Tisdagen till ära är det brittisk och fransk fotboll som förgyller Topptipset. Flest blickar lär riktas mot Turf Moor där Manchester City gästar i jakten på att minska gapet till Liverpool. Åtta rätt är målet med resan!

Lämna in kupongen här

Match 1: Burnley – Manchester City | Speltips: 1X2

Säsongen är bara en dryg tredjedel kommen men Premier League ser nästan ut att redan vara avgjord. Manchester City som är enda realistiska utmanaren till Liverpool ligger redan elva poäng efter Klopp och company. City har bara vunnit en av sina senaste fem tävlingsmatcher och det är sannerligen inte likt den ljusblå maskinen. Burnley har gjort en finfin höst med sina mått mätt och placerar sig på den övre halvan av tabellen. Förra säsongen pressades City stenhårt på Turf Moor och när både ettan och krysset betalar prima måste hela brädan målas!

Match 2: Crystal Palace – Bournemouth | Speltips: 1X

Crystal Palace var på nyss nämnda Turf Moor i lördags och kapade en efterlängtad viktoria. Roy Hodgsons herrar har inte riktigt levt upp till förväntningarna under hösten men nu kanske vändningen kommer. Mot tabellgrannen Bournemouth ska det finnas goda möjligheter till att spinna vidare på goda vanor. The Cherries kommer till Selhurst Park med tre raka torsk i ryggsäcken. Förra säsongen hade Palace riktig målfest när Bournemouth lades på rygg i huvudstaden efter att Örnarna målat hela fem gånger. 1X ska vara ett lås.

Match 3: Burton – Southend | Speltips: 1

Vi kliver ner till den engelska tredjedivisionen, League One. Burton Albion ligger mitt i tabellens getingbo efter den härliga trepoängaren borta mot Sunderland. Annat ljud i skällan är det hos gästerna, Southend åkte på en i raden av kölhalningar mot Oxford senast det begav sig för deras del. 4-0 på hemmaplan är under all kritik och hela säsongen är under all kritik för Southend. Gästerna agerar nästjumbo med ynka fem poäng på kontot efter 18 omgångar och allt annat än nedflyttning vore en praktskräll. Ettan är gjuten i det djupaste av bergsblock.

Match 4: Lyon – Lille | Speltips: 1X

Bakom överlägsna PSG ligger dessa båda kombattanter och hugger i jakten på en plats i nästa års Champions League. För närvarande är det sex poäng upp till andraplacerade Marseille för både Lyon och Lille. Värdarna slog Strasbourg på bortabana i helgen och har även kvar chansen till avancemang från sin grupp i årets Champions League. Lille kommer från en 1-0-viktoria hemma mot dänggänget Dijon och har inte haft en lika trevlig CL-höst som Lyon. Gästerna är tokjumbo i sin grupp på den stora europeiska scenen. Tre raka inbördes har slutat med delad ära och halvgarderingen till vänster känns väldigt stabil.

Match 5: Angers – Marseille | Speltips: 2

Det är som sagt Marseille som innehar den åtråvärda andraplatsen i Ligue 1. Strootman och hans kamrater har gått från klarhet till klarhet och står nu noterade för fyra raka fullpottare. Inom detta svep har Marseille monterat ner både Lille och Lyon. Att Angers ligger på tredje plats är desto mer förvånande. Värdarna har dock inte lika god form som gästerna, i helgen fick Angers åka hem med svansen mellan benen från mötet med Nice. Sju raka inbördes utan nederlag skänker trygghet till tvåan.

Match 6: Bordeaux – Nimes | Speltips: 1X

Vi glider vidare till vindistriktet i sydvästra Frankrike. Bordeaux är ett av lagen som är med och hugger i det parisiska bakvattnet. 23 poäng på 15 omgångar innebär att Bordeaux bara har en pinne upp till Angers på CL-kvalplatsen. Zidanes gamla klubb har fem raka tävlingsmatcher utan förlust inför tisdagskvällen. Nimes har inte lika trevlig trend på sin sida, åtta raka ligamatcher utan att få smaka på segerns sötma är ej önskvärt. Nimes är nästjumbo och bortaraden lyder 0-4-4. Ettan garderas endast på grund av hård streckning.

Match 7: Brest – Strasbourg | Speltips: 1X2

Sista striden i Ligue 1 hämtas från Stade Francis-Le Ble. Båda dessa kombattanter har samlat samman lika stor poängskörd hittills, 18 står det på respektive konto. Brest har imponerat här hemma och Paris Saint Germain är ensamma om att ha överlistat de rödklädda här denna höst. Icardi behövde fram till slutminuterna på sig innan argentinaren lyckades avgöra. Strasbourg hade gått fem raka ligamatcher på bortaplan utan att vinna eller ens göra mål men senast vändes skutan med besked. 4-0(!) borta mot var lika oväntat som välkommet då Anthony Caci hade en finger med i det mesta som skedde. Krysset ligger nära till hands men det är läge att strössla generöst på kupongens sjunde rad!

Match 8: Grenoble – Clermont | Speltips: 1X2

Tisdagens ändhållplats är alperna där det är Ligue 2 som gäller. Grenoble ligger elva i tabellen efter att ha kryssat sig fram genom hösten. Nio av 16 tillställningar har slutat med delad ära för hemmalagets del. Clermont har fyra poäng mer på sitt konto efter den senaste tidens positiva resultat. Gästerna har 3-1-1 sett till de senaste fem fighterna i den franska andradivisionen. Till saken hör att Clermont inte inte slagit Grenoble på de senaste sju inbördes. Strecken ser ut att landa sunt. Tvåan är en bräcklig utgång, måla vidare efter plånbok på Stade des Alpes!

Antal rader: 216 | Spelstopp: 18:59

KUPONGENS SÄKRA: Burton

Southend är smärtsamt medvetna om att deras korrekta hemvist är League Two, inte League One. Stabila Burton lär göra den saken ännu mer glasklar.

CHANSNINGEN: Burnley

Manchester City står inte att känna igen denna höst, det självspelande pianot har börjat spela falska toner. Burnley är ytterligare ett lag som kan knäppa Guardiola på näsan till finfin utdelning!

Lämna in Topptipset hos Svenska Spel genom knappen och jobba in den tillsammans med oss!

Lämna in kupongen här

Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stödlinjen 020-81 91 00. Spelalagom.se