Europa League och Europa Conference League tar över stafettpinnen från Champions League denna torsdag. Marseille mot Lazio och Bayer Leverkusen mot Real Betis är bara några av godbitarna vi har att se fram emot. Dessutom väntar ett spännande returmöte mellan Roma och Bodö/Glimt. Vi kör igång direkt!

Till Topptipset
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Match 1: Marseille – Lazio | Speltips: 1

Tre raka oavgjorda duster var inte vad Marseille hade räknat med inför starten av Europa League, men det ska samtidigt sägas att fransmännen legat nära segern i samtliga tillställningar. Laget sitter ihop på ett fint sätt och när pålitliga lirare som Saliba, Guendouzi och Milik utgör ryggraden är Les Olympiens allt annat än enkla att brottas med. Det fick Lazio erfara i Rom trots att det slutade 0-0. Romarna hade svårt att bryta ned Sampaoli och company och det blir ännu tuffare att lyckas med det på mäktiga Stade Vélodrome. Ettan streckas sunt och är en kanonspik.

Match 2: Bayer Leverkusen – Real Betis | Speltips: 1X2

Oviss gruppfinal från BayArena där Bayer Leverkusen visar sviktande form. Tyskarna har inte varit sig lika efter 1-5-smällen mot Bayern München, något som inte minst visades i förra veckans cupspel då de åkte ut mot Karlsruhe. Spelare som Schick, Wirtz och Diaby behöver med det sagt inte många lägen för att hitta nätet, men det är heller inga duvungar som står på andra sidan. Real Betis har bortsett helgens förlust mot Atlético Madrid sett starka ut mot slutet och andalusierna ska definitivt kunna bjuda upp till dans även i Tyskland. Spelmässigt skiljer inte mycket lagen åt och värdet i österled får absolut inte missas. Om råd alla tecken.

Match 3: Crvena Zvezda – Midtjylland | Speltips: 1X2

Crvena Zvezda är Grupp F:s hittills enda obesegrade lag och serberna befinner sig därför i toppen av gruppen. Spelmässigt har det stundtals funnits mer att önska av Dejan Stankovic manskap, men lyckas de lägga Midtjylland på rygg är avancemanget klart. Danskarna är med det sagt inga duvungar. Vargarna förtjänade mer i det vändande mötet som slutade 1-1 och den hårt streckade ettan är absolut en favorit i fara. Alla tecken och skrälljobb är rätt väg att gå på Stadion Rajko Mitic.

Match 4: Ferencváros – Celtic | Speltips: 1X2

Celtic har hittat rätt mot slutet och Furuhashi har varit precis den spelare som de grönvita sökt efter i de offensiva leden. Japanen nätade senast mot Ferencváros och är absolut en möjlig gubben i lådan även i Ungern, men det ska också föras till protokollet att skottarnas truppläge inte är optimalt. Bland andra saknas Carl Starfelt i mittlåset och det är ett avbräck som Ferencváros ska kunna utnyttja. Tokmac Nguen med kamrater kan mycket när de har sin dag och även om vi inleder till höger får gärna hela spannet ta plats på större systembyggen.

Match 5: Dinamo Zagreb – Rapid Wien | Speltips: 12

Dinamo Zagreb går som vanligt starkt i det inhemska ligaspelet där endast en förlust inkasserats så här långt. I Europa League har det däremot gått desto sämre. Två förluster på tre matcher är inte godkänt och ska kroaterna kunna nå andraplatsen bakom omöjliga West Ham krävs bättring från förlusten mot Rapid Wien (1-2). Österrikarna utnyttjade värdarnas slarviga försvar hemmavid och ska absolut kunna störa även i Zagreb. Omställningar är gästernas signum och med en hårt ansatt etta är tvåan ett lysande komplement redan på mindre rader.

Match 6: Royal Antwerp – Fenerbahce | Speltips: 12

2-2 hjälpte varken Royal Antwerp eller Fenerbahce i jakten på Olympiakos och Eintracht Frankfurt i toppen av gruppen. Turkarna är en skugga av sitt forna jag och lyckas inte Mesut Özil och company lösa en seger i Belgien blir det domedagsrubriker hemma i Turkiet. Royal Antwerp har hittills inte räckt till i gruppen, men spelmässigt ska de absolut kunna mäta sig med turkarna. Samatta, Fischer och Frey är alla spelare som kan ställa till med problem för Fenerbahce. Gubben (etta-tvåa) är en lämplig lösning i en förmodat målrik historia.

Match 7: Roma – Bodö/Glimt | Speltips: 1X

Den stora snackisen från Europaspelets föregående omgång var otvivelaktigt Romas brakförlust mot Bodö/Glimt. 1-6(!) i prutten var pinsamma siffror för Giallorossi och José Mourinho var inte sen med att i efterföljande kamp fylla läktarna med spelare som inte presterade mot baggarna. När Bodö/Glimt nu reser till den eviga staden gör de det i egenskap av enorma underdogs, men spelmässigt anser vi ändå att gästerna ska kunna bjuda på en liten svängom på Olimpico. Krysset är ett sunt komplement då ettan streckas hårt, men mer än så behövs inte.

Match 8: PAOK – FC Köpenhamn | Speltips: 1

Kamil Grabaras utvisning grusade FC Köpenhamns hopp om poäng i hemmamötet mot PAOK. Grekerna åkte hem med tre poäng efter 2-1 och när FCK saknar sin förstaslips i Grekland blir det inte lätt att stå emot. Danskarna har dessutom visat svag form mot slutet med bara en triumf på de fem senaste tävlingsmatcherna. PAOK ser starkare ut för dagen och hemma i Thessaloniki är värdföreningen erkänt svåra att tas med. Zivkovic är en potentiell matchvinnare och vi blir inte förvånade om han skjuter danskarna i sank. Spikad etta.

Antal rader: 216 | Spelstopp: 20:59

KUPONGENS SÄKRA: Marseille

Marseille är på rätt väg under Sampaolis ledning och hemma på Stade Vélodrome är värdarna normalt en urkraft. Lazio har problem utanför Rom och kammar noll i Frankrike.

CHANSNINGEN: Real Betis

Bayer Leverkusen visar sval form men ändå glömmer tipparna bort Real Betis på andra sidan. Tvåan är av yppersta vikt om det ska bli tal om ansenlig utdelning.

Lämna in Topptipset hos Svenska Spel genom knappen och jobba in den tillsammans med oss!

Till Topptipset
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stödlinjen 020-81 91 00. Spelalagom.se