Fotboll från de brittiska öarna dominerar tisdagens Topptips. Vi rivstartar på Etihad Stadium där Manchester City och PSG drabbar samman i semifinal 2 i Champions League, för att sedan titta till både The Championship och League One. Utöver engelsk fotboll hittas även svenskt, tyskt och franskt på menyn. Nu kör vi!

Läs vårt Topptips & rygga direkt

[topptipset]

Välj vårt experttips eller fyll i din egna tipsrad och klicka på Betala, så skickas du direkt till Topptipset hos Svenska Spel där du betalar din ifyllda rad.

Match 1: Manchester City – PSG | Speltips: 1

Kevin De Bruyne och company vände på steken i Paris förra veckan efter att ha hamnat i ett tidigt underläge mot PSG. Nyss nämnde belgare fixade kvitteringen efter en Navas-tavla och Riyad Mahrez hittade sedan en lucka i muren när han skickade in frisparken som betydde 2-1 till Manchester City på Parc des Princes. Returmötet spelas på Etihad Stadium och det är klar fördel för engelsmännen. Neymar och hans följeslagare såg uppgivna ut i slutet av förra matchen och står nedanför en rejäl uppförsbacke inför denna fight. Gästerna kommer att tvingas ge bort ytor denna kväll och detta kommer att utnyttjas av hemmalaget som troligen vill “döda” semifinalen så tidigt som möjligt. Fin spiketta!

Match 2: GAIS – Öster | Speltips: X2

Intressant fakta inför mötet mellan GAIS och Öster är att gästerna från Växjö aldrig förlorat en bortamatch av tävlingskaraktär mot värdarna från Göteborg. Gissningen är att det Allmänna Idrottssällskapet från västkusten inte lyckas bli av med spöket denna gång heller då gamle Elfsborg-spelaren James Keene och hans tillresta kamrater sett riktigt vassa ut i inledningen av Superettan. Även om lagen står på lika många poäng (7) efter tre omgångar så har hemmalaget endast mäktat med två mål framåt och står inför en tuff uppgift. Nyss nämnde Keene låter rutinen tala och är en potentiell matchvinnare för ÖIF. X2 räcker.

Match 3: Luton – Rotherham | Speltips: 2

Snacka om måstematch för Rotherham som endast har två matcher kvar att spela i The Championship. Detta att jämföra med Derby som endast har en match kvar, men ligger tre poäng före och innehar den sista platsen uppe på säker mark. Tre poäng är således det enda som gäller för The Millers. Svenske keepern Viktor Johansson är alltjämt ett osäkert kort och det återstår att se om han finns mellan gästernas stolpar denna kväll. Luton är klara för en placering i ingenmansland och spelar endast för ära och heder hemma på Kenilworth Road. Med både värde och högre motivation till höger är tvåan en vettig spik i jakten på storkovan.

Match 4: Charlton – Lincoln | Speltips: 1X

Vi byter The Championship mot League One som bjuder på tre intressanta fajter. Först ut är mötet mellan Charlton och Lincoln. Värdarna äntrar The Valley hemma i London med siktet inställt på seger då tre poäng är av största vikt om det ska bli någon Playoff-plats för Nigel Adkins mannar. Mittfältsesset Chuks Aneke agerade poängräddare mot Accrington i helgen men denna gång är delad pott som sagt inget alternativ. Lincoln å andra sidan är redan klara för att kvalspel upp till The Championship och kommer troligen till detta möte med tankarna på viktigare uppgifter längre fram. 1X är således kupongens starkaste lås!

Match 5: Shrewsbury – Ipswich | Speltips: 1X2

En match som endast är av akademisk betydelse väntar på Greenhouse Meadow där Shrewsbury och Ipswich möts. Gubbarna i spelkiosken jublar när de sistnämnda, kända från Tipsextra-tiden, presenterar sig på kupongen. Som vanligt när The Tractor Boys gör entré målas dom upp till skyarna och med hänsyn till värdet riktas blicken instinktivt mot vänsterflanken för oss som jagar värde. Hemmahörande The Shrews må husera längre ned i League One men är långt ifrån något strykgäng. Värdarna med skicklige Josh Vela i mitten såg heta ut mot Oxford United senast och när det nu står klart att även nästa säsong spelas i den engelska tredjedivisionen vill de blågula troligen avsluta ligaspelet snyggt. Inled från vänster.

Match 6: Blackpool – Doncaster | Speltips: 1X2

Det sista brittiska bidraget på kupongen bevittnas i Lancashire där ligafemmorna Blackpool välkomnar Doncaster till Bloomfield Road. Hemmalaget siktar på att befästa sin kvalplats och är på pappret ett bättre lag än The Dons, men när svenska folket tittar tabell och ger ettan på tok för högt förtroende är det läge att vässa garderingspennan. Gästerna från utkanten av Sheffield har gjort det bra på resande fot den senaste tiden. Senast det begav sig slutade det med en 2-1-seger mot Rochdale där unge Manchester City-produkten agerade Taylor Richards tvåmålsskytt. Ett nervigt hemmalag kan ges stora problem i den egna borgen och med värdet i åtanke är X2 av största vikt.

Match 7: Holstein Kiel – Sandhausen | Speltips: 1X2

Tyskland nästa när Zweite Bundesliga-mötet mellan Holstein Kiel och Sandhausen ska synas i sömmarna. Det är inte särskilt svårt att lista ut varför hemmalaget blir hårt betrodda på kupongen. När gästernas resultat synas så uppmärksammas snabbt att de har nio (!) raka förluster på bortaplan. De Baden-Württemberg riskerar som konsekvens av detta nedflyttning till den tyska tredjedivisionen och är i stort behov av poäng på Holstein-stadion. Hemmalaget har även de allt att spela för då de i allra högsta grad tillhör snacket om uppflyttning till Bundesliga. Ole Werners manskap är rättvist favoriter inför denna hemmamatch och ettan är lämplig som utgångstecken, men när högerflanken trots allt ser ut att bjuda på supervärde är läge att fylla på. Dra till med alla tecken och håll tummar och tår för att SFC turar och skrämmer iväg borta-spöket!

Match 8: Le Havre – Toulouse | Speltips: X2

Jimmy Durmaz gamla gäng Toulouse ligger trea i den franska andraligan, Ligue 2, för tillfället och med färre matcher spelade än både Troyes och Clermont som parkerar ovanför lever Ligue 1-drömmen i allra högsta grad för de lilaklädda, som med rätta kliver ut som favoriter i Normandie. Le Havre har inget att spela för och “Krokodilerna” har dessutom bara vunnit en av sina tio senaste fajter i ligan. Gästerna från Occitanien vann senast sällskapen möttes och ligger bra till för att upprepa bedriften då motivationen är betydligt högre. Tvåan är en tänkbar spik om den håller sig kvar under 50 procent, men med risk för att den drar iväg kan krysset gott ackompanjera för ett lås.

Antal rader: 216 | Spelstopp: 18:29

KUPONGENS SÄKRA: Man City

Manchester City vände och vann i Paris senast och vill troligen inte bjuda på någon spänning hemma på Etihad Stadium. Peps mannar siktar på att krossa PSG:s final-drömmar tidigt i denna fight. Ettan spikas!

CHANSNINGEN: Doncaster

Blackpool är i behov av poäng hemma på Bloomfield Road om den ack så viktiga femteplatsen ska kunna försvaras. Tillresta Doncaster är dock inget strykgäng och har gått starkt på resande tass. Taylor Richards och company kan störa. Alla tecken.

Lämna in Topptipset hos Svenska Spel genom knappen och jobba in den tillsammans med oss!

Lämna in kupongen här

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.