Två klubblagsmatcher, från Belgien respektive Portugal, kickar igång Topptipset denna torsdag. Därefter gäller landskamper för hela slanten då vi doppar tårna i både det sydamerikanska och nord- och centralamerikanska VM-kvalet. Mexiko tornar upp som en vettig spik och när det kommer till skrällarna är Honduras långt ifrån chanslösa mot ett försvagat Kanada. Let’s go!

Till Topptipset
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Match 1: Club Brugge – Royal Union Saint-Gilloise | Speltips: 1X2

Toppmöte från Jupiler League där ligans stora sensation, Royale Union Saint-Gilloise, gästar giganten Club Brugge. Besökarna är nykomlingar i den belgiska högstaligan men har överraskande nog toppat tabellen hela vintern, nio pinnar framför både Antwerp och värdarna. En underhållande tillställning är troligen att vänta. ”CB” vann när sällskapen brakade samman i Forest senast, men känslan är att denna duell kan svänga åt bägge håll. Mycket kommer att handla om huruvida Royales anfallsduo Undav/Vanzeir har vaknat på rätt sida av sängen. Alla tecken känns bäst.

Match 2: Estoril – Arouca | Speltips: 1

Nykomlingsmöte från den portugisiska högstaligan, Primeira Liga. Viktiga pinnar står på spel när Estoril och Arouca ska mäta svärd vid Atlantkusten. För de sistnämnda är läget ansträngt då stjärnan Arsenio och hans kamrater hotas av nedflyttning för stunden. Värdarna å andra sidan har acklimatiserat sig väl sedan de tog klivet upp i seriesystemet och utmanar överraskande om en Europaplats. Det är därmed inte speciellt konstigt att värdarna hålls som tydliga favoriter i denna fajt. Håller sig streckprocenten kvar under 55 procent är ettan en bra spik.

Match 3: Ecuador – Brasilien | Speltips: 1X2

VM-kvalet rullar ånyo i gång på diverse kontinenter och först ut är det sydamerikanska inspelet där tabellettan Brasilien beger sig mot Ecuador för att hämta tre förväntade pinnar. Men som oddsmarknaden skvallrar om kan detta nog bli betydligt jämnare än vad streckprocenten antyder. Hemmanationen, som i nuläget ser ut att greja en biljett till världsmästerskapet i Qatar, är svårslagna hemma på hög höjd och kommer inte att ge ett stjärnspäckat Brasilien något andrum. Lägg därtill att besökarna tvingas klara sig utan sin frälsare Neymar. 1X är därmed ett intressant drag!

Match 4: Paraguay – Uruguay | Speltips: X2

Paraguay är nästa anhalt där hemmanationen, med Newcastle-spelaren Miguel Almirón i spetsen, ställs mot Uruguay. Båda nationerna har gått tungt i kvalet och kommer troligen att missa VM om inget smärre mirakel inträffar. Således är tre poäng det enda som gäller för båda parter. Med både Suárez och Cavani tillgängliga är gästerna rättmätiga favoriter. Paraguays oförmåga att göra mål gör att en hemmaseger känns tämligen avlägsen. Trots att högersidan ser ut att bli lite väl hårt betrodd är X2 ett lås som torde garantera en grön bock på kupongen.

Match 5: Chile – Argentina | Speltips: 1X

Argentina är i praktiken cementerat på andraplatsen i det sydamerikanska VM-kvalet. För att Albicelestes ska lyckas rå på rivalen Brasilien krävs det seger i de återstående fem kvalfajterna samtidigt som brassarna tappar poäng i majoriteten av sina. Att det scenariot inträffar känns såklart föga troligt. Chile har ryckt upp sig mot slutet och kan, med lite tur, klättra upp till en topp 4-placering vid seger i Calama. En pånyttfödd Alexis Sánchez, som öst in poäng i Inter den senaste tiden, kan mycket väl frälsa sitt La Roja. Ettan är en suverän värdespik i jakten på hög utdelning, men finns resurser kan krysset gott säkra upp det hela.

Match 6: Jamaica – Mexiko | Speltips: 2

Över till det nord- och centralamerikanska VM-kvalet där en trio kamper tar oss i mål. Första fajt att synas i sömmarna är den mellan Jamaica och Mexiko. De förstnämnda behöver ta tre poäng hemma i Kingston för att inte halka får långt efter topp 4-lagen, en skara som gästerna hör till. Jamaicanerna förlitar sig som vanligt mycket på West Ham-stjärnan Michail Antonio, men förutom Antonio är truppen aningen anonym. El Tricolor ståtar med en betydligt bredare trupp där stjärnor som Raúl Jiménez (Wolves) och Hirving Lozano (Napoli) har ledande roller. Mexikanerna är tydliga favoriter hos spelbolagen och ska, trots svag form på sistone, ses med god segerchans på Independence Park. Bra spiktvåa!

Match 7: Honduras – Kanada | Speltips: 1X2

Kanada toppar kvaltabellen och nationen kan till stor del tacka Lille-stjärnan Jonathan David och Bayern Münchens dito, Alphonso Davies, för framgångarna. Den sistnämnde saknas dock i detta möte på grund av en hjärtmuskelinflammation som hållit den vindsnabbe 21-åringen borta från spel en längre tid. Utan Davies är ”Lönnlöven” inte alls lika konkurrenskraftiga som tidigare i kvalet. Trots att Honduras ligger sist i tabellen går kanadickerna, med tanke på rådande situation, knappast säkra. Senast nationerna gick i klinch slutade det hela med delad poäng (1-1). Ettan är en skräll som kan skapa korsdrag bland kuponghögarna – täck hela brädet och jobba vänstersidan!

Match 8: Costa Rica – Panama | Speltips: 1X

Måstematch för Costa Rica som ligger fem poäng efter Panama i VM-kvalet. Det skiljer just  nu en placering mellan nationerna och i potten ligger främst en playoff-plats till det kommande världsmästerskapet. Skulle costaricanerna gå bet i denna kamp blir gapet upp till gästerna troligen för stort för att det ska vara möjligt att komma ifatt. Besökarna, med lirare som Ayarza och Cooper på mittfältet, skulle nog inte vara helt missnöjda med en pinne här vilket borde innebära att Thomas Christiansens manskap i första hand väljer att freda den egna målburen. 1X torde räcka.

Antal rader: 216 | Spelstopp: 20:44

KUPONGENS SÄKRA: Mexiko

Mexiko, med Wolves-stjärnan Raúl Jiménez i spetsen, är betydligt starkare på pappret jämfört med hemmanationen Jamaica. Värdarna ståtar förvisso West Ham-stjärnan Michail Antonio i de främre leden, men allt talar för att mexikanerna gnetar till sig en trepoängare. Spiktvåa!

CHANSNINGEN: Honduras

Även kupongens bästa skrällchans hittas i det nord- och centralamerikanska VM-kvalet. Honduras knep en pinne mot Kanada när lagen möttes i Toronto. Då ”Lönnlöven” saknar Bayern München-stjärnan Alphonso Davies är det inte alls otänkbart att denna batalj slutar på liknande sätt som senast. Jobba in hemmaskrällen!

Lämna in Topptipset hos Svenska Spel genom knappen och jobba in den tillsammans med oss!

Till Topptipset
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stödlinjen 020-81 91 00. Spelalagom.se