Året 1995 har en koppling till flera lag på Annandag påsks helengelska kupong. I Premier League kan framgång för Londonlagen skapa värde medan det i The Championship är klassiska Derby som kan se till att det kan bli extrastålar. Påsken avslutas med alla rätt!

Till Topptipset
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Match 1: Everton – Crystal Palace | Speltips: 1X2

Annandagen inleds på Goodison Park där Carlo Ancelotti och hans Evertonians kämpar i motvind. Uttåget mot City i FA-cupen var inte bara den tredje förlusten på raken; The Toffees måste nu vänta minst ett år till innan titeltorkan sedan 1995 upphör. Joao Virgínia har fått vikariera mellan stolparna när Jordan Pickford och Robin Olsen varit otillgängliga, och helt lugna kan värdarna inte vara när det gäller målvaktsbiten. Palace behöver enkom någon pinne till för att i praktiken säkra nytt kontrakt och med icke-knäböjande Wilfried Zaha tillbaka på plan fick The Eagles en bra avslutning innan uppehållet. Skadeläget hos gästerna ljusnar, och skrällen betalar sig väl. Tryck in alla tecken i Merseyside!

Match 2: Wolverhampton – West Ham | Speltips: X2

West Ham i Champions League? Det är ingen omöjlighet när nio omgångar återstår. Sedan Jesse Lingard lånades in har The Hammers fått den där killer instinct som behövs för att knipa de så åtråvärda CL-platserna. Kan Pablo Fornals hinna bli kvitt skadan kan han bli en pusselbit att använda när Tomas Soucek, som spelade 270 minuter för Tjeckien, möjligen vilas. En pinne på tre kamper och en placering på fel tabellhalva är tecken på en trist säsong. Portugiserna i Wolves är många, men flera av dem som Daniel Podence och João Moutinho dras med skador från före eller efter uppehållet vilket sätter nya frågetecken för Nunos lagbygge. Hamrarna kan räkna med minst en pinne hem till London. X2!

Match 3: Blackburn – Bournemouth | Speltips: X2

I The Championship drömmer sig Blackburn till mästardagarna från 1995 för att slippa tänka på den nutida misären. Rovers första besök på Adams Park slutade i nederlag efter att den belgiska landslagsmålvakten Thomas Kaminski inte kunde stoppa Fred Onyedinmas stenhårda nick. Surt var också att försvararen Joe Rankin-Costello fick linka av strax innan paus på grund av en vristskada. Desto gladare miner hos Jonathan Woodgate som, efter att ha fått sparken från just Boro, tog gruvlig revansch när hans Bournemouth enkelt avfärdade motståndet via en heltänd Philipp Billing. Nu är The Cherries snubblande nära sjätteplatsen och är laget att först satsa slantarna på när värdet pockar på uppmärksamhet.

Match 4: Luton – Barnsley | Speltips: 1X

Lutons fina resultatrad fick ingen fortsättning på Pride Park Stadium när Derby segrade. Det bör dock påpekas att Elijah Adebayo hade tre fina chanser att kvittera för The Hatters innan lagkaptenen Glen Rea sålde laget onödigt billigt genom att orsaka straff. Barnsley ska vara glada för pinnen mot Reading, och kanske har The Tykes en annalkande formdipp att oroa sig över. Coach Valérien Ismaël försöker bortförklara poängtappen med bortdömda mål, men toppstridens sämsta försvar är en mer trovärdig förklaring på fartminskningen. Inget nederlag för Luton mot Barnsley sedan 2018 betyder spännande lutning åt vänster.

Match 5: Nottingham – QPR | Speltips: 1

Manchester United-lånet James Garner gjorde matchens enda balja i Cardiff, och det målet får axlarna att sjunka ner i Nottingham. Forest, vars försvarare Scott McKenna och Joe Worrall var säkerheten själva, är tack vare viktorian i praktiken säkra. Gästerna hade inga problem med att piska upp ett generöst Coventry, men The R’s defensiv lämnar mycket att önska då Yoann Barbet är något av en säkerhetsrisk. Nottinghams enda nederlag någonsin mot QPR på City Ground kom 2018. Det sitter i väggarna, och ettan sitter ännu hårdare.

Match 6: Reading – Derby | Speltips: 1X2

Reading upplever nog krysset mot Barnsley som två tappade poäng då Lucas Joao blev enorm målsumpare för The Royals när 16 minuter återstod. Ska värdarna hålla sig kvar på playoff-plats kan inte sviten på fyra omgångar utan seger förlängas, men det är oklart hur det ska gå till när mittlåset blir ännu svagare i och med Michael Morrisons lårskada. Lite smolk i bägaren upplevde Derby i och med blessyrerna på Martyn Waghorn och Lee Gregory i triumfen mot Luton. I vilket fall är The Rams nu åtta poäng från strecket vilket är ruggigt imponerande med tanke på hur det såg ut runt Lucia. Ultravärde på Rooneys taggade manskap så använd kraftiga penseldrag på Madejski Stadium.

Match 7: Sheffield Wednesday – Cardiff | Speltips: 1X2

Ugglor mot trastar i stålstaden Sheffield med pressade värdar. Tom Lees självmål sänkte The Owls på långfredagen, men det målet borde aldrig ha godkänts. Positivt är i alla fall att värdarna, troligtvis utan sin coronasmittade tränare Darren Moore, får tillbaka allt fler spelare där Liam Shaw och Liam Palmer är två. Cardiff har uppflyttningsambitioner, men dessa verkar inte stämma överens med verkligheten när The Bluebirds skänkte bort alla hemmapoängen mot trötta Forest. Kapten Sean Morrison missar även denna tillställning till följd av vadskadan som höll den gängliga mittbacken borta senast. Strålande värde på ettan som förstärks i flera steg.

Match 8: Stoke – Millwall | Speltips: 1

1995 slutade Stoke på elfteplats vilket är där The Potters ligger inför omgången. Den säsongen avslutade de rödvitrandiga oerhört starkt med start i slutet av mars och liknande tendenser syns nu. Tidigare skadade mittbacken James McClean var tillbaka på bänken mot Bristol, men riskerades inte av coach Michael O’Neill vilket kan betyda speltid nu. Två raka segrar för gästerna som knappast övertygat. Millwall-keepern Bartosz Białkowski räddade straff i sluttampen mot ett Rotherham nere på tio man, och försvararen Shaun Hutchinson som inte missat en enda ligamatch denna säsong utgick skadad efter 45 minuter. De senaste 15 åren har Stoke haft ett övertag på Londonklubben, och så även nu. Spika ettan till runt 50 procent.

Antal rader: 216 | Spelstopp: 15:59

KUPONGENS SÄKRA: Stoke

Formstarka Stoke gör ett sista försök att hålla playoff-drömmen vid liv, och då finns det ingen anledning att inte gå på alla cylindrar. Millwall har ett lika bra utgångsläge men är sämst när det gäller. The Potters triumferar!

CHANSNINGEN: Crystal Palace

Att i slutet av serien ligga nio poäng bakom Evertons dyra bygge är en riktig bedrift av den gamle räven Roy Hodgson. The Toffees är allt annat än säkra på att knipa en Europaplats när flera spelare än slitna efter en komprimerad säsong i både klubb- och landslagsdress. The Eagles flyger högt på Goodison Park och skräller!

Lämna in Topptipset hos Svenska Spel genom knappen och jobba in den tillsammans med oss!

Till Topptipset
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stödlinjen 020-81 91 00. Spelalagom.se