Onsdagens upplaga av Topptipset är av högsta karat! Londonderbyt mellan Chelsea och Tottenham känns vidöppet på förhand. För att inte tala om El Clásico, det första mötet i Copa del Rey slutade 1-1 på Camp Nou och nu ska semifinalen avgöras på Bernabéu. Som om inte detta vore nog så kliver både City och Pool upp i ringen samtidigt! Mot 8 rätt!

Match 1: Arsenal – Bournemouth | Speltips: 1X2

Vi startar upp på Emirates Stadium. Med 27 omgångar under bältet innehar Arsenal den fjärde och sista platsen i höstens Champions League. Det lär bli en knivstrid hela vägen under våren mellan Gunners, United och Chelsea. För gästernas del har det gått över förväntan, det är starkt av Bournemouth att ligga på övre halvan med mindre än en tredjedel kvar av säsongen. Norske anfallaren Joshua King målade senast mot Wolves och går återigen mot en hög målproduktion. Förra säsongen vann dessa klubbar varsin match inbördes. Här har Gunners blivit extremt hårt streckade och värdet till höger är vackert.

Match 2: Chelsea – Tottenham | Speltips: 1X2

Vi reser inte särskilt långt för att ta oss an nästa kamp. Inom Londons gränser vankas ett maffigt derby. Dessa giganter strålade samman så sent som i januari, vid två tillfällen till och med. Då gällde det Ligacupen och båda gångerna vann det lag som hade hemmaplansfavör, till slut segrade Chelsea via straffar. I Premier League går hemmalaget för en biljett till Champions League medan gästerna har en tämligen trygg CL-biljett i handen. För Spurs del handlar det om att försöka jaga ikapp City och Pool och plocka PL-bucklan. Här är det svårt att inte vara tveeggad. Strecka från värdet på hemmalaget, men plocka helst med alla tecken.

Match 3: Liverpool – Watford | Speltips: 12

När man talar om trollen, här har vi laget som alla andra vill åt i nuläget. Efter de första 27 omgångarna av Premier League är det Klopps killar som toppar tabellen. En enda förlust och endast 15 insläppta bollar är starka papper. Dock har inte offensiven klickat senaste tiden och de senaste två matcherna har Liverpool faktiskt lämnat planen mållösa. När det gäller Watford måste man säga att även de gör en kanonsäsong på sitt sätt. “Best of the rest”, mer än så kan inte Ken Sema och company drömma om. Det är svårt att låta bli den fräscha rensartvåan. Gärna gaffel här!

Match 4: Manchester City – West Ham | Speltips: 1

På den ljusblå sidan av Manchester bor laget som jagar Klopps killar. Pep Guardiolas regerande mästare frustar som tjurar nu när de fått vittring på pokalen Liverpool börjat nalla på. Manchester City går som tåget 2019, 13 av 14 bataljer har slutat med triumf och den ljusblå maskinen avancerar på alla fronter. Champions League, Ligacupen, FA-cupen och Premier League. I ligaliret skiljer nu bara en enda pinne upp till det svajande laget från Liverpool. West Ham har gjort en okej säsong och befinner sig i mitten av tabellen, ska de komma till Etihad och göra väsen av sig mot PL:s bästa hemmalag? Nej. Ettan är dunder.

Match 5: Crystal Palace – Manchester United | Speltips: 1X2

Åter i London och denna gång är det Selhurst Park som står för arrangemanget. Intressant tränarkamp med nordisk touch då hemmalagets tränare har en lång kärlekshistoria med svensk fotboll medan gästernas chef är norrman. Båda tränarna har gjort ett gott arbete hittills. Roy Hodgson har fört Crystal Palace till 30 poäng efter 27 matcher och glappet ner till nervdallret i botten är relativt stabilt. När det gäller Solskjaer och United har det gått fantastiskt fint, enda plumpen i protokollet var CL-förlusten mot PSG men den är inte mycket att säga om. Lite värde till vänster men här är det dumdristigt att riskera något tecken överhuvudtaget.

Match 6: Southampton – Fulham | Speltips: 1

Sista anhalt på onsdagens Premier League-resa är St. Mary’s Stadium. Mindre än en tredjedel återstår av säsongens spel i Premier League och befinner man sig under giljotinen nu går det inte att spela cool. Nu lackar svetten och desperationen måste omsättas i positiv energi på gräsmattan. Detta är faktum för båda dessa klubbar, hemmalaget ligger tredje sist och gästerna är nästjumbo. Vad som är mest frapperande vid en närmare anblick är Fulhams bortaspel. Det är rent av skamligt. Två kryss. Det är allt de presterat. Två oavgjorda matcher av 14, resten nederlag. Här finns bara ettan.

Match 7: Real Madrid – Barcelona | Speltips: 12

Bland alla godisar i onsdagens partypåse sticker ändå den här ut. Få matcher i världen, om ens någon, framkallar lika mycket känslor som El Clásico. Klubbarna har mötts otaliga gånger och den här gången handlar det om Copa del Rey. Första semifinalen slutade 1-1 och nu skall ett finallag koras. Barcelona har varit strået vassare sett till hela säsongen och katalanerna toppar La Liga. Leo Messi är Leo Messi och i helgen kammade Leo Messi in sitt 50:e hattrick i karriären. Det är bara att ta av sig hatten. Real Madrid är spanska ligans minst kryssglada gäng. Endast tre kamper av 25 har slutat med split pot. När Marängerna lirar är det fågel eller fisk. Knappast kryss här igen efter första mötet. Gaffla!

Match 8: Fiorentina – Atalanta | Speltips: X2

Vår resa slutar på vackrast möjliga sätt, nämligen i fantastiska Florens. Här har både Glenn Hysén och Stefan Schwartz bott. För att inte tala om stadens legendar Kurre Hamrin. Dagens upplaga av Fiorentina tog sig till denna semi av Coppa Italia via hela 7-1 mot Roma. Gästerna stod för en praktknall genom 3-0 hemma mot seriesuveränen Juventus. Målmaskinen Duván Zapata stod för två baljor mot “Den gamla damen” och blir riktigt tuff att tas med på Stadio Artemio Franchi. Viola har blivit överstreckade i denna vidöppna historia. Utgå från högervärdet.

Antal rader: 216 | Spelstopp: 20:44

KUPONGENS SÄKRA: Manchester City

West Ham tillhör den nedre halvan vad avser bortaspel och Manchester City är hela Premier Leagues allra bästa hemmalag. 13-0-1 kommer förvandlas till 14-0-1 efter denna onsdagsafton.

CHANSNINGEN: Bournemouth

Ingen vettig människa påstår annat än att Arsenal ska vara favoriter hemma mot Bournemouth. Men ingen vettig människa kan heller låta bli att ta med The Cherries när de blivit såhär grovt nerspelade. Guldrensare!

Lämna in Topptipset hos Svenska Spel genom knappen och jobba in den tillsammans med oss!

Lämna in kupongen här

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.