Cupspel på trettondagsafton och hundra procent Serie A-fotboll under den efterföljande trettondagen – så ser mixen ut på denna tvådagarskupong. Vi inleder med ett rafflande Londonderby och därefter hoppas vi bland annat på en hemmaskräll från Mattias Svanbergs på Bologna. Nu gasar vi!

Till Topptipset
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Match 1: Chelsea – Tottenham | Speltips: 1

Chelsea och Tottenham brakar samman i ett London-derby på Stamford Bridge när den ena semifinalen i Engelska Ligacupen ska avgöras. Thomas Tuchel och Romelu Lukaku verkar ha blivit vänner igen efter den sistnämndes kontroversiella uttalanden i media, så det kan mycket väl bli så att den kraftfulle belgaren får speltid i detta prestigemöte. Gästerna från den norra delen av huvudstaden kom undan med blotta förskräckelsen mot bottenlaget Watford i Premier League i helgen, och känslan är att Antonio Contes Spurs kommer troligen att väga för lätt i de sydvästra delarna av huvudstaden. Bra spiketta till läcker procent!

Match 2: Valladolid – Real Betis | Speltips: 12

Valladolid trillade som bekant ur La Liga i fjol och ställs i denna 16-delsfinal mot sina forna konkurrenter Real Betis. De grönvita besökarna gått som tåget i högstadivisionen denna säsong. Sevilla-gänget har nu goda möjligheter att säkra en Champions League-plats i ligan och lär således spara på krutet här. Värdarna, som till 75 procent ägs av brassen Ronaldo, har tre raka segrar i Segunda Division och ska inte på något sätt underskattas. Då krysset ser ut att streckas väl högt är den klassiska “gubbgarderingen” (etta-tvåa) en suverän lösning för att få med värdet på vänsterkanten.

Match 3: Mirandés – Rayo Vallecano | Speltips: 1X2

Segunda-gänget Mirandés slog ut ligakonkurrenten Lugo i det förra stadiet av Copa del Rey och Alejandro Marqués och hans kompanjoner ställs nu inför en betydligt svårare uppgift när det nyblivna La Liga-laget Rayo Vallecano står på andra sidan i 16-delsfinalen. Gästerna från Madrid ståtar med namn som Radamel Falcao och Sergi Guardiola i spelartruppen och har lagt lag som Barcelona och Espanyol på rygg denna säsong, men kan med det sagt komma att rotera en del i denna fajt. Detta känns rejält ovisst på förhand, heltäckningsmattan rullas ut.

Match 4: Besiktas – Antalyaspor | Speltips: 1X

Finalen i den turkiska Supercupen spelas mellan Besiktas och Antalyaspor, två klubbar som båda haft det kämpigt i Süper Lig denna säsong. Detta möte spelas traditionsenligt på neutral lokation, i Doha denna gång, och det är inte helt förvånande att ”De svarta örnarna”, som Besiktas kallas i folkmun, drar på sig favorit-kostymen. Antalya-gänget på andra sidan får framför allt se upp för den belgiske målsprutan Michy Batshuayi som stått för en kanonsäsong i ligan så här långt. Trolig Besiktas-seger att vänta, men då “hemmalaget” svajat en del denna säsong bör krysset ändå säkra upp. 1X.

Match 5: Bologna – Inter | Speltips: 1X2

Vi går förhoppningsvis och lägger oss med fyra gröna bockar i ryggsäcken och ser fram emot trettondagen som bjuder på italiensk toppfotboll. Mattias Svanberg och company i Bologna tar emot Serie A-mästarna Inter i pasta-staden och är föga förvånande underdogs på Renato Dall’Ara, en arena där gästerna från Milano vunnit tre raka fajter. Men värdarna är med det sagt bättre än på länge och Sinisa Mihajlovic manskap kommer knappast att ge sig utan en kamp. Lägg därtill att besökarna saknar flera viktiga spelare, bland annat bosniske anfallsstjärnan Dzeko. Denna tillställning torde bli jämnare än vad streckprocenten antyder, så med fint värde till vänster prioriteras 1X. Alla tecken helst.

Match 6: Sampdoria – Cagliari | Speltips: 1

Sampdoria har lyft sig mot slutet och har nu gått fyra raka fajter utan förlust (alla tävlingar). Albin Ekdal och hans följeslagare imponerade mot Roma häromsistens (1-1) och ska ses med goda möjligheter att lägga ett sargat Cagliari på rygg. Besökarna från Sardinien trivs som bekant bäst hemma på ön och då de rödblå tvingas klara sig utan bland annat Godin, Strootman och Caceres i denna bortamatch kan de få stora problem. ”Il Doria” brukar allt som oftast stå för fina prestationer på Stadio Luigi Ferraris och ska vara det bättre laget här. Bra spiketta.

Match 7: Lazio – Empoli | Speltips: X2

Serie A-nykomlingarna Empoli har överraskat i den italienska högstaligan då Johnny Bråttoms gamla klubb bland annat ståtar med vinster mot Fiorentina och Napoli i närtid. Även om det inte är någon enkel sak att besegra de ljusblå värdarna på Stadio Olimpico så ska gästerna från Florens inte räknas ut. Lazio har blandat och gett denna säsong och får helt klart se upp mot ett hårt kämpande EFC, som besitter tillräckligt högt kunnande för att ta tre pinnar i huvudstaden. X2 är ett intressant drag.

Match 8: Spezia – Hellas Verona | Speltips: 1X2

Spezia och Hellas Verona slåss på den nedre halvan av Serie A och sällskapen brukar allt som oftast bjuda på jämna tillställningar. Senast drog gästerna det längsta strået, men då hemma i kulturstaden. På resande fot har denna säsong bjudit på flera svaga insatser. Thiago Mottas värdar trivs hemma vid Medelhavskusten och kommer att kämpa med näbbar och klor för att ta viktiga poäng i jakten på att undvika bottenstriden. Skrällen mot Napoli bör ha gett de vitklädda en välkommen självförtroendeboost som kan hjälpa dem att skörda nya framgångar. Inled streckandet från vänster och låt penseln vandra så länge stålarna räcker.

Antal rader: 216 | Spelstopp: 18:44

KUPONGENS SÄKRA: Chelsea

Thomas Tuchel och Romelu Lukaku har enligt uppgifter slutit fred, vilket kan innebära att belgaren får speltid i Londonderbyt. Ett till synes blekt Tottenham får troligen vika ner sig i detta prestigemöte. Etta.

CHANSNINGEN: Bologna

Mattias Svanberg och hans kompanjoner i Bologna har växlat upp mot slutet och kommer inte att visa de regerande ligamästarna Inter någon överdriven respekt. Med det mesta av värdet till vänster åker 1X in i ett tidigt skede. Jobba in hemmaskrällen!

Lämna in Topptipset hos Svenska Spel genom knappen och jobba in den tillsammans med oss!

Till Topptipset
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stödlinjen 020-81 91 00. Spelalagom.se