Torsdagens Topptips domineras av turneringar då två tunga kvartsfinaler från Copa del Rey inleder, därefter ska semifinaler från AFCON, Belgiska Cupen och damernas Ligacup i England avgöras. Dubbla duster från portugisiska Segunda Liga och ett möte från australiensiska A-league tar det hela i mål. Häng med!

 
Till Topptipset
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Match 1: Athletic Bilbao – Real Madrid | Speltips: X2

Turneringsspecialisterna Athletic Bilbao tar emot Real Madrid på San Mamés där en biljett till semifinalen av Copa del Rey står på spel. Värdarna har ett tungt avbräck i form av trotjänaren Iker Muniain som sitter i Corona-karantän. På andra sidan saknar ”Marängerna” brasse-backen Marcelo som är avstängd. Med detta sagt är besökarna från huvudstaden rättmätiga favoriter. Faktum är att Karim Benzema och company slog just Athletic i finalen av Spanska Supercupen för bara ett par månader sedan, vilket borde medföra ett psykologiskt övertag för de vitklädda. inled streckadet i öst, men låt gärna krysset sällskapa för ett lås.

 

Match 2: Real Sociedad – Real Betis | Speltips: 1X2

I den andra Copa del Rey-kvartsfinalen ställs Alexander Isak och hans kamrater i Real Sociedad mot La Liga-trean Real Betis. De grönvita gästerna från Sevilla har gått som tåget i ligan och bör ses med god segerchans på Reale Arena. Med stjärnor som Iglesias, Canales och Fekir i startelvan är Betis tuffa att tas med. När de två kombattanterna möttes i ligan i mitten av december vann Manuel Pellegrinis besökare med hela 4-0. X2 räcker på mindre system, men alla tecken är att föredrag.

 
 

Match 3: Kamerun – Egypten | Speltips: 1X2

Värdnationen Kamerun ligger pyrt till i AFCON där ”De otämjbara lejonen” ställs mot ett Egypten som vuxit ju längre turneringen gått. En viss Mo Salah bär sitt landslag på sina axlar och Liverpool-stjärnan har varit öppen med att en titel med landslaget ligger högst upp på önskelistan just nu. Kameruanerna hålls dock som favoriter av spelbolagen, men har inte haft en lika svår resa fram till semifinalen och kan gå in i väggen här. Börja måla från höger och fortsätt så långt stålarna räcker.

 

Match 4: Eupen – Anderlecht | Speltips: 1X2

Cupspel pågår även i Belgien där den ena semifinalen av Belgiska Cupen går av stapeln denna torsdag. Eupen och Anderlecht ska göra upp om en finalplats och de sistnämnda ser, inte helt oväntat, ut att bli hårt betrodda av tipparna. Kris Olsson och övriga gäster har toppspelare på samtliga positioner, men visade inte upp sig från sin bästa sida i toppmötet med Royale Union SG senast (0-1). Värdarna har gått tungt i Jupiler League men besitter dock ett högre kunnande än vad resultaten antyder. 1X är av högsta prio!

 

Match 5: Manchester City – Tottenham | Speltips: 1

Manchester City och Tottenham brakar samman i semifinalen av damernas Ligacup. De förstnämnda är gigantiska favoriter på oddsmarknaden och ska så vara, detta trots att Spurs segrade när lagen möttes i Super League tidigare denna säsong. Med klasslirare som Stanway och Hemp i de främre leden är värdarna svårslagna, speciellt i de ljusblå delarna av Manchester. Besökarna från norra London såg inte speciellt bra ut i sin senaste bortamatch mot Manchester United (0-3) och får svårt att utmana om ett avancemang här. Ettan är bara att spika av!

 

Match 6: Trofense – Porto B | Speltips: X2

Vi lämnar cupspelet bakom oss och tittar till portugisiska Segunda Liga där ett mittenmöte mellan Trofense och Portos B-lag står för dörren. De sistnämnda två raka förluster i bagaget, men dessförinnan radade ”Drakarna” upp tre raka vinster. Albuquerque Borges och Folha är två ungtuppar som knackar på dörren till A-laget och duon regerar på mittfältet hos de mörkblå. En jämn fajt är med det sagt troligen att vänta, men med tanke på att Trofense inte övertygat mot slutet ratas ettan helt och hållet. X2.

 

Match 7: Farense – Académica Coimbra | Speltips: 1

Sexpoängsmatch från den portugisiska andraligan där jumbon Académica gästar SC Farense. Värdarna parkerar på negativ kvalplats för stunden, men blir det minst en pinne på Estádio de São Luís kliver Vasco Faiscas manskap upp på säker mark. ”Studenterna”, som besökarna kallas, behöver ett smärre mirakel för att klara kontraktet denna säsong. Med tanke på att de svartklädda har begränsade resurser är sju pinnar upp till säker mark en enorm uppförsbacke. Bra spiketta!

 

Match 8: Adelaide – Sydney FC | Speltips: X2

Förhoppningvis är sju gröna bockar säkrade innan vi kryper till kojs då kupongens sista batalj, som hittas i “the land down under”, spelas fredag förmiddag. För underhållningen står Adelaide och Sydney, två förmodade slutspelslag i A-league. Endast en pinne skiljer sällskapen åt i tabellen och en jämn tillställning är troligtvis att vänta. Sydney får med det sagt ses som det skickligare sällskapet och har också två raka inbördes segrar mot värdarna. Har stjärnan Anthony Caceres, som stod för dubbla baljor senast, vaknat på rätt sida av sängen talar det mesta för en bortaseger. Tvåan agerar utgång och ackompanjeras av krysset om resurser finns.

 

Antal rader: 216 | Spelstopp: 18:59

KUPONGENS SÄKRA: Manchester City

Manchester Citys ladys ståtar med stjärnor som Stanway och Hemp och är rättmätiga oddsfavoriter mot ett bortasvagt Tottenham. Suverän spiketta!

 

CHANSNINGEN: Eupen

Kristofer Olsson och hans Anderlecht ser ut att bli lite väl stora favoriter på kupongen. Värdarna Eupen må ha vacklat i Jupiler League på senaste, men ska ändå ses med större segerchans än vad tipparna ger dem.

 

Lämna in Topptipset hos Svenska Spel genom knappen och jobba in den tillsammans med oss!

Till Topptipset
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stödlinjen 020-81 91 00. Spelalagom.se