Torsdagens Topptips rivstartar med bland annat ett gigantmöte på Anfield samt ett rafflande derby i sydvästra London. Från England går resan sedan vidare till Italien, Spanien, Belgien, Schweiz och Danmark och skrällen kan fyndas på Bröndby Stadion i det sistnämnda landet. Bombspiken? Den hamras däremot in på Stadio Ennio Tardini där Inter enkelt befäster serieledningen. Mot åtta gröna bockar!

Till Topptipset
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Match 1: Liverpool – Chelsea | Speltips: 1X

Kupongen rivstartar på anrika Anfield där två engelska giganter brakar samman. Det handlar om Liverpool mot Chelsea och det vankas sexpoängsmöte i kampen om Europaplatserna. Det brukar bli underhållande när dessa två gäng ställs mot varandra och den tyska coachduellen mellan Klopp och Tuchel gör det hela om möjligt ännu intressantare. Ovisst på förhand såklart, vilket oddsmarknaden också håller med om. Läge att ta ställning i jakten på hög utdelning, vilket görs åt vänster. Värdarna har förvisso svajat under säsongen men håller yppersta världsklass när spelet stämmer. 1X känns både tryggt och spelvärt i Beatles-staden.

Match 2: Fulham – Tottenham | Speltips: 1X2

Ännu ett intressant möte uppenbarar sig när ett rafflande derby väntar i sydvästra London. Fulham välkomnar Tottenham till Craven Cottage och det är två desperata sällskap som ska kampera om viktiga poäng. Scott Parkers hemmahörande manskap kämpar för sin existens i det engelska finrummet och har endast tre pinnar upp till Newcastle på säker mark. Lookman och company kan dock få problem om gästande Spurs kommer upp i samma nivå som de gjorde mot Burnley senast, där en pånyttfödd Gareth Bale stod bakom det mesta i 4-0-segern. Tvåan streckas dock aningen högt och även om favoritskapet rättvist lägger sig ute till höger så skvallrar erfarenheten om att allt kan hända i ett derby. Minst krysset bör haka på, men täck gärna fullt om plånboken tillåter.

Match 3: West Bromwich – Everton | Speltips: 2

“Big Sam” ser onekligen inte ut att kunna rädda kvar West Bromwich i högstadivisionen. De blåvita har många gånger hållit en alldeles för låg nivå vilket resulterat i att det nu är en bra bit upp till säker mark i tabellen. The Baggies ställs dessutom mot tuffa Everton denna kväll, som under Carlo Ancelottis ledning tagit stora kliv framåt och är uppe och nosar på de åtråvärda Europaplatserna för tillfället. Det mesta talar för att stjärnor som Calvert-Lewin, Rodríguez och Richarlison ordnar en ny trepoängare till The Toffees och till cirka 55-60 procent finns inget att fundera på – fram med spikklubban och banka in tvåan!

Match 4: Parma – Inter | Speltips: 2

Vi lämnar England och beger oss söderut till Italien och Parma närmare bestämt. Tomas Brolins gamla klubb gästas av serieledarna Inter, som med rätta blir gigantiska favoriter på förhand. Inte mycket talar för att D’Aversas manskap ska kunna hota om några poäng hemma på Stadio Ennio Tardini när världsstjärnor som Lukaku och Martínez, bland andra, står på andra sidan. Tvåan blir som väntat högt betrodd, men till 75-80 procent är streckningen faktiskt acceptabel. Kupongens stora bomb spikas och lämnar utrymme för troligare skrällar längre ned på kupongen.

Match 5: Levante – Athletic Bilbao | Speltips: X2

Vidare till Spanien och Levantebukten där Valencia-klubben Levante välkomnar Athletic Bilbao. Det handlar om den andra bataljen i dubbelmötet i Copa del Rey-semifinalen. Lagen har mötts flitigt den senaste tiden då kombattanterna även brakade samman i La Liga så sent som förra veckan och faktum är att bägge matcherna sällskapen emellan slutat 1-1. Klar fördel för hemmalaget nu i cupen alltså då de med sig ett bortamål från första mötet och tar sig således vidare till final vid ett eventuellt 0-0-resultat. De tillresta Lejonen från Baskien är därmed tvingade att gå framåt. Muniain och company är snäppet vassare än värdarna när trupperna synas i sömmarna, och ska trots utgångsläget kunna kämpa sig vidare till ännu en cupfinal (laget vann som bekant Spanska Supercupen i början av året). Till cirka 40 procent kan tvåan gott värdespikas på de mindre systemen, medan krysset sällskapar på de större.

Match 6: Standard Liège – Club Brugge | Speltips: 1X2

Belgiskt på menyn när två av våffel-landets största klubbar ställs mot varandra. Det handlar om Standard Liège mot Club Brugge. Gästerna från väst korsar landet och beger sig till den östra sidan där de blir knappa favoriter i denna kvartsfinal av Belgiska cupen. Traditionen mellan lagen skvallrar om en jämn fight, där de blåsvartklädda gästerna gynnas av att de besitter en starkare form för tillfället samt att det blev en 3-1-seger senast sällskapen brakade samman i ligan. Les Rouches står dock inte helt chanslösa på hemmaplan ska sägas, då kapten Carcela-Gonzáles och company motat gäng som Benfica och Lech Poznan på denna gräsmatta tidigare under säsongen, vilket skvallrar om ett högt fotbollskunnande. Inled streckandet högerifrån, men smeta helst fullt om råd.

Match 7: Bröndby – Randers | Speltips: 1X2

Vidare till vårt kära grannland i sydväst där det ska spelas en omgång i Superligaen. Två “svenskklubbar” brakar samman när Bröndby och Randers ska mäta krafterna med varandra i utkanten av Köpenhamn. Värdarna hakar alltjämt på i toppen av tabellen men fick dessvärre vika ner sig mot toppkonkurrenten tillika de regerande danska mästarna Midtjylland som därmed övertog serieledningen. Läge att studsa tillbaka när ett på pappret svagare Randers med U21-EM-hjälten från 2015, Patrik Carlgren mellan stolparna, står på andra sidan. Lagen är dock betydligt jämnare än vad streckprocenten antyder och när ettan skickas upp till skyarna är det läge att plocka fram garderingspennan illa kvickt. Alla tecken ska in när Carlgren och hans kamrater agerar kupongrensare!

Match 8: Zürich – Luzern | Speltips: X2

Vi går slutligen i mål i Schweiz där Zürich och Luzern drabbar samman. Lagen slåss i olika ändar av Super League då gästerna kämpar för att hålla sig kvar ovanför bottenstriden medan hemmalaget jagar en topp 3-placering för tillfälet. Svenska folket tittar på tok för mycket på tabellen i denna fight och delar således ut alldeles för högt förtroende till vänster. Visst, det finns skillnad i kapacitet mellan sällskapen, men sett till vad lagen har presterat den senaste tiden kan tillresta FCL mycket väl lyckas resa hem med både en och tre poäng i bagaget. Hemmasegern är knappast given, speciellt med tanke på att skickliga lirare som Ugrinic och Schulz återfinns i startelvan hos besökarna. X2 är ett dunder-drag vid Zürichsjön!

Antal rader: 216 | Spelstopp: 18:59

KUPONGENS SÄKRA: Inter

Inte mycket talar för att Parma ska orka hänga med slåttermaskinen Inter som rusar mot Scudetton. Det luktar spel mot ett mål i 90 plus tillägg och det skulle inte förvåna om bortasegern säkras tidigt in i matchen. Tvåan är en bomb!

CHANSNINGEN: Randers

“Hästarna” beger sig mot utkanten av den danska huvudstaden med skräll i sikte. Visst är hemmalaget Bröndby starkare på pappret, men Patrik Carlgren och hans kamrater är långt ifrån chanslösa. Jobba in bortaknallen till fin procent!

Lämna in Topptipset hos Svenska Spel genom knappen och jobba in den tillsammans med oss!

Till Topptipset
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stödlinjen 020-81 91 00. Spelalagom.se