Herrarna har redan startat höstens Champions League-gruppspel och nu är det dags för damerna att göra samma sak. Fyra sprakande tillställningar från turneringen letar sig in på tisdagens Topptips. Kupongen innehåller också drabbningar från Superettan, Division 2 Norra Götaland och National League. Nu kör vi!

Till Topptipset
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Match 1: Västerås – GAIS | Speltips: 1X2

Oviss och ångestladdad drabbning från Iver Arena där Västerås tar emot GAIS. Två raka förluster har inneburit att VSK återfinns på nedflyttningsplats inför tisdagens äventyr, men tid finns med det sagt fortfarande för att rädda kontraktet. Spelet övertygar dock inte och även om GAIS normalt inte trivs som bäst på konstgräs ska det ändå sägas att Makrillarna bara förlorat ett av de senaste fyra inbördes mötena. Utgångsettan får därför gärna garderas hela vägen om finanserna tillåter.

Match 2: Trelleborg – Landskrona | Speltips: 1X2

Skånederby från Vångavallen där både Trelleborgs FF och Landskrona BoIS jagar en plats i Allsvenskan nästa säsong. Att BoIS är med i toppstriden i egenskap av nykomlingar är en bedrift som givetvis förtjänar mängder med beröm och här bör gästerna kunna förbise den dystra formen på resande fot. Trelleborg går in som rättmätiga favoriter i detta derby, men två raka förluster gör att vi inte kan lita fullt ut på Kristian Haynes mannar. Plocka med hela spannet och jobba in tvåan som rensar fint bland kuponghögarna.

Match 3: Häcken – Lyon | Speltips: X2

Vi fortsätter i Sverige men riktar istället fokus mot damernas Champions League. Häcken har under hösten ätit ikapp FC Rosengårds tidigare rejäla försprång i Damallsvenskan och efter helgens 2-0-seger mot skåningarna är värdinnorna fyllda av självförtroende inför veckans Champions League-premiär. Motståndet är med det sagt tuffast möjliga i form av Lyon. Gästerna förfogar över världsklasspelare på samtliga positioner och spelare som Ajry, Cascarino och van de Donk är alla kapabla att avgöra detta på egen hand. Tvåan är att anse som högst trolig, men i hopp om en megaknall plockar vi med krysset.

Match 4: Hoffenheim – HB Köge | Speltips: 1

HB Köge har som väntat kopplat ett järngrepp om det danska finrummet och nu ska gästerna också visa sig på styva linan i Champions League. Gruppen är på förhand stentuff med opponenter som Barcelona, Arsenal och Hoffenheim. De sistnämnda står för motståndet denna gång och Köge torde få svårt att hävda sig i Baden-Württemberg. Här är tyskorna normalt urstarka och den höga nivån som värdinnorna besitter visades i den sista kvalrundan när FC Rosengård lades på rygg utan större problem. Ettan spikas upp till åtminstone 60-65 procent.

Match 5: Barcelona – Arsenal | Speltips: 1X2

Barcelona går in i Champions League som regerande mästarinnor och spanjorskorna kan definitivt vara med och slåss om pokalen även denna säsong. Martens, Graham Hansen och Rolfö är bara några av klasslirarna som värdinnorna förfogar över. Tufft motstånd väntar i denna premiär då Arsenal kommer på besök, men på spansk råder det inget tu tal om att Barca ska gälla som klara favoriter. Det är något som tipparna totalt missat då streckningen ter sig väldigt högervriden, men räkna med att det kommer att jämna ut sig före spelstopp. Arsenal ska dock inte underskattas. Miedema är en ruggig klasspelare på topp som på egen hand kan vålla Barcelona stora problem. Plocka med alla tecken.

Match 6: Benfica – Bayern München | Speltips: X2

Vi avrundar damernas Champions League i Lissabon där Benfica ska ta sig an Bayern München. Att portugisiskorna slår ur underläge råder det inga större tvivel om, men samtidigt ska värdinnorna inte underskattas på det egna gräset. Bayern München har asfalterat allt i Bundesliga så här långt och är ett lag som ska kunna gå långt även i Champions League, men bortaplan och möjliga premiär-nerver är faktorer som gör att vi plockar med krysset bredvid tvåan och hoppas på magiskt kupongrens.

Match 7: IFK Skövde – IFK Kumla | Speltips: 1

Tillbaka till Sverige men denna gång riktas fokuset mot Division 2 Norra Götaland. IFK Skövde har haft en motig säsong så här långt, men det faktum att värdarna är det enda laget på den nedre halvan med positiv målskillnad säger ändå något om det höga kunnandet som finns i truppen. Det ska kunna synas denna tisdag när IFK Kumla kommer på besök. Gästerna är ett av seriens sämsta lag på resande fot där två segrar på sju försök imponerar föga. Det facitet ändras inte här. Fräck spiketta.

Match 8: Halifax – Notts County | Speltips: 12

England och National League föräras med att ta kupongen i mål. Notts County är ett av lagen som bör kunna vara med och utmana om en direktplats till League Two, men med två raka förluster innanför västen råder knappast toppform hos Svennis gamla lag. Halifax blir heller ingen enkel nöt att knäcka. Värdarna ståtar med fem raka utan förlust och har faktiskt också vunnit de tre senaste hemmamatcherna. Notts County är en favorit i fara och i denna förmodat målrika tillställning lutar vi oss mot gubben (etta-tvåa).

Antal rader: 216 | Spelstopp: 18:44

KUPONGENS SÄKRA: Hoffenheim

Hoffenheim går starkt i Bundesliga och tyskorna ska ses med god vinstchans när Köge kommer på besök. Gästerna är en nivå sämre än värdinnorna och kammar noll i Baden-Württemberg.

CHANSNINGEN: Landskrona

I ett Skånederby kan vad som helst hända och större under har skett än att Landskrona fäller favoriten Trelleborg på Vångavallen. Den rensande tvåan får inte missas.

Lämna in Topptipset hos Svenska Spel genom knappen och jobba in den tillsammans med oss!

Till Topptipset
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stödlinjen 020-81 91 00. Spelalagom.se