Tisdagens Topptips är ett mångfacetterat sådant då damernas Champions League-kval ackompanjeras av allt från skotska League Two, engelska National League och toppas med en VM-kvalfajt mellan Kazakstan och Ukraina. Inleder gör vi dock hemma i Svedala där blickarna riktas mot Vångavallen. Let’s go!

Till Topptipset
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Match 1: Trelleborg – Öster | Speltips: 1X

Trelleborg är ett av Superettans formstarkaste lag för tillfället. Bortsett från förlusten mot Falkenberg senast har majoriteten av alla matcher denna sommar renderat i poäng för skåningarna. Med heta spelare som Brkic och Petrovic i de främre leden är de blåklädda svårstoppade, i synnerhet hemma på Vångavallen där de trivs som fisken i vattnet. Öster ser ut att få slåss i botten av tabellen till vintern om ingen snabb förbättring sker. Smålänningarna har haft förtvivlat svårt att ta poäng på resande fot och mycket talar ändå för att Denis Velic mannar kommer att tillhöra bottenskiktet till vintern. Att de blåröda löser tre pinnar i Skåne denna tisdag känns som ett avlägset scenario. 1X är därmed att betrakta som en helgardering.

Match 2: Rosengård – Hoffenheim | Speltips: 1

Det är dags för damernas Champions League-kval som nu går in i det slutgiltiga stadiet. I den första av fyra duster finner vi svenska representanter i from av Rosengård. Seger, Schough och och company välkomnar tyska Hoffenheim till Malmö där hemmahörande FCR rättvist agerar favoriter. Gästerna inledde Bundesliga-säsongen med en uddamålsseger, men spelare för spelare håller de knappast samma nivå som skåningarna. Förutom tidigare nämnda duo finns även målfarliga spelare som Troelsgaard och Oling i hemmalaget. Stämmer bara spelet ska CL-avancemanget kunna säkras utan några större bekymmer. Stark etta.

Match 3: Real Madrid – Manchester City | Speltips: 1X2

Ett riktigt stormöte står för dörren när två gigantiska klubbar brakar samman. Det handlar om Real Madrid och Manchester City. Spanjorskorna är erkänt starka hemma i paella-landet och i truppen finns bland annat svenskduon Asllani/Jakobsson. Även om de ljusblå gästerna har stjärnor som Beckie, White och Weir i truppen är de svagare på pappret. Gästerna har dock sett riktigt vassa ut hemma i England, så trots att de utses till underhundar här är hemmasegern långt ifrån självklar på förhand. Börja måla från vänster, men dra gärna penseln tvärs över.

Match 4: Twente – Benfica | Speltips: 2

Twente välkomnar Benfica till tulpanernas rike där värdarna spås vara spelmässigt underlägsna. Även fast “Hästarna” öppnade ligasäsongen med en 8-0-seger mot Alkmaar så blir detta en utmaning av tuffast möjliga kaliber. Benficas damsektion håller hög nivå även med Europamått mätt och med stjärnor som Nazareth och Silva i högform luktar det onekligen spel i Champions League i höst för “Örnarna”. Nu ska bara det sista hindret avklaras innan saken är biff och allt pekar på att gästerna ror hem detta dubbelmöte utan större bekymmer. Tvåan står stadig allena.

Match 5: Arsenal – Slavia Prag | Speltips: 1X

Arsenal utses av tipparna till kupongens största favorit och det är inte speciellt svårt att förstå varför. Brittiskorna har inte förlorat en fotbollsmatch sedan februari och vann med hela 8-0 senast Slavia Prag besökte Meadow Park. Gästerna är klasser sämre och kommer behöva överträffa sig själva om de ska utmana om poängen denna tisdag. Slavia har dock mosat både Liberec och Pardubice hemma i den inhemska högstaligan ska sägas, och om kapten Bartovicova och hennes adepter är på hugget finns ändå en minimal chans att de ska kunna störa i London. Den troliga ettan agerar naturligtvis utgång, men ska det finns chans på hög utdelning måste krysset också kastas in i ekvationen. Håll tummar och tår för en målfattig och avslagen tillställning.

Match 6: Stockport – Grimsby  | Speltips: 1X

Vi stannar kvar på de brittiska öarna men lämnar Champions League-kvalet och tittar till den engelska femteligan, National League. Stockport välkomnar Grimsby till Edgeley Park i en match där värdarna väntas ta poäng. Gästerna trillade ner från League Two förra säsongen och har sedan degraderingen tappat viktiga spelare som Kalmar-produkten Ludvig Öhman samt engelska duon Montel Wilson och Ben Grist. Klubben tvingas nu börja om i landets lägsta elitdivision och de spås få en tuff resa. Stockport känns betydligt piggare för tillfället men streckas i skrivande stund bara upp till 45 procent. Ettan är således en tänkbar spik, men tillåter plånboken kan krysset gott haka på för ett lås.

Match 7: Cowdenbeath – Stranraer | Speltips: 1X2

Innan vi går och lägger oss och laddar om inför onsdagens VM-kval så ska en fajt i den skotska fjärdedivisionen avhandlas. Det handlar om Cowdenbeath mot Stranraer där vi bjuds på en svårtippad historia. Inget av sällskapen spås kunna utmana i toppen av ligan denna säsong och mycket kommer därför handla om att hålla sig ovanför bottenstriden. Oddsmarknaden värderar lagen som mer eller mindre likvärdiga, men ska någon favorit utses bör ändå värdarna hållas snäppet högre hemma på Central Park. Strikern Liam Buchanan har öst in poäng på slutet och är en potentiell frälsare för hemmalaget. Inled från vänster, men täck helst hela brädet.

Match 8: Kazakstan – Ukraina | Speltips: 1X2

Förhoppningsvis inleds onsdagen med sju rätt i bagaget när VM-kvalmötet mellan Kazakstan och Ukraina avslutar kalaset. De sistnämnda agerar inte helt oväntat favoriter på bortapan då Shevchenkos blågula krigare hålls som ett skickligare landslag än kazakerna. Firma Yaremchuk/Yarmolenko fick slita hårt under Europamästerskapet, där nationen tog sig hela vägen till kvartsfinal. Duon bör ha återhämtat sig nu, men det är ingen enkel uppgift som väntar. De blåklädda trivs hemma i Centralasien och med klasspelare som Muzhikov och Maliy i truppen ska värdarna tveklöst kunna störa om spelet sitter. Med värde till vänster helgarderas därför denna fajt. Ettan jobbas in för hög utdelning!

Antal rader: 216 | Spelstopp: 18:59

KUPONGENS SÄKRA: Rosengård

Med spelare som Schough, Seger, Oling och Troelsgaard i startelvan ska ett klart bättre Rosengård kunna lösa ett CL-avancemang mot tyska Hoffenheim. Mycket talar för att skåningarna vinner den första ronden i detta dubbelmöte. Bra spiketta!

CHANSNINGEN: Kazakhstan

Kazakerna trivs bra i hemlandet och ska inte underskattas även om Shevchenkos Ukraina hålls som det bättre sällskapet. Har kreatören Muzhikov en bra dag på jobbet kan han mycket väl frälsa hemmanationen. Alla tecken.

Lämna in Topptipset hos Svenska Spel genom knappen och jobba in den tillsammans med oss!

Till Topptipset
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stödlinjen 020-81 91 00. Spelalagom.se