Sommarens första topptips är en spännande mix som löper från Tyskland till Österrike. Notera att kupongen har tidigt spelstopp samt pågår från måndag till tisdag. Vi har vaskat fram ett par riktigt fina drag!

Till Topptipset
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Match 1: Spanien – Portugal | Speltips: 1X2

Två grannar ska upp i klinch i ett träningsmöte som alltid innebär rivalitet och känslor. Båda nationerna är med i medalj-diskussionerna i sommar och denna kamp känns på förhand helt oviss. Luis Enrique kan ställa en magnifik offensiv på banan med gubbar som Morata och Ferran Torres. På mitten finns gudabenådade Busquets och duracellkaninen Koke. Portugal har också en trupp som på många vis kan trumfa eller åtminstone mäta sig fullt ut med herrarna hos La Furia Roja. Ronaldo, Moutinho, Fernandes, Silva med många fler är redo inför sommarens utmaningar och även om det finns fog att tro på en hel del rotation från båda tränarna kommer vi säkerligen få se merparten av dessa stjärnor på planen under fredagen. Omöjligt att utse en vinnare. Bara bomba på, 1X2!

Match 2: Italien – Tjeckien | Speltips: 1X2

Från spansk mark till italiensk och ett spännande möte även här då Italien och Tjeckien ska träningsmatcha. Gli Azzurri har på något vis lyckats undkomma något större favoritskap inför sommaren och smyger en aning under radarn. En stövelnation utan större press är en farlig nation och med världsspelare på varje position kan det bära riktigt långt för Roberto Mancini och hans grabbar. Tjeckerna är inte heller att förglömma. Detta härliga fotbollsland som bjudit oss på magiska lirare som Nedved och Poborsky ska nu förtrolla oss genom profiler som Schick och Soucek. Det här blir ingen vandring i någon park för Italien och även om de blåvita ska anses som favoriter är det inte rimligt att lämna en tvåa till procent under 20 utanför. Alla tecken.

Match 3: Ungern – Cypern | Speltips: 1

Kvällens första spikpistol plockas fram i Ungern där landets landslag ska värma upp inför det som komma skall med en träningsbatalj mot Cypern. Marco Rossi har byggt upp något riktigt bra över tid i Ungern och det är något som italienaren och alla runt omkring nu får skörda frukten av. EM-slutspelet hägrar och med sig till mästerskapet finns flera spelare som tagit stora kliv de senaste åren. Några gigantiska kliv har däremot inte cyprioterna tagit. Två gånger på 14 försök (tävling som träning) har ö-nationen lyckats vinna och utanför landets gränser får vi backa bandet till oktober 2019 för att skönja någon triumf. Ettan i Újpest är given.

Match 4: Färöarna – Island | Speltips: 1X2

Kupongens mest spännande skräll finner vi i Tórshavn. Håkan Ericson styr sedan en tid tillbaka Färöarnas landslag och även om detta är ett landslag som inte är vida känt för att vinna fotbollsmatcher så har ändå den lilla nationen närmat sig flera länder på sistone. Merparten av lirarna spelar i den inhemska ligan men utanför gränserna hittas bland annat duktige Edmundsson (Bielefeld) likväl som Hallur Hansson (Horsens). Island har en sommarsamling som nyligen inleddes på amerikansk mark där Mexiko blev för tuffa. Truppen är ordentligt förändrad sedan VM-kvalet mot Liechtenstein i mars med inte mindre än tio spelare utbytta. Ett något mer b-betonat Island kommer få slita för mödan här. Dags att jobba in ettan till finfin procent.

Match 5: Kristianstad – Rosengård | Speltips: 2

Från landskamper till Damallsvenskan och ett Skånederby med klar fördel bortalaget. Rosenborg har sett fantastiskt bra ut inledningsvis och vunnit samtliga sju matcher. Dessutom är defensiven mer eller mindre hundraprocentig. Både Olivia Schough och Emma Berglund har varit ruskigt vassa nyförvärv och kan bara Anna Anvegård komma tillbaka i normalt slag igen efter sina skador finns inget lag i ligan som kan hota. Kristianstad har tre raka matcher utan vinst och får det svårt här. Tvåan är omöjlig att ifrågasätta.

Match 6: Linköping – Hammarby | Speltips: 1X

Linköping har en torsk på sju matcher och har i grunden ett lag som ska kunna vara med och tampas om de mer ädla positionerna i serien. Efter tre raka kryss är däremot Lejoninnorna från Östergötland hela nio poäng efter Rosengård och guldloppet känns redan nu mer eller mindre kört. Hammarby följde upp derbysegern mot Djurgården med att tämligen kontrollerat avfärda Kristianstad i matchen efter. Madelen Janogy har visat den klass som hon är värvad för och fem mål på lika många matcher är ruggigt bra. Möjligen kan 25-åringen trycka in nya mål nu men någon seger för Bajen lär det ändå inte bli. 1X räcker.

Match 7: Gefle – Assyriska FF | Speltips: 1X

Gefle har handlat smart under Silly Season. Från Sandviken har bland annat Leo Englund hämtats in. Målkungen från grannbyggden kan mycket väl visa sig bli skillnaden mellan en mittenplats som i fjol eller något finare position. Största utropstecknet får ändå Pontus Jonsson anses vara. Den unga Brage-talangen fick aldrig chansen hos masarna men i GIF har 20-åringen varit ruggigt viktig och pangat in fyra mål på fyra raka matcher. Assyriska torskade förra bortamatchen då Umeå blev för tuffa. Därutöver är formen helt okej hos Södertälje-laget. En värdemässigt bra etta ska ändå agera som första tecken men att täcka upp med krysset är ingen dum idé.

Match 8: Vänersborgs IF – Lindome | Speltips: 1X

Två gäng som gjort precis samma resa i år är Vänersborg och Lindome. Starten på säsongen var förträfflig för båda gängen men därefter har prestationerna blivit allt sämre och inför denna dust har VIF sex raka utan seger medan LGIF står på fem. Gästerna har tappat massor av spelare inför säsongen där lyckligtvis nyckeln på mitten, Eric Nohlgren, finns kvar. Gubbar som Alvbåge (Akropolis), Zeljkovic (ÖIS) är tunga tapp och mittbacken Alö är numera sportchef i klubben. Det luktar kryss lång väg om detta ångestmöte där 1X får lösa biffen i Trestad.

Antal rader: 216 | Spelstopp: 17:59

KUPONGENS SÄKRA: Rosengård

Damallsvenskans överlägset bästa lag just nu kommer göra det som krävs för att ta sin åttonde raka seger borta mot Kristianstad. Bara spika av Malmö-laget.

CHANSNINGEN: Färöarna

Island är en skugga av sitt svunna jag. Mot Mexiko var islänningarna stundtals utspelade och även om Färöarna inte är av samma klass så blir detta betydligt mer jämnt än vad odds och streck visar. Ettan ska givetvis med!

Lämna in Topptipset hos Svenska Spel genom knappen och jobba in den tillsammans med oss!

Till Topptipset
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stödlinjen 020-81 91 00. Spelalagom.se