Fram med en Guinness och en fyrklöver för nu är det dags att sätta tänderna i en helirländsk kupong. Samtliga åtta matcher på Topptipset plockas från den gröna ön där de fem första bataljerna spelas i högstaligan. Vi tar sedan hissen ner för tre kompletterande fajter från andradivisionen. Flera väldigt stora favoriter identifieras och någon av dessa måste falla för att utdelningen ska bli något att tala om. Här nedan följer en rad med stor potential att ge åtta rätt och fint klirr i kassan!

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Match 1: Bohemians – Drogheda | Speltips: 1X2

Bohemians kommer närmast från ett pinsamt derby mot St. Patrick’s som slutade med 0-3 i baken. En match där ingenting fungerade och Bohemians är helt klart inne i en sämre period. En seger på de fyra senaste imponerar föga. De rödsvarta har tappat poäng i fem av åtta hemmamatcher så långt och med det i åtanke är det lite svårt att köpa den höga streckningen på ettan. Drogheda har två raka segrar i bagaget där 1-0 mot serieledarna Shamrock Rovers verkligen var en skalp. De har dessutom tagit poäng i tre av de fem senaste inbördes mötena. Värdet sitter helt klart till höger och då är X2 en kul utgång. Ettan plockas med först på större system.

Match 2: Derry City – Finn Harps | Speltips: 1

Finn Harps står på fyra raka förluster och har tillsammans med UC Dublin tappat mark på lagen ovanför. Det känns som att de två gängen får slåss om en kvalplats medan det andra laget åker ur. Raden 2-4-11 efter 17 omgångar är verkligen inget att skryta med och att lagets bästa målskytt är ytterbacken Conor Tourish med tre fullträffar säger det mesta. Finn Harps är ofarliga. Det är verkligen inte Derry även om nordirländarna kommer från tre raka förluster. Derry är faktiskt tvåa i tabellen bakom Shamrock och högstanivån är hög. Bäst av alla har Jamie McGonigle varit som med sina tio ligamål leder skytteligan. Han sänker svaga Finn Harps. Given etta som lämnas ensam.

Match 3: Dundalk – St. Patrick’s | Speltips: 1

Dundalk har tveklöst varit 2010-talets mest framgångsrika irländska klubb med fem ligatitlar. 2021 var ett misslyckat år, men nu verkar Dundalk ha hittat formen igen. 16 inspelade poäng på sex omgångar imponerar och här finns en av seriens allra vassaste lirare i Patrick Hoban. En striker med näsa för mål som nätat åtta gånger i ligan under 2022. Dundalk har ännu inte förlorat på hemmaplan där de har raden 6-2-0. St. Patrick’s är tveklöst ett kompetent lag som ska tillhöra toppskiktet av serien denna säsong också, men de visar småsvag form och på Oriel Park får de svårt att räcka till. Stabil etta.

Match 4: Shamrock Rovers – Shelbourne | Speltips: 1X

Shamrock är den mest framgångsrika irländska klubben genom tiderna och är dessutom regerande mästare. Huvudstadsklubben tronar också högst upp i serien denna säsong. Närmast kommer de visserligen från en tung 0-1 förlust mot Drogheda, men det var på bortaplan. Hemma på Tallaght Stadium har Rovers sju segrar och ett kryss på åtta matcher denna vår. Shelbourne är nykomlingar i högstaligan och har visat gott gry. Fyra raka segrar finns på kontot och i detta derby kommer de inte ge sig utan en kamp. Ettan är given utgång, men på större system bör krysset ackompanjera.

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Match 5: UC Dublin – Sligo Rovers | Speltips: X2

Jojolaget UC Dublin slutade trea i andraligan i fjol och tog sig upp till det irländska finrummet genom att gå hela vägen i playoff. Frågan är om sejouren i högstaligan blir mer än ettårig. Att döma av inledningen av säsongen är svaret nej på den frågan. Huvudstadsklubben ligger sist med åtta inspelade poäng på 17 matcher och en enda seger finns noterad. På hemmaplan finns raden 0-4-4. Sligo Rovers är ett stabilt gäng som lär hamna någonstans i mitten av tabellen. I grunden är de bättre, men Rovers hade problem i hemmamötet mot UCD för knappt två månader sedan. 2-2 slutade det då efter att Max Mata räddat Sligo med dubbla fullträffar. Tvåan är troligast nu, men visst behöver vi hänga på ett kryss redan från start.

Match 6: Waterford – Treaty United | Speltips: 1X