Fredagens Topptips leder oss genom sju olika länder och åtta olika ligor. Det blir som vanligt lite klurigare när ett gäng andraliga-möten ska synas i sömmarna, men det innebär också att det är bäddat för utdelning från den övre hyllan. Läcker spik fyndas i ett bottenmöte från Bundesliga medan kupongens häftigaste skrällchans fiskas upp i Lissabon. Häng med i jakten på full pott!

Till Topptipset
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Match 1: Huddersfield – Cardiff | Speltips: X2

Fredagsfight i The Championship hittas på menyn där glödheta Cardiff beger sig till Kirklees där ett svajigt Huddersfield väntar. The Terriers har bara en seger på de tolv senaste ligamatcherna och får se upp när ett Premier League-jagande sällskap från Wales finns på den andra sidan. Gästernas framgångar kan till stor del tillskrivas målsprutan Kieffer Moore som gjort åtta mål på tolv matcher sedan 28-åringen kom tillbaka från skada. Snacka om kniven mot strupen på hemmalagets tränare Carlos Corberán som lär ha tappat klubbstyrelsens förtroende snart. Även om favoritskapet rättvist landar ute till höger så ser tvåan ut att bli högt betrodd. I värdejaktens namn måste därför garderingspennan fram. Strecka efter plånbok.

Match 2: Valencia – Villarreal  | Speltips: X2

Spanien nästa stopp där en jämn batalj väntar. Det handlar om Derbi de la Comunitat där rivalerna Valencia och Villarreal gör upp om viktiga La Liga-poäng. De sistnämnda kliver in på anrika Mestalla som favoriter i egenskap av ett högre fotbollskunnande, men Emerys mannar har dock inte vunnit något av de sju senaste fajterna och därmed tappat mark i kampen om Europaplatserna. Läge nu för Alcácer och company att steppa upp när ett svajigt och försvagat hemmalag med fransmannen Diakhaby avstängd finns på andra sidan. “Fladdermössen” har inte gått att känna igen denna säsong och en hemmaseger känns avlägsen. Tvåan agerar utgång och krysset kan gott sällskapa för ett lås på de större systemen.

Match 3: Schalke – Mainz | Speltips: 2

Vi reser vidare till Tyskland där ett riktigt bottenmöte stundar. Det handlar om Schalke 04 mot Mainz 05 som båda kämpar för sin överlevnad i Bundesliga. För hemmalaget ser det minst sagt dystert ut med ynka nio poäng inspelade på 23 matcher. Lägg även till att en hel drös med viktiga spelare som till exempel Huntelaar, Nastasic och Sané är indisponibla inför denna batalj. Gästerna från Rheinland-Pfalz har förutom skadade Robin Quaison mer eller mindre ordinarie trupp till förfogande och ligger dessutom bättre till i tabellen med endast en pinne upp till Hertha Berlin på säker mark. Håller sig tvåan kvar runt 45-50 procent hamras den in som värdespik ögonaböj.

Match 4: Charleroi – Sint-Truiden | Speltips: 1X2

Charleroi har inte rosat marknaden i belgiska Jupiler League och trots att det såg bra ut i början av säsongen så har Zebrorna nu dalat rejält. Sint-Truiden har inte heller imponerat och de Limburg-bördiga kämpar för tillfället för att undvika bottenstriden. Minst sagt ovisst på förhand, även om oddsmarknaden pekar ut hemmalaget till knappa favoriter. De tillflugna Kanariefåglarna kan dock flaxa till och ska inte räknas ut helt. Senast kapten De Ridder och hans kamrater var på besök här blev det till exempel en stabil 3-0-seger. Börja strecka från vänster och låt helst målarpenseln vandra hela vägen på Stade du Pays.

Match 5: Sporting – Santa Clara | Speltips: 1X2

Blicken vandrar mot den iberiska halvön och den portugisiska huvudstaden Lissabon närmare bestämt. Serieledarna Sporting får besök av öborna Santa Clara från Azorerna och målas upp till kupongens största favoriter hemma på Estádio José Alvalade. Det är dock inga duvungar som flugit till fastlandet ska sägas då Carvalho och company har stått för en fin säsong och slåss om Europaplats. Även om hemmasegern såklart är trolig så kan inte en streckprocent över 80 accepteras och i jakten på hög utdelning måste åtminstone rensarkrysset med. Den som siktar på sexsiffrig utdelning täcker helt och jobbar in den häftiga men inte alltför avlägsna bortaknallen till under 10 procent!

Match 6: Espanyol – Real Oviedo | Speltips: 1X2

Vi stannar kvar på den iberiska halvön men byter land till Spanien där Barcelona-klubben Espanyol tar emot Real Oviedo på RCDE Stadum. Mágico, som hemmalaget kallas, är på väg tillbaka till det spanska finrummet då de för närvarande huserar på en respektabel andraplats i Segunda. Tillresta Real Oviedo befinner sig betydligt längre ner i tabellen och blir på pappret underlägsna inför denna batalj. Det ska dock sägas att Los Godos har god form för tillfället och Rodri och company ska därmed inte räknas ut helt denna afton. Troligen vandrar ettan upp mot 70-75 procent och då åker garderingarna in illa kvickt. Både X och 2 ska med med hänsyn till värdet!

Match 7: Raith Rovers – Dunfermline | Speltips: 1

Det är ännu oklart huruvida matchen mellan Raith och Dunfermline i skotska Championship kommer att bli av i närtid. Ett fall av covid-19 har upptäckts inom gästernas organisation vilket har lett till att de för tillfället håller sig själva isolerade i hemstaden. Ligan utreder nu detta case och därför kan det mycket väl bli så att matchen lottas på kupongen. Spelas matchen mot förmodan inom 24 timmar så är det troligen ett rejält försvagat bortalag som kommer till spel och ettan blir således en given spik. Vid en eventuell lottning gäller det som vanligt att hålla koll på hur lotterna i relation till streckprocenten fördelas för att maximera spelvärdet. Tips från coachen: vänta så länge som möjligt med att lämna in systemet för att få ta del av all viktig information.

Match 8: FC Emmen – Sparta Rotterdam | Speltips: 12

Avslutning i Eredivisie där FC Emmen och Sparta Rotterdam brakar samman i ett möte som på förhand doftar målfyrverkeri. Värdarna parkerar alltjämt på jumboplatsen i den holländska högstaligan men ges på förhand goda chanser att bärga poäng när ett för tillfället formsvagt Sparta med Kap Verde-födde Jeffry Fortes avstängd kommer på besök. Gästerna har tre raka förluster på kontot och har därmed dalat i tabellen. Sett till form gäller raka motsatsen för hemmahörande EMM som bärgat två raka segrar. Kapten De Leeuw och hans kamrater är piskade att vinna för att minska försprånget till lagen uppe på säker mark och med tanke på rådande förutsättningar agerar ettan utgångstecken. Tvåan, hellre än det överstreckade och mindre troliga krysset, får gärna sällskapa om resurser finns.

Antal rader: 216 | Spelstopp: 19:59

KUPONGENS SÄKRA: Mainz

Förutom saknaden av Robin Quaison är det ett mer eller mindre ordinarie Mainz som besöker Gelsenkirchen för att kampera om viktiga poäng. Schalke saknar massvis av viktiga pjäser och har för tillfället usel form. Given spiktvåa till fint värde!

CHANSNINGEN: Santa Clara

Visst, Sporting toppar Primeira Liga i överlägsen stil men får ändå se upp mot ett gäng öbor från Azorerna som kämpar med näbbar och klor för att nå Europaplatserna. Santa Clara mycket väl kan skrälla i huvudstaden.

Lämna in Topptipset hos Svenska Spel genom knappen och jobba in den tillsammans med oss!

Till Topptipset
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stödlinjen 020-81 91 00. Spelalagom.se