Tisdagens upplaga av Topptipset innehåller spel i tre länder. Tyskland, Frankrike och England. Prestigemöte mellan Marseille och Bordeaux där båda är måna om att dra längsta strået för att inte tappa mark i jakten på Europaplats. I Tyska Cupen blir det mäktigt när Dortmund och Bremen ska göra upp om kvartsfinalplatsen. Lycka till!

Match 1: Borussia Dortmund – Werder Bremen | Speltips: 1X2

Vi inleder matchandet hos den gula väggen. Dortmund leder ligan och har gjort det bra hela året, även om det bara blev oavgjort mot Frankfurt i helgen. För Ludwig Augustinssons gäster har det gått helt okej hittills, i ligaspelet är det fyra poäng upp till EL-kval. När dessa lag möttes här på Signal Iduna Park i fjol vann hemmalaget med 2-1, den matchen var helt jämn och kunde ha gått åt båda håll. Året innan vann Bremen här med samma siffror. Werder är underspelade och Florian Kohfeldts manskap förtjänar respekt. Betydligt mer öppet än streckningen antyder. Tryck in alla tecken och hoppas på skrällen!

Match 2: Marseille – Bordeaux | Speltips: 1X2

Franska Ligue 1. Mittenmöte där gästerna ligger tre pinnar bakom arrangörerna men har en match tillgodo. Hemmalaget har fått igång Florian Thauvin även i år. Fransosen satte 22 kassar förra säsongen och är nu uppe i elva denna säsong. Bordeaux kommer med stukat självförtroende efter dubbla förluster mot Strasbourg, i både ligan och cupen. Marseille slog Bordeaux i mötet för ett år sedan. Innan dess hade lagen spelat fem raka kryss mot varandra. Marseille är svårforcerade hemma på läckra Stade Vélodrome. Endast två förluster här under säsongen. Ettan först men här bör det garderas friskt.

Match 3: Brentford – Barnet | Speltips: 1

Vidare till London och FA-cupens sextondelsfinal. Det här är returmötet efter att första duellen slutat 3-3. I helgen spelade Barnet ytterligare en 3-3-match, då i FA Trophy. I ligaspelet hör gästerna hemma i den engelska femtedivisionen. I serien går det tungt och Barnet ligger inte långt ifrån nedflyttningsstrecket. För Brentford ägnades helgen åt att slå Blackburn med 5-2 i andradivisionen Championship. Hemmalaget är inne i ett riktigt fint flow och har nio raka utan förlust. Att ett svagt lag från National League ska komma till Griffin Park och slå ut detta starka Brentford är föga troligt. Ettan är en bank!

Match 4: Newport County – Middlesbrough | Speltips: X2

Nästa sextondel i FA-cupen bjuder på två lag som spelade 1-1 i första drabbningen. I den 93:e minuten lyckades Newports mittfältare Matthew Dolan sätta den hyperviktiga kvittering som innebär omspel på hemmaplan. Till vardags lirar hemmalaget i League Two där de placerar sig i mitten av tabellen. I helgen blev det förlust med 3-0 mot mittenkollegan Grimsby. Gästerna är desto mer kända då de befinner sig i toppen av Championship. Helgens 3-2 seger borta mot toppkonkurrenten West Brom smakade såklart fågel. På Newport Stadium måste Boro gälla som tydlig favorit. Troligt avancemang för gästerna.

Match 5: QPR – Portsmouth | Speltips: 1X

Åter till London för ännu ett oavgjort förstamöte som leder oss till ett returmöte. 1-1-matchen på Fratton Park var tillknäppt så det känns inte mer än rätt att båda klubbar får en ny chans att visa vilka som är bäst. I ligaspelet befinner sig Portsmouth nu på tredje plats i League One och har därmed fin chans att avancera upp till Championship. Om så blir fallet lär dessa lag återse varandra. Queens Park befinner sig nämligen i mitten av Championship och bör inte åka varken upp eller ner när serien summeras. Med tanke på Pompeys svaga form, en seger på de fem senaste i ligan, blir det tufft att åka till Loftus Road. 1X räcker långt.

Match 6: Wolverhampton – Shrewsbury | Speltips: 1

Here we go again! 2-2 på Montgomery Waters Meadow den 26:e januari. Efter en mållös första halvlek flög Shrewsbury fram till en tvåmålsledning innan Wolverhampton vaknade och löste likaresultatet sista kvarten. Efter den matchen har det sannerligen varit som natt och dag för dessa båda lag. Gästerna har två raka torsk i League One och sju mål insläppta i baken. Hemmalaget har imponerat stort genom två starka Premier League-triumfer mot West Ham och Everton. Sex strutar har producerats. På Molineux Stadium lär inte Wolves vara svårväckta, här blir det både motivation och klass från minut ett. Säker etta!

Match 7: Cheltenham – Yeovil | Speltips: 1X2

Kvar i England men vi går från cupspel till ligaspel. I League Two, fjärdedivisionen, är Cheltenham och Yeovil två lag nere i botten av tabellen. Efter 29 spelade matcher har hemmalaget skrapat samman 32 poäng och bortalaget 30. I den stundande fighten vill ingen förlora för glappet till nedflyttning är allt annat än tryggt. Säsongens första inbördes möte utkämpades på Huish Park på Nyårsdagen. Den gången vann Cheltenham med 4-1. Sedan den dagen har gästerna haft aningen bättre form än hemmalaget. Det blir stenhårt på Whaddon Road. Plocka med alla tecken och gå vidare.

Match 8: Tranmere – Northampton | Speltips: 1X

Tisdagens kupong avslutas i industristaden Birkenhead. I League Two har hemmalaget tagit 42 poäng på 29 matcher medan bortalaget tagit 34 pinnar på 30 strider. En stor anledning till att Tranmere ligger en bit ovanför är naturligtvis skytteligans ledare James Norwood. Ifjol gjorde Norwood 23 mål och i år är han redan uppe i 18 stycken. Fortsätter storskytten på den inslagna vägen är det inte omöjligt att laget lyckas ta en kvalplats upp mot League One. En anledning till att Northampton inte tagit fler poäng är oförmågan att knyta ihop segersäcken. 13 oavgjorda resultat är på tok för många och allra flest i serien. Skyttekungens Tranmere är befogade favoriter hemma på Prenton Park.

Antal rader: 216 | Spelstopp: 18:59

KUPONGENS SÄKRA: Brentford

Barnet ska vara stolta över sin prestation på hemmaplan i det första mötet. Tre gjorda mål mot Championship-motstånd är strongt. Men tre insläppta är inte lika strongt och därmed lär chansen till avancemang vara körd. På hemmaplan ska Brentford köra över Barnet.

CHANSNINGEN: Werder Bremen

Att resa till Dortmund är inget för duvungar men Werder Bremen är ett av de lag som har kapacitet att riva den gula väggen. Gästerna med vår svenske Augustinsson har blivit underspelade här och förtjänar mer respekt av tipparna!

Lämna in Topptipset hos Svenska Spel genom knappen och jobba in den tillsammans med oss!

Lämna in kupongen här

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.