Veckan är räddad – Champions League är tillbaka! Sex sprakande tillställningar från Europas ädlaste finrum tar plats på tisdagens Topptips som sedan går i mål med två strider från The Championship. Det blir en kalasstart på tisdagen då PSG – Manchester City är första anhalt. Nu åker vi!

Till Topptipset
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Match 1: PSG – Manchester City | Speltips: 2

Sällan har ett möte på förhand varit mer uppsnackat än “El Cashico” i Paris. PSG har gjort rent hus i Ligue 1, men trots det råder av mycket att döma inte harmoni i truppen. Pochettino är kraftigt ifrågasatt på tränarbänken och vill det sig illa för argentinaren kan han tvingas klara sig utan Messi, Verratti och Ramos. Di María är dessutom avstängd. Manchester City blev inte skrämda av parisarnas insats mot Club Brugge (1-1) utan det var snarare PSG som blev darriga när de fick se City köra över RB Leipzig med hela 6-3. Helgens triumf mot Chelsea var också övertygande och i rådande form finns det knappt något lag i världen som rår på Peps mannar. Ettan singlas till trevlig procent.

Match 2: Porto – Liverpool | Speltips: 1X2

Efter en dyster fjolårssäsong ska Liverpool vara med och slåss på alla fronter den här säsongen. The Reds har inlett starkt i såväl ligaspel som Champions League, men det finns trots allt frågetecken runt gästernas defensiv. Den blottades av Brentford (3-3) i helgen och kan mycket väl komma att blottas även av Porto. Drakarna är notoriskt starka på Dragao och med tanke på att Liverpool möter Manchester City redan till helgen finns risk för favoritfall i Portugal. Vänstersidan går först, alla tecken på större system.

Match 3: Milan – Atlético Madrid | Speltips: 1X2

I samma grupp som Porto och Liverpool kamperar även Milan och Atlético Madrid. Rossoneri var nära att få med sig en poäng från premiäromgången på Anfield, men det hade inte varit rättvist sett till matchbilden. Bortsett den har dock Milan imponerat i inledningen av säsongen och mot ett Atlético som inte rosar marknaden för dagen ska värdarna inte räknas bort. Diego Simeones manskap kommer från en rad icke godkända prestationer och helgens nederlag mot Alavés var ett riktigt lågvattenmärke. Alla tecken i Milano.

Match 4: Dortmund – Sporting | Speltips: 1X

Sporting fick sig en rejäl örfil av Ajax i den första omgången. 1-5 i nacken visade att de grönvita har mycket att jobba på, men med det sagt saknade inte Rúben Amorims mannar chanser i den matchen. Mot ett defensivt svajigt och otroligt skadedrabbat Dortmund vill vi ändå varna för detta Sporting. Marco Rose kan komma att få klara sig utan Brandt, Can, Reus, Reyna och Håland denna afton, avbräck som gör det omöjligt att ge tyskarna fullt förtroende. Krysset ska med till varje pris.

Match 5: Real Madrid – Sheriff Tiraspol | Speltips: 1

Sheriff Tiraspol är tillsammans med Malmö FF de stora sensationslagen i höstens Champions League-gruppspel. Moldaverna betvingade bland andra Dinamo Zagreb på vägen hit och i premiäromgången togs en rejäl skalp via 2-0 mot Shakhtar Donetsk. Den bedriften får Sheriff dock svårt att upprepa på Santiago Bernabéu. Real Madrid har stormat fram under Carlo Ancelottis ledning och även om defensiven lämnar en del övrigt att önska är offensiven förstklassig. Benzema och Vinícius Júnior löser detta på egen hand.

Match 6: RB Leipzig – Club Brugge | Speltips: 1X2

RB Leipzig har blandar och gett under Jesse Marschs ledning och amerikanen har flera gånger påtalat att hans mannar har mycket att jobba med. Knappast det man vill höra från en tränares presskonferenser. 3-6-förlusten mot Manchester lär ha satt sina spår på värdarna som knappast går säkra mot Club Brugge. Belgarna visade både moral och enorm skicklighet när de klarade 1-1 mot PSG och var det något lag som skulle gått segrande ur den striden var det Club Brugge. Hans Vanaken är en lirare som blir svår för Leipzig att hantera. Måla tvärs över redan på mindre system.

Match 7: Middlesbrough – Sheffield United | Speltips: X2

Champions League lämnas därhän till förmån för The Championship. Middlesbrough hoppades inför säsongen kunna nå en playoff-plats, men om det ska bli verklighet behöver Neil Warnock spetsa till värdarnas defensiv. Boro har förlorat tre av de fyra senaste och ska vara nöjda om de löser en pinne när Sheffield United kommer på besök. The Blades visar i sin tur god dagsform och ur en svensk synvinkel var det glädjande att se Robin Olsen hålla nollan mot Derby. Det kan han mycket väl göra även här. Strecka från höger.

Match 8: Huddersfield – Blackburn | Speltips: 12

En mer målrik tilställning är att vänta på John Smith’s Stadium. Erkänt ojämna Huddersfield har inlett enligt 4-1-4 och det är i vanlig ordning ruskigt svårt att lita fullt ut på Carlos Corberáns manskap. Det vi kan ta för givet är att The Terriers kommer att ösa på framåt, men de får se upp i andra änden. Ben Brereton sköt i helgen in ett hattrick i 5-1-segern mot Cardiff och Blackburn ska absolut inte uteslutas från ännu en trepoängare denna tisdag. Gubben (etta-tvåa) spelas.

Antal rader: 216 | Spelstopp: 20:44

KUPONGENS SÄKRA: Real Madrid

Real Madrid ser oerhört spännande ut i offensiv riktning där Benzema och Vinícius Júnior hittar varandra i sömnen. Sheriff Tiraspol får inte stopp på duons framfart.

CHANSNINGEN: Porto

Liverpool lämnar luckor defensivt och med helgens drabbning mot Manchester City på näthinnan är de rödklädda en favorit i fara på Dragao. Underskatta inte Porto!

Lämna in Topptipset hos Svenska Spel genom knappen och jobba in den tillsammans med oss!

Till Topptipset
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stödlinjen 020-81 91 00. Spelalagom.se