I väntan på landslagens inträde fylls kupongen med lag från Superettan, Damallsvenskan, andradivisionerna på den iberiska halvön samt ett gäng argentinska ligakamper där det i vanlig ordning är mycket jämnt. Spetskunskaperna kommer väl till hands nu när åtta rätt bara är ett par musklick bort!

Till Topptipset
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Match 1: Akropolis – Värnamo | Speltips: 2

Vi startar i Superettan där IFK Värnamo har ett gyllene läge att klättra upp i tabellens absoluta topp. I Ullared inhandlade Kamraterna ett avancemang i Svenska Cupen, och ett par dagar senare såg två Oscar (Uddenäs och Johansson) till att topplaget Landskrona fick åka hem från Småland tomhänta. Tre segrar på fyra omgångar kan ge intrycket av att Akropolis nu hittat rätt, men mot Norrby och HIF var insatserna och poängskörden vitt skilda. Smålänningarna har ett stabilt grundspel och när streckningen håller sig kring knappa 50 procent är det bara att spika av besökarna!

Match 2: KIF Örebro – Linköping | Speltips: 1X2

Den damallsvenska tillställningen har formsvaga förtecken. Linköping, som i våras såg ut som en potentiell titelkandidat, har bara en trepoängare sedan andra halvan av maj, och läckaget bakåt gör att firma Kapocs/Uchennas arbete framåt inte resulterar i så många poäng. KIF Örebro lever inget lätt liv just nu, men håller sig alltjämt på rätt sida strecket. Hemma på Behrn Arena har det sett något bättre ut då målen trillar in hyfsat ofta, och Karin Lundin är med sina fyra baljor en spelare som definitivt kan ta sig an gästernas backlinje. Här kan ett tidigt mål för Närkes stolthet knäcka besökarna – ettan ger massvis tillbaka, men skriv 1X2!

Match 3: Zaragoza – Cartagena | Speltips: 1X2

Väntar en ny jobbig säsong för Real Zaragoza? Los Blanquillos kunde via en rejäl uppryckning hålla sig kvar förra säsongen och det största tacket går till coach Juan Ignacio Martínez. Nu har dock värdarna startat till och med sämre än 2020 och köpet av strikern Nano från Cádiz luktar panik. Cartagena är poänglösa efter att ha ställts mot Huesca som trillade ur La Liga och fullpoängaren Almería, men på slutet av förra säsongen fick gästerna igång sitt bortaspel. Nu bör nykomlingen från 2020 vara tillräckligt varma i kläderna för att putta omkull ett stressat Zaragoza. Heltäckningsmatta på La Romareda!

Match 4: Mafra – Vilafranquense | Speltips: 1

Det är bara augusti, men Mafra i den portugisiska andraligan har redan tagit en fin skalp. Belenenses från Primeira föll i ligacupen med 1-0 efter mål av Andrezinho som för övrigt spräckte sin nolla i ligaspelet för en knapp vecka sedan mot Académico de Viseu (3-1). Ett gulgrönt gäng på gång med andra ord. Med en ynka inspelad pinne och respass ur ligacupen är Vilafranquense jumbo inför omgången och har bara ett mål framåt. Tajos pirayor äts upp oftare än de äter andra, och här blir det nästan garanterat torsk. Banketta i surfarstaden!

Match 5: Trofense – Penafiel | Speltips: 1X2

Ett mål, antingen framåt eller bakåt, har varit Penafiels melodi de senaste veckorna i jämna Segunda Liga. Då förra säsongen fick en trist avslutning är gästerna ett litet svårbedömt gäng än så länge. Nykomlingen Trofenses poängskörd har varit något magrare, men nordportugiserna har också ställts mot Benfica B och Porto B som i alla fall på pappret är allt annat än enkla att tampas med. Värdarna har Bruno Messi i sina led, och med ett namn som förpliktigar och ett godkänt facit i tredjedivisionen (fem mål på 25 omgångar i en målsnål serie) finns här ett sparkapital. Våga gå mot strömmen och stötta ettan, men säkra upp alla tecken i Trofa!

Match 6: Union SF – Argentinos Juniors | Speltips: 1X

På andra sidan Atlanten är den argentinska ligan i full gång. På Estadio 15 de Abril möts två jämbördiga lag som plockat åtta poäng på de senaste fem omgångarna. Unión har kanske vacklat lite hemma i Santa Fé, men det är fortfarande ett jobbigt lag att möta då särskilt försvararna Franco Calderón och Claudio Corvalán är hårda som granit. Argentinos Juniors, ännu utan mittfältsässet Fasto Vera, största stjärna är Paraguays nyblivne landslagsstriker Gabriel Ávalos. Under 2021 har han prickat in tre bollar i Copa Libertadores på åtta matcher och i seriespelet drar han på sig massor av bevakning. Dessvärre har det inte räckt för att vinna särskilt många fajter i sommar för El Bicho. I skrivande stund är det finfint värde på ettan så skriv 1X!

Match 7: Newells – Tucaman | Speltips: 1X

Vi stannar kvar i Santa Fé-provinsen för nästa balanserade fajt. Newell’s Old Boys har tvärtemot sitt namn länge varit en talangfabrik som fixat fram spelare som Jorge Valdano, Gabriel Batistuta och Walter Samuel. Ett spännande namn som snart är redo för större saker är Jerónimo Cacciabue som på sin kant bidrar till “De spetälskas” hemmastyrka vars senaste nollpoängare på Marcelo Bielsa kom i april. Besökarna har bara tre bortasegrar i serien detta kalenderår, och den duktige italienaren Augusto Lotti (åtta mål) får inte det inte att stämma utanför San Miguel de Tucumán. Trolig etta som dessutom är duktigt understreckad!

Match 8: San Lorenzo – Patronato | Speltips: X2

Ett svartrött möte i Buenos Aires avrundar raden. San Lorenzo, tränade av den gamla Juve-backen Paolo Montero, har gått mållösa från sina senaste fyra kamper och den infekterade konflikten mellan klubben och bröderna Óscar och Ángel Romero lär knappast lyfta stämningen. Patronatos första halvlek mot Banfield var en uppvisning i fart och fläkt, och Matías Pardos förarbete till Nicolás Delgadillo var showmanship på hög nivå. Även om gästerna inte är någon jätte på botragräs är hemmalaget på fallrepet. En bra chans att putsa statistiken innebär högerlutning på pennan.

Antal rader: 216 | Spelstopp: 18:59

KUPONGENS SÄKRA: Mafra

En strålande start kombinerat med toppkänning håller moralen i Mafra på topp. För Vilafranquense är läget det motsatta, och kombinationen av många baklängeskassar och anemisk målproduktion brukar sällan betyda framgång. Forca, Mafra!

CHANSNINGEN: Linköping

Linköping inledde Damallsvenskan i stor stil, men från mitten av maj har östgötskorna helt tappat stinget och börjar närma sig botten. Med vana av att kämpa i motvind och allt att vinna kan Örebro allt kontra in en boll och skaka mästarna från 2017. Kämpa för Närke, KIF!

Lämna in Topptipset hos Svenska Spel genom knappen och jobba in den tillsammans med oss!

Till Topptipset
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stödlinjen 020-81 91 00. Spelalagom.se