Topptipset på menyn! Vi bjuds på en blandad kompott denna tisdag när landslagen inleder kalaset. VM-kval och U21-EM hittas på menyn och både fina spikar och spännande drag uppenbarar sig. Vi avslutar sedan med klubblagsfotboll när spanska Segunda och engelska National League ger oss tre intressanta möten som samtliga kräver att läxan görs, då avbräcken haglar tätt. Häng med i jakten på full pott!

Till Topptipset
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Match 1: Montenegro – Norge| Speltips: 1X2

Det ser mörkt ut för Norge efter förlusten mot Turkiet i Málaga i lördags. Inte nog med att Solbakkens manskap kammade noll poäng, spelet skvallrar dessutom inte heller om att baggarna kommer kunna utmana om någon VM-biljett om det fortsätter så här. Saknas denna fight gör Kristian Thorstvedt som visades ut senast, samtidigt som förstemålvakten Rune Jarstein byttes ut i halvtid på grund av skada, och blir av allt att döma otillgänglig i Podgorica. Ett laddat Montenegro på hemmaplan med Jovetic/Djurdjevic/Haksabanovic i spetsen ska inte på något sätt räknas ut. Förutom den offensiva trion finns även Atlético Madrids Stefan Savic i mittbackslåset. Radulovics gäng ska kunna utmana om poängen mot ett skakat bortalag och alla tecken åker in illa kvickt.

Match 2: Wales – Tjeckien | Speltips: 1X

Svenska folket ser ut att gå bort sig i på Principality Stadium i Cardiff. Visst, favoritskapet landar rättvist ute hos de tillresta tjeckerna, men Jaroslav Silhavýs mannar kommer att få kämpa hårt om alla poäng ska med i bagaget från de brittiska öarna. Soucek och company var det bättre laget mot Belgien senast och fick med sig en poäng, men ett defensivt strukturerat Wales ska kunna hålla stången i hemlandet om spelet klaffar. Gareth Bale och hans “Drakar” håller hög nivå i grunden och med blygsamma när högern streckas till månen måste 1X in tidigt. Den omutlige värdejägaren dumpar den överbetrodda tvåan i Bristolkanalen.

Match 3: Slovakien – Ryssland | Speltips: 2

Det blir inget spel i VM 2022 för Slovakien om det fortsätter så här. I den nyblivne IFK Göteborg-spelaren Marek Hamsíks frånvaro har slovakerna knappast imponerat då det bara blivit två poäng i de inledande matcherna. Detta trots att svagare fotbollsnationer i form av Cypern och San Marino stått på andra sidan. Ryssarna känns helt klart vassare och har öppnat kvalet med två segrar. Stjärnan Artem Dzyuba fixade med sina två baljor alla tre poäng mot Slovenien senast och mycket talar för att segertåget tillåts tuffa vidare när kvällen summeras. Tvåan streckas blygsamt (cirka 50 procent) i skrivande stund och kan gott singlas.

Match 4: Spanien U21 – Tjeckien U21 | Speltips: 1X2

Snacka om att B-gruppen i detta U21-mästerskap är ett riktigt getingbo. Samtliga lag har chans att ta sig till slutspelet (som spelas om två månader) och gruppledarna Spanien får passa sig. Sasinka och hans tjeckiska kamrater kan, vid en seger denna kväll, vinna gruppen och ges dessutom med rimliga chanser att lyckas med bedriften då spanjorerna saknar viktige försvarspjäsen Óscar Mingueza (Barcelona till vardags), som visades ut i kryssmatchen mot Italien i helgen. Det ska dock sägas att “värdarna” är klasser bättre på pappret, men när allt står och väger kan nerverna börja spela spratt. Kasta in 1X först och plocka med den lågt betrodda tvåan om stålar finns.

Match 5: Italien U21 – Slovenien U21 | Speltips: 1X2

Det är en underdrift att påstå att Italien upplever disciplinära problem i U21-EM. De blåklädda har inte mindre än fyra spelare avstängda inför mötet med värdnationen Slovenien, där det mest kännbara tappet är AC Milans Sandro Tonali. Utöver den Lodi-födde 20-åringen saknas även viktiga pjäser som Scamacca och Rovella. Det är ovisst hur gruppen kommer att sluta och faktum är att Acimovics mannar kan ta bakdörren till slutspelet, då sen seger för slovenerna skicka upp dem till andraplatsen, förbi både Italien och Tjeckien. Med tanke på att det finns en hel drös med avstängningar i “hemmalaget” så inleds målandet från höger, även om alla tecken är att föredra.

Match 6: Ponferradina – Logronés | Speltips: X2

Ponferradina jagar en plats i La Liga nästa säsong och har i skrivande stund bara två poäng upp till Rayo Vallecano uppe på sjätteplatsen, som innebär kvalspel. En seger mot Logronés, som kämpar i de nedre regionerna av Segunda, är därför av största vikt för Bolos gäng. Dessvärre för “La Ponfe” är rutinerade försvararen Paris Adot avstängd samtidigt som hans kollega i backlinjen Alexandre Pascanu är iväg på landslagsuppdrag med Rumäniens U21-gäng. Detta öppnar för gästerna från La Rioja, som kan blixtra till stundtals, att knipa viktiga poäng och fortsatt hålla sig på tryggt avstånd från bottenstriden. Med värdet till höger blir valet enkelt – X2.

Match 7: Rayo Vallecano – Sporting Gijón | Speltips: 1X

Med både VM-kval och U21-EM som pågår för fullt blir många klubbar i spanska Segunda División hårt drabbade. Detta gäller i synnerhet toppklubbarna och Rayo Vallecano och Sporting Gijón, som båda kämpar för att ta sig upp i La Liga, är inga undantag. Värdarna från Madrid saknar, förutom förstekeepern Dimirtevski och försvararen Saveljich som båda spelar VM-kval, även avstängde mittfältaren Álvaro García. Gästerna från Asturien saknar i sin tur stjärnorna Djurdjevic och García som även de är iväg och representerar sina landslag. Med aningen bredare trupp blir värdarna dock favoriter hemma i huvudstaden. Här garderar svenska folket friskt och det blir därmed guldläge att ta ställning. Ettan lämnas allena på de mindre systemen, medan krysset sällskapar på de större.

Match 8: Solihull Moors – Wealdstone | Speltips: 1

Vi avslutar i National League som är den femte divisionen i det engelska seriesystemet. Det handlar om Solihull Moors mot Wealdstone. Värdarna från sydöst om Birmingham är, trots avstängningar på de två startspelarna James Ball och Mitchell Hancox som båda såg rött senast, klara favoriter hemma på Damson Park. När gästernas bortafacit synas är det inte svårt att förstå varför. Kaptenen Jerome Okimo och hans följeslagare har tre raka förluster på resande fot och har dessutom släppt in tolv (!) mål i dessa. Det är med andra ord inte mycket som stämmer för WFC just nu och mycket talar för att fjärde raka bortaförlusten kan räknas in denna kväll. Ettan håller sig knappast kvar kring 40-45 procent hela vägen till spelstopp, men kan gott spikas hela vägen upp till 65.

Antal rader: 216 | Spelstopp: 20:44

KUPONGENS SÄKRA: Ryssland

Slovakien lider utan stjärnan Hamsík och har bara mäktat med två kryss trots att det är Cypern och San Marino som stått på andra sidan i de första två matcherna. Ryssarna känns rejälare och Dzyuba och company löser tre nya pinnar. Spiktvåa!

CHANSNINGEN: Italien

Italiens U21-gäng dras med fyra tunga avbräck inför mötet med värdlandet Slovenien, där Milans Sandro Tonali är det tveklöst tyngsta av alla. Läge för slovenerna att bärga en efterlängtad seger hemma i Maribor. Alla tecken med X2 som åker in tidigt.

Lämna in Topptipset hos Svenska Spel genom knappen och jobba in den tillsammans med oss!

Till Topptipset
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stödlinjen 020-81 91 00. Spelalagom.se