Superettan får äran att inleda torsdagens Topptips med tre heta dueller. Därefter tar vi tåget ut i Europa där fem duster från Europa League står på menyn. Mötet mellan Marseille och Galatasaray får under inga omständigheter missas. Mot åtta gröna bockar!

Till Topptipset
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Match 1: Värnamo – Västerås | Speltips: 1X2

IFK Värnamo förtjänar beröm i kubik för hur de tagit sig an säsongen i egenskap av nykomlingar. Hugo Andersson har ersatt Bernardo Vilar i mittlåset med den äran och kan Jonas Therns mannar fortsätta på inslagen väg spelare de i Allsvenskan nästa säsong. Det kommer inte Västerås att göra. För gästerna handlar det istället om att undvika nedflytting till Ettan Norra. Truppen som sådan är det inget större fel på och då ettan övervärderas bör hela spannet få plats. Högersidan rensar friskt.

Match 2: Brage – Vasalund | Speltips: 1X

Ångestladdat bottenmöte från Domnarvsvallen. Brages blygsamma offensiv har hittills varit anledningen till att masarna befinner sig i bottenträset, men denna afton väntar en lämplig uppgift i form av Vasalund. Gästerna hör till Superettans sämsta gäng på resande fot och torde få svårt att få med sig något från denna arena. Nerverna kommer med det sagt att spela lagen ett spratt och finns ekonomisk täckning får gärna krysset göra utgångsettan sällskap så fort det bara går.

Match 3: AFC Eskilstuna – Öster | Speltips: 1X2

Öster visar oerhört god dagsform där tre raka trepoängare tagit smålänningarna upp på behaglig mark i Superettan. Motivationen kan komma att bli ett frågetecken då det skiljer sju poäng upp till såväl positivt som negativt kvalspel, men i rådande form går det inte att förbise Velic och company. AFC Eskilstuna befinner sig i sin tur strax ovanför det negativa kvalstrecket, men med raden 7-3-1 hemma på Tunavallen ska värdarna kunna klara kontraktet. Att sia om utgången i denna kamp är i princip omöjligt. Hela upp och gå vidare.

Match 4: Celtic – Bayer Leverkusen | Speltips: 2

Från Superettan på Tunavallen till Europa League på Celtic Park. Celtic inledde gruppspelet med att torska 3-4 borta mot Real Betis, en förlust som skvallrar om att skottarna har uppenbara problem i kontinentalspelet. Värdarna är inte samma lag som de en gång varit och här väntar nya problem då Bayer Leverkusen kommer på besök. Tyskarna betvingade Ferencváros med 2-1 i den första omgången och här väntar faktiskt en på pappret lättare uppgift. Då gör Leverkusen inga misstag. Tvåan lämnas på egna ben.

Match 5: Marseille – Galatasaray | Speltips: 1X2

Kupongens smällkaramell hittas på Stade Vélodrome där Marseille och Galatasaray ska duellera. Fransmännen visar knackig form med bara en seger på de fyra senaste tävlingsmatcherna och för stunden är det oerhört svårt att lita på Jorge Sampaolis manskap. Galatasaray visade i sin tur prov på både moral och styrka när de höll Lazio stången (1-0) i den första omgången. Fatih Terim har en rejäl portion rutin från dessa sammanhang och lyckas han applicera det på sina adepter ska turkarna inte räknas bort i denna förmodade holmgång. Alla tecken och skrälljobb är rätt väg att gå.

Match 6: Lazio – Lokomotiv Moskva | Speltips: 1X

Maurizio Sarri fick till sin stora besvikelse se sitt Lazio stå för en undermålig insats i Istanbul. 0-1 mot Galatasaray var inte starten som varken Sarri eller romarna önskat sig, men med det sagt finns fortfarande tid för att rätta till snedsteget. Lokomotiv Moskva hemma i Rom får anses vara en ytterst lämplig uppgift. Ryssarna trivs normalt inte särskilt bra utanför hemtrakterna och då Lazio är stärkta efter helgens derbyseger mot Roma torde gästerna få svårt att hävda sig på Olimpico. Ettan är en möjlig spik, men med hänsyn till värdet får gärna krysset ta plats på större system.

Match 7: Braga – Midtjylland | Speltips: 1X

Midtjylland har skakat av sig den hackiga starten i ligaspelet och toppar nu Superligaen efter två raka 1-0-segrar mot toppkonkurrenterna FC Köpenhamn och Randers. I Europa League-premiären fick Vargarna nöja sig med 1-1 mot Ludogorets och lyckas de nå en pinne i Braga får de anses vara nöjda. Braga är erkänt starka hemma i Portugal och efter den snöpliga torsken mot Crvena Zvezda senast lär värdarna vara extremt revanschsugna denna afton. 1X räcker hela vägen.

Match 8: Genk – Dinamo Zagreb | Speltips: 1

Kupongen avrundas på Luminus Arena där Genk och Dinamo Zagreb drabbar samman. Kroaterna har kört över det inhemska motståndet i de två senaste tävlingsmatcherna, men i EL-premiären mot West Ham blev det rättvist 0-2 i brakan. Vi lutar åt att Dinamo får nya problem i Belgien. Genk är normalt urstarka på den egna arenan och med lirare som Onuachu och Ito i offensiven får gästerna från Zagreb se upp. Vi spikar ettan hela vägen upp till 50 procent.

Antal rader: 216 | Spelstopp: 18:59

KUPONGENS SÄKRA: Bayer Leverkusen

Leverkusens högstanivå är övermäktig Celtics dito och efter den inledande torsken i gruppspelet kan skottarna komma att bli naiva denna afton. Det utnyttjar tyskarna.

CHANSNINGEN: Västerås

Viktiga poäng står på spel på Finnvedsvallen. Nerverna kommer att vara påtagliga och när fint spelvärde finns att skörda i österled kan Västerås inte uteslutas mot IFK Värnamo.

Lämna in Topptipset hos Svenska Spel genom knappen och jobba in den tillsammans med oss!

Till Topptipset
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stödlinjen 020-81 91 00. Spelalagom.se