Fram med en Guinness och en fyrklöver för nu är det dags att sätta tänderna i en helirländsk kupong. Samtliga åtta matcher på Topptipset plockas från den gröna ön där de fem första bataljerna spelas i högstaligan. Vi tar sedan hissen ner för tre kompletterande fajter från andradivisionen. Flera väldigt stora favoriter identifieras och någon av dessa måste falla för att utdelningen ska bli något att tala om. Här nedan följer en rad med stor potential att ge åtta rätt och fint klirr i kassan!

Till Topptipset
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Match 1: Bohemians – Drogheda | Speltips: 1X2

Bohemians kommer närmast från ett pinsamt derby mot St. Patrick’s som slutade med 0-3 i baken. En match där ingenting fungerade och Bohemians är helt klart inne i en sämre period. En seger på de fyra senaste imponerar föga. De rödsvarta har tappat poäng i fem av åtta hemmamatcher så långt och med det i åtanke är det lite svårt att köpa den höga streckningen på ettan. Drogheda har två raka segrar i bagaget där 1-0 mot serieledarna Shamrock Rovers verkligen var en skalp. De har dessutom tagit poäng i tre av de fem senaste inbördes mötena. Värdet sitter helt klart till höger och då är X2 en kul utgång. Ettan plockas med först på större system.

Match 2: Derry City – Finn Harps | Speltips: 1

Finn Harps står på fyra raka förluster och har tillsammans med UC Dublin tappat mark på lagen ovanför. Det känns som att de två gängen får slåss om en kvalplats medan det andra laget åker ur. Raden 2-4-11 efter 17 omgångar är verkligen inget att skryta med och att lagets bästa målskytt är ytterbacken Conor Tourish med tre fullträffar säger det mesta. Finn Harps är ofarliga. Det är verkligen inte Derry även om nordirländarna kommer från tre raka förluster. Derry är faktiskt tvåa i tabellen bakom Shamrock och högstanivån är hög. Bäst av alla har Jamie McGonigle varit som med sina tio ligamål leder skytteligan. Han sänker svaga Finn Harps. Given etta som lämnas ensam.

Match 3: Dundalk – St. Patrick’s | Speltips: 1

Dundalk har tveklöst varit 2010-talets mest framgångsrika irländska klubb med fem ligatitlar. 2021 var ett misslyckat år, men nu verkar Dundalk ha hittat formen igen. 16 inspelade poäng på sex omgångar imponerar och här finns en av seriens allra vassaste lirare i Patrick Hoban. En striker med näsa för mål som nätat åtta gånger i ligan under 2022. Dundalk har ännu inte förlorat på hemmaplan där de har raden 6-2-0. St. Patrick’s är tveklöst ett kompetent lag som ska tillhöra toppskiktet av serien denna säsong också, men de visar småsvag form och på Oriel Park får de svårt att räcka till. Stabil etta.

Match 4: Shamrock Rovers – Shelbourne | Speltips: 1X

Shamrock är den mest framgångsrika irländska klubben genom tiderna och är dessutom regerande mästare. Huvudstadsklubben tronar också högst upp i serien denna säsong. Närmast kommer de visserligen från en tung 0-1 förlust mot Drogheda, men det var på bortaplan. Hemma på Tallaght Stadium har Rovers sju segrar och ett kryss på åtta matcher denna vår. Shelbourne är nykomlingar i högstaligan och har visat gott gry. Fyra raka segrar finns på kontot och i detta derby kommer de inte ge sig utan en kamp. Ettan är given utgång, men på större system bör krysset ackompanjera.

Till Topptipset
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Match 5: UC Dublin – Sligo Rovers | Speltips: X2

Jojolaget UC Dublin slutade trea i andraligan i fjol och tog sig upp till det irländska finrummet genom att gå hela vägen i playoff. Frågan är om sejouren i högstaligan blir mer än ettårig. Att döma av inledningen av säsongen är svaret nej på den frågan. Huvudstadsklubben ligger sist med åtta inspelade poäng på 17 matcher och en enda seger finns noterad. På hemmaplan finns raden 0-4-4. Sligo Rovers är ett stabilt gäng som lär hamna någonstans i mitten av tabellen. I grunden är de bättre, men Rovers hade problem i hemmamötet mot UCD för knappt två månader sedan. 2-2 slutade det då efter att Max Mata räddat Sligo med dubbla fullträffar. Tvåan är troligast nu, men visst behöver vi hänga på ett kryss redan från start.

Match 6: Waterford – Treaty United | Speltips: 1X

Waterford hade inga marginaler med sig i fjol. De slutade nia i högstaligan med endast två pinnar upp till en duo på säker mark. Det gjorde att de fick kvala mot UC Dublin och där fick Waterford stryk trots att de tog ledningen tidigt. Därmed får de börja om i andraligan och här är värdarna ett topplag. Fem raka segrar finns på kontot och skytteligaledaren Phoenix Patterson, med förflutet i Tottenhams ungdomslag, har nätat i de tre senaste. Treaty har sex raka omgångar utan seger och får slå ur underläge här. Samtidigt vann de årets första möte mellan lagen. När ettan streckas högt är det därför läge att få med ett rensande kryss redan från start.

Match 7: Cobh Ramblers – Longford | Speltips: 1X2

Vackra Cobh på den irländska sydkusten tar vid och stadens lag har inte fått någon vidare start på säsongen. Nio inspelade poäng på 15 matcher säger det mesta. Det kommer inte vara snack om att utmana om playoff i år heller. Beinoen Whitmarsh är dock en fin spelare som stått för fem ligamål så långt. Han är en spelare att hålla ögonen på. Longford är vassare på alla positioner och ligger också på en stabil fjärdeplats i tabellen. De har dock tappat poäng i fyra av sina sju bortamatcher och förlorat två av de tre senaste inbördes mötena. Plocka med alla tecken och gå vidare.

Match 8: Galway United – Cork City | Speltips: 1X2

Cork City var en maktfaktor inom den irländska fotbollen för några år sedan då de vann cupen 2016 och dubbeln 2017. Laget har dock inte alls kunnat hålla fast vid framgången utan återfinns nuförtiden i andradivisionen. Där är de däremot ett topplag och med raden 11-3-1 har Cork visat att de kommer vara med och slåss om direktuppflyttning. Den stora konkurrenten om den platsen står på andra sidan nu. Galway har nämligen plockat två pinnar fler än Cork och är det enda lag som besegrat gästerna under 2022. På sin egna hemmaplan ska Galway gälla som knappa favoriter, men detta känns helt öppet mellan seriens två bästa lag. Plocka därför med alla tecken.

Antal rader: 216 | Spelstopp: 20:44

KUPONGENS SÄKRA: Derry

Finn Harps är tveklöst ett av seriens sämsta lag och mot ett normalt sett hemmastarkt Derry åker de på ännu en förlust. Given etta.

CHANSNINGEN: Drogheda

Drogheda kommer närmast från en urstark 1-0-seger mot Shamrock Rovers och möter ännu en gång ett lag från huvudstaden. Bohemians är klart sämre än Shamrock och ska inte vara omöjliga att rå på. Fint skrällvärde på högersidan.

Lämna in Topptipset hos Svenska Spel genom knappen och jobba in den tillsammans med oss!

Till Topptipset
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stödlinjen 020-81 91 00. Spelalagom.se