Det är en minst sagt blandad kompott som torsdagens Topptips bjuder på. Förutom den inledande Nations League-semifinalen tar kvalet till U21-EM samt det asiatiska och afrikanska VM-kvalet plats på kupongen. Som avslutning ges vi ett laddat derby i brasilianska Série A. Häng med i jakten på åtta rätt!

Till Topptipset
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Match 1: Belgien – Frankrike | Speltips: 1X2

Två av världens bästa nationer gör upp om en finalplats i Nations League. Stjärnor som De Bruyne, Hazard och Lukaku ställs mot Griezmann, Benzema, Pogba, Mbappé. En förmodad underhållande tillställning lär det således bli. Notera att fajten utkämpas i Turin vilket innebär neutral mark. Sett till landslagens nuvarande form hålls belgarna högre då Deschamps Les Bleus vacklat mot slutet. Tidigare nämnda De Bruyne har dock inte sett ut som sig själv sedan återkomsten från skadan, men kommer 30-åringen upp i någorlunda nivå denna torsdag ska “Djävlarna” ändå ses med goda segerchanser. Inled från vänster och låt penseln vandra så länge stålarna räcker, helst tvärs över brädet.

Match 2: Skottland U21 – Danmark U21 | Speltips: 1X

Svenska folket ser ut att underskatta Skottland i detta kvalmöte till U21-EM. Våra kära grannar Danmark besöker de brittiska öarna denna torsdag och ser som sagt ut att dra på sig höga streck. De rödvita smörrebrödsälskarna har dock inte övertygat mot slutet, som till exempel senast mot strykpåsen Kazakhstan där Isaksen och company stod för en slätstruken insats (1-0). Gästerna kan mycket väl få problem i Edinburgh. De mörkblå värdarna besitter ett högt kunnande och har stjärnor som Middleton och Kennedy en bra dag på jobbet kan hemmanationen mycket väl gå segrande ur denna duell. Den hårt ansatta tvåan kastas därmed i Nordsjön – 1X!

Match 3: Slovenien U21 – England U21 | Speltips: 2

Det lutar åt att det blir kattens lek med råttan när ett förmodat överlägset England gästar Slovenien. Gästerna från Storbritannien har ett spelarmaterial som heter duga då Premier League-stjärnor som Smith-Rowe och Gallagher återfinns i landslagstruppen. Hos hemmanationen finns definitivt inte samma slagkraft. Hammarbys Matko känner vi igen, men därutöver är det inte många namn som skrämmer. Allt talar för att Three Lions vinner denna U21-kamp med minst ett par bollar. Tvåan är en bank.

Match 4: Saudiarabien – Japan | Speltips: X2

Vi lämnar U21-scenen och beger oss till det asiatiska VM-kvalet där Saudiarabien hoppas på att komma ett steg närmare en åtråvärd biljett till Qatar. Saudiernas stora stjärna Fahad Al-Muwallad är nog skicklig för att avgöra matcher på egen hand, men vi ska komma ihåg att Al-Muwallad och och gänget inte stött på något motstånd av Japans kaliber ännu. Japanerna har alltid varit starka internationellt och i spelartruppen återfinns bland annat intressanta gubbar som Minamino och Yoshida. Till nuvarande streck (cirka 40) är tvåan en tänkbar spik.

Match 5: Förenade Arabemiraten – Iran | Speltips: 1X2

Iran drar på sig favoritkostymen inför mötet med Förenade Arabemiraten. Skillnaden mellan de två nationerna är att gästerna har spelare som håller hög nivå även utanför hemlandets gränser. Så som Taremi och Azmoun, för att bara nämna två. Hemmanationens trupp består främst spelare från den inhemska ligan och som landslag håller inte samma nivå som det iranska. Den troliga tvåan agerar utgång, men finns det tecken att strössla med kan det ändå vara en god idé att säkra upp värdet ute i väst. Rulla ut heltäckningsmattan om finanserna tillåter.

Match 6: Kina – Vietnam | Speltips: X2

Kina agerar värdar i detta bottenmöte i grupp B, men matchen spelas dock inte innanför de kinesiska murarna då Förenade Arabemiraten agerar plats för denna tillställning. Någon hemmafördel finns därför inte att ta i beaktning. Då båda nationerna är slagpåsar i denna grupp förväntas denna batalj bli jämn. Läge att fynda då värdet ute till höger ser ut att bli superbt. Besöksnationens mittfält består bland annat av tre gubbar som alla heter Nguyen i efternamn. Det mittfältet stod upp riktigt bra i mötet med Australien senast (0-1). Kommer Nguyens med flera upp i samma nivå mot Kina på neutral mark denna torsdag är gruppspelets första poäng ett faktum. Skippa den hårt betrodda ettan och plita ner endast X2 i hopp om en bortaskräll.

Match 7: Mali – Kenya | Speltips: 1

Mali ser, med tanke på spelvärdet på ettan, ut att kunna bli kupongens bästa värdespik. Tipparna verkar inte ha koll på att malierna har lirare som Djenepo, Coulibaly med flera i truppen. Förbundskapten Mohamed Magassouba kan således mönstra en betydligt starkare elva än gästernas motsvarighet Jacob Mulee. Kommer värdarna bara upp i normal standard bör de vinna denna fajt tämligen enkelt. Att kenyanerna har god form (fyra raka landskamper utan förlust) ska naturligtvis inte underskattas, men här tar den fina sviten troligen slut mot en hemmanation med högre kapacitet. Läcker spiketta!

Match 8: São Paulo – Santos | Speltips: 1X2

Vi skiftar kontinenter friskt denna torsdag och den sista som ska besökas är Sydamerika. Två anrika klubbar i Brasilien gör upp i detta Série A-derby där São Paulo och Santons brakar samman. Neymars gamla Santos, eller “Fiskarna” som de kallas, är ett formsvagt sällskap för stunden och kan få svårt att hävda sig på Estádio do Morumbi. Värdarnas anfallstrio med Éder, Rigoni och Luciano ges en gyllene möjlighet att såra en stapplig backlinje. Med tre raka kryss på kontot suktar São Paulo efter en trepoängare och ska också ses med goda segerchanser. Men vi ska komma ihåg att derbyn lever sina egna liv. En bortaskräll kan inte inte uteslutas helt, särskilt inte med tanke på nuvarande streckfördelning där värdes lägger sig i österled. Alla tecken känns bäst.

Antal rader: 216 | Spelstopp: 18:44

KUPONGENS SÄKRA: England

Med lirare som bland annat Smith-Rowe och Gallagher i den engelska U21-truppen ska Sloveniens diton vara chanslösa i denna EM-kvalmatch. Tvåan är en bank.

CHANSNINGEN: Vietnam

Vietnam såg tappra ut mot Australien senast och kan knappast räknas ut i detta bottenmöte mot Kina. Lägg till att matchen spelas på neutral mark så känns spelvärda X2 ännu smaskigare. Jobba in en bortaskräll!

Lämna in Topptipset hos Svenska Spel genom knappen och jobba in den tillsammans med oss!

Till Topptipset
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stödlinjen 020-81 91 00. Spelalagom.se