjurarna inte lätta att tas med. Uddamålsförluster mot lag som Atalanta, Juventus och Napoli hade med lite flyt kunnat vara poängplock och mot ett Milan som inte imponerar spelmässigt ska gästerna kunna bjuda upp till dans. 4-2-segern mot Bologna hade definitivt sina skönhetsfläckar och flera spelare visar tveksam form hos Rossoneri. Det ska Torino kunna utnyttja och när ettan övervärderas är vi snabbt framme med den breda penseln. 

 
 

Match 7: Alavés – Elche | Speltips: 1X

Joselu var kung i Baskien i helgen då anfallaren sänkte Cádiz med dubbla strutar. Ska baskerna kunna hänga kvar i La Liga krävs det att Joselu fortsätter på inslagen väg och mot ett Elche som inte trivs på bortaplan är det inte otänkbart att strikern blir tungan på vågen ännu en gång. Gästerna har bara vunnit en av fem matcher på resande fot och det är inte en trend vi ser brytas under tisdagsaftonen. Alavés ska snarare ses med god chans att plocka ytterligare en trepoängare. 1X räcker hela vägen.  

 
 

Match 8: Espanyol – Athletic Bilbao | Speltips: 1X

Espanyol är en pigg nykomling i La Liga och på kort tid har de blåvita visat att de hör hemma på den stora scenen. Sju inspelade poäng av de senaste nio möjliga är starka papper och i samma trend utmärker sig inte minst segern mot Real Madrid. Kan katalanerna komma upp i liknande nivå mot ett erkänt bortasvagt Athletic Bilbao får de med sig minst en poäng. Baskerna betvingade Villarreal i helgen med 2-1, men det ska också sägas att segern kom på eget gräs. Utanför detsamma är de rödvita inte alls lika slagkraftiga. 1X spelas återigen.

 
 

Antal rader: 216 | Spelstopp: 18:59

KUPONGENS SÄKRA: QPR

Roterade startelvor är frekvent förekommande i Ligacupen, något som bör gynna QPR mot Sunderland. De sistnämnda satsar allt på League One och får det tufft i London. 

 
 

CHANSNINGEN: Skottland

Skottland har ett skickligt damlandslag att luta sig mot och i en betydelselös landskamp mot Sverige ska värdinnorna inte räknas bort. Ettan rensar magiskt.

 
 

Lämna in Topptipset hos Svenska Spel genom knappen och jobba in den tillsammans med oss!

Till Topptipset
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stödlinjen 020-81 91 00. Spelalagom.se