Torsdagens snåriga Topptips tar oss inledningsvis på en resa från norr till söder inom Svea rike. Därefter väntar backpacking på andra sidan Atlanten. Vi ska hinna med en påhälsning i staden som aldrig sover, följt av Copa Libertadores och Copa Sudamericana på ett gäng kokande arenor i Sydamerika. Haka på!

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Match 1: Piteå – Team TG | Speltips: 1X

Vi rivstartar kupongen med ett hyperviktigt möte i Ettan Norras bottenregion. Gästande Team TG har otvivelaktigen en kniv mot strupen och trots att halva säsongen återstår så börjar nedflyttningståget så sakteliga rulla från perrongen. Elva tuffa poäng skiljer upp till säker mark och Umeå-gänget fick häromsistens se sig krossade av Sollentuna efter hemska 1-6 på tavlan. Här stundar förvisso ett Piteå som inte heller imponerat, men Norrbottningarna har ändå gått betydligt bättre än kvällens opponenter. De rödvita ligger för stunden på negativ kvalplats, men skapade kontakt med framförvarande lag efter 3-0 senast mot Motala. Fredrik Johansson står noterad för sex mål inför denna fajt och utgångsettan är glasklar. Rensarkrysset är dock inte fel att få med.

Match 2: Ängelholm – Tvååker | Speltips: 12

140 mil söderut ska Ängelholm försöka rädda hedern inför det hägrande uppehållet. Oremo med vänner torskade med försmädliga 0-7 senast mot Falkenberg och den tidigare så solida defensiven brast å det grövsta. Jakob Perssons röda kort blev ödesdigert, men då serielunken nu skiftas till Svenska Cupen så är mittfältaren likväl disponibel. ÄFF kan också luta sig tillbaka på den trygga hemmastatistiken där förlustnollan för året fortsatt är intakt. Tvååker kliver således in på Ängelholms IP som underdogs, men formen är å andra sidan god. Två säkra triumfer i följd har tagit hallänningarna närmare den superjämna toppstriden i Ettan Södra och de kan med ett annalkande uppehåll i sikte ta ut sig ordentligt här. De rödblåa vann vårmötet med 3-0 på hemmaplan och vi lutar oss därmed mot den klassiska “gubben” (etta-tvåa).

Match 3: Räppe – Rosengård | Speltips: 1X2

Rosengårds damer är redan nationellt välkända och kanske är klubbens herrar på väg uppåt i seriesystemet då skåningarna placerar sig i pole position i Division 2 Södra Götaland. Ismael Hussein har varit en starkt bidragande faktor till framgångarna i år med sina nio baljor och blott en förlust kan skönjas på de tolv senaste drabbningarna. Bussen rullar denna kväll till Växjö för att ta sig an ett Räppe GOIF som gått fint på slutet. Fyra segrar på de fem senaste försöken är gedigna papper och faktum är att smålänningarna mäktat med hela 15 kassar inom detta intervall. Före detta Öster-duon i form av Henningsson/Zahirovic har briljerat framåt och kan utan tvekan såra serieledarna på Räppevallen. Full täckning.

Match 4: Charlotte – Austin | Speltips: 2

När denna tillställning går av stapeln så har klockan passerat midnatt och högersidan känns prima på förhand. Austin går starkt i den västra konferensen och har häng på tabellettan Los Angeles FC. Dessutom kan gänget från vilda västerns delstat skryta med att MLS skyttekung Driussi härjar på topp hos de grönsvarta. Bortalaget kommer också från två raka utan förlust och går upp mot ett Charlotte som blandar och ger i den östra konferensen. Christian Lattanzios mannar befinner sig just nu utanför slutspel och offensiven har stundtals varit tafatt. Värdarna har förvisso tagit 18 av sina totalt 20 poäng hemma på Bank of America Stadium, men gästerna ska ändå hållas högre. Tvåan ser ut att serveras till fin procent och spikas.

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Match 5: New York Red Bulls – Atlanta United | Speltips: 1X

Två revanschsugna gäng strålar samman på Manhattan och New York ska inte skämmas över nederlaget senast mot Los Angeles FC. Dessförinnan radades fyra vinster på fem matcher upp och hemma på Red Bull Arena har “Tjurarna” varit snudd på orubbliga sedan början på april. Långtidsskadade Monzon och Reyes saknas alltjämt, men i övrigt har Struber angenäma problem inför finbesöket från Atlanta. “The Five Stripes” har en del skador och formen får betraktas som någon form av mellanmjölk. Spets finns däremot hos herrarna Martinéz/Araújo och duon behöver inte många chanser för att näta. Red Bulls har inte torskat mot detta motstånd sedan 2018 och 1X ska räcka hela vägen i NYC.

Match 6: Fortaleza – Estudiantes | Speltips: 1X2

Vidare till Copa Libertadores och till en match-up som aldrig någonsin tidigare skådats inom sydamerikansk fotboll. De brasilianska värdarna går tungt som bly i den inhemska ligan och ligger sist efter en miserabel säsongsinledning. Det täta matchandet har satt sina spår och Fortaleza har inte klarat av att kämpa på flera fronter samtidigt. Med tanke på fjolårets fjärdeplats i ligan så är kunnandet i grunden högt och en viss uppryckning på slutet kan konstateras. Estudiantes har varit snäppet stabilare över tid, men kommer emellertid från två plumpar i sekvens. 37-årige Mauro Boselli drar ett tungt lass i offensiven och blir ånyo en nyckel för de argentinska gästerna. Detta känns som en svårsiad historia och vi blickar således brett.

Match 7: Universidad Católica – São Paulo | Speltips: 1X2

Sydamerikas motsvarighet till Europa League härnäst och visst är det ett formstarkt hemmalag från Chiles huvudstad som står för värdskapet. Efter ett längre uppehåll så har Católica varvat upp med två raka segrar och det får ses som välbehövligt inför holmgången mot ett i grunden starkare São Paulo. Brassarna visade nyligen klass då storlaget Palmeiras besegrades med 1-0 och det påvisar kvalitén som finns hos “Tricolor Paulista”. Bortalaget har däremot matchats synnerligen hårt den senaste månaden och ett utvilat “Los Cruzados” kan utan tvekan tillfoga bekymmer för Calleri och company. Utgångstvåan är skör och kompletteras således med samtliga tecken.

Match 8: Club Olimpia – Goianiense | Speltips: 1

Vi håller oss kvar i Copa Sudamericana och avrundar bongen med en visit i Paraguay. Ett stekhett Club Olimpia ska upp i ringen igen och för bara ett par dagar sedan pulveriserades 12 de Octubre hemma i ligaspelet. Libertad har dock sprungit ifrån i titelracet och således kan “El Decano” fokusera fullt ut på denna turnering. De svartvita besitter många strängar på den offensiva lyran och ska kunna såga sig igenom ett Goianiense som sällan bjuder på sprakande föreställningar. Sambalirarna tragglar på den nedre tabellhalvan i brasilianska Série A och får det svettigt mot ett heltänt Olimpia med Derlis Gonzalez i spetsen. Ettan känns galant i Asunción.

Antal rader: 216 | Spelstopp: 18:59

KUPONGENS SÄKRA: Club Olimpia

Club Olimpia har gått från klarhet till klarhet på slutet och målfabrikationen har tagit rejäl fart de senaste veckorna. Med de egna fansen i ryggen så brukar Olimpia leverera. Här har de ypperliga chanser att ta kontroll över dubbelmötet mot Goianiense!

CHANSNINGEN: Universidad Católica

Sommaruppehållet gjorde gott för Universidad Católica som är utvilat inför en tuff period framöver. Passande nog kommer São Paulo på besök i “rätt” läge och gästerna ställs här inför sin åttonde match i juni månad. “La Católica” har segervittring mot tröttkörda brassar.

Lämna in Topptipset hos Svenska Spel genom knappen och jobba in den tillsammans med oss!

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stödlinjen 020-81 91 00. Spelalagom.se