Tisdagens upplaga av Topptipset färgas av Union Jack, kupongen bär alltså Storbritanniens prägel. Dock finns ett litet inslag av grönvittrött då vi även serveras en semifinal från Coppa Italia. Lazio mot Milan är ett möte som skapar förväntningar. Det finns även förväntningar om att klura fram 8 rätt!

Match 1: Cardiff – Everton | Speltips: 1X2

Vi startar vår resa i Wales. Nu har Premier League kommit till sin sista tredjedel av denna säsong och varje poäng blir mer och mer betydelsefull. Efter 27 spelade matcher har walesarna tagit 25 stycken poäng och goda råd är dyra nu. Cardiff stångas i första hand med Southampton som plockat 24 poäng och ligger på andra sidan strecket. Hemmalagets bortaspel tillhör den absoluta botten men på Cardiff City Stadium plockas en god andel pinnar. Everton har gjort en skaplig säsong och befinner sig i ingenmanslandet, bör inte bli indragna i någon form av drama under våren. Gästerna från Liverpool var överlägsna i höstmötet och vann komfortabelt. Tvåan först där värdet finns men samtidigt är inte The Toffees att lita på. Gardera friskt!

Match 2: Huddersfield – Wolverhampton | Speltips: 2

Här kan vi tala om den absoluta botten. Huddersfield är ej värdiga att tillhöra en av världens bästa fotbollsligor. Elva poäng på 27 matcher räcker som bevis på det. Dunderjumbon har i nuläget 14 poäng upp till ny PL-biljett och det är mindre chans att det händer än att José Mourinho blir sambo med Paul Pogba. På tal om Pogba så har han varit inblandad i fler mål på egen hand än vad hela Hudds lag varit. Det är i och för sig många spelare som lyckats med den lilla bedriften. Wolverhampton gör en kanonsäsong och tampas i första hand med Watford om att bli “best of the rest” bakom de sex storklubbarna. Håller sig gästerna under 60 procent är det en toppentvåa!

Match 3: Leicester – Brighton | Speltips: X2

På King Power Stadium arrangeras ett ytterst intressant möte. Hemmalaget har ny tränare efter den senaste tidens kräftgång. Claude Puel har fått sparken och in kommer Mike Sowell och Adam Sadler som tar över tills vidare. Lördagens förlust med 1-4 hemma mot Crystal Palace blev droppen som fick bägaren att rinna över. Leicester har inte vunnit en match sedan nyårsdagen. Att tisdagens match avgörs på hemmaplan är ingen positiv faktor för värdklubben, de är nämligen sämre hemma än borta och har bara tagit 14 poäng här på 13 kamper. När det gäller gästerna så har de fått vila i hela tio dagar sedan avancemanget i FA-cupen. Både krysset och tvåan erbjuder megavärde och måste med.

Match 4: Newcastle – Burnley | Speltips: 1X

I norra England väntar en drabbning mellan två likvärdiga föreningar. Både sett till tabellen där de är närmsta grannar och sett till färsk form där duon har trevliga närminnen med sig till tisdagsfighten. Med mindre än en tredjedel kvar av säsongen har Newcastle plockat 28 poäng medan gästerna plockat 30. Avståndet ner till giljotinen är fyra respektive sex pinnar. The Magpies hade en svag säsongsstart men har därefter plockat fler pinnar än Brighton. För en knapp månad sedan var självaste Manchester City på St James’ Park och gick på en mina. Fatta pennan från vänster.

Match 5: Lazio – Milan | Speltips: 1X2

Mitt i den brittiska turnén tar vi en avstickare till den eviga staden. Här arrangeras det första av två möten i Coppa Italias semifinalspel. I kvartsfinalen ställdes Lazio mot Inter på bortaplan och det krävdes straffsparkar för att skilja kombattanterna åt på Giuseppe Meazza. Milan tog en minst lika maffig skalp i sin kvartsfinal, Napoli slogs tillbaka på samma arena med 2-0 efter att nyförvärvet Krzysztof Piatek satt båda baljorna. Den polska guldklimpen har tryckt in sju strutar senaste fem matcherna och blir en sann utmaning för Lazio att brottas med på Stadio Olimpico. Garderingar känns nödvändiga här, men utgå från de formtoppade gästerna.

Match 6: Bristol City – Birmingham | Speltips: 1X

Åter till England och nu gäller det klassiska Championship. I de sydvästra delarna levereras ett toppmöte. När hemmalaget lirat 32 matcher innehar de en playoff-plats upp till Premier League, trots att de spelat färre matcher än lagen ovanför i den haltande tabellen. När det gäller gästerna så befinner sig även de på den övre halvan och jagar Bristol. Birmingham har lirat en match mer och har ändå sex pinnar upp. Till saken hör att bortalaget är oerhört kryssbenäget, 14 oavgjorda på 33 matcher är facit så här långt. I höstas vann Bristol City med 1-0 borta mot Birmingham. Och ifjol vann hemmalaget med 3-1 här på Ashton Gate Stadium. Det blir minst en pinne för Niclas Eliasson och hans lagkamrater här.

Match 7: Hull – Millwall | Speltips: 1X2

På KCOM Stadium huserar ett hemmalag i Championships mittenrike. Det ska väldigt mycket till för att Hull drar sig in i någon form av knivstrid under vårkanten. Exempelvis innehåller poängkontot tio fler pinnar än vad den kommande motståndaren lyckats samla på sig. Dock har hemmalaget det trångt i sjukstugan. Eller skavankstugan kanske man ska säga. Förutom att Angus MacDonald är out resten av säsongen så är det ett stort antal spelare som befinner sig i så kallat “dag för dag-läge”. Gästerna har det bättre ställt i sjukstugan men sämre i tabellen. Bottenstriden är ett faktum och nu handlar det om att hänga kvar. Positivt för Millwall är att laget vunnit de två senaste bortamatcherna samt att Hull slogs tillbaka med 2-1 i höstas. Strecka från vänster och måla på.

Match 8: QPR – Leeds | Speltips: 2

Vi avrundar vår tisdagstripp i The Smoke. Queens Park Rangers har sopat samman 39 pinnar på 33 rundor och har nio poäng ner till giljotinen. Det återstår fortfarande 13 omgångar av denna maratonserie men om inte hemmalaget klappar ihop fullständigt så ska nytt kontrakt vara säkrat. När det gäller gästande förening handlar det om ett helt annat kontrakt. Leeds jagar ett kontrakt i Premier League. De två lagen ovanför i tabelltoppen har lirat en match mer och Pontus Janssons gäng kan vid vinst här återta förstaplatsen. QPR har inte vunnit en ligamatch sedan 2018 och lär inte göra det mot seriens bästa lag heller. Stark tvåa på Loftus Road.

Antal rader: 216 | Spelstopp: 20:44

KUPONGENS SÄKRA: Wolverhampton

Lilla Huddersfield är en saga i sig. En tragisk sådan. En snart avslutad Premier League-saga. Wolves är ett helt annat sagolag. En framgångssaga som fortsätter på John Smith’s Stadium.

CHANSNINGEN: Brighton

Leicester befinner sig i kris. Formen är urusel och i helgen fick tränaren sparken. Tisdagens besökare på King Power har både bättre form, mer harmoni och större spelvärde. Finfin procent på Brighton!

Lämna in Topptipset hos Svenska Spel genom knappen och jobba in den tillsammans med oss!

Lämna in kupongen här

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.