EM-relaterade kamper tar i dessa dagar som vanligt plats på raden där jätten Deutschland torde fira målkalas mot letter. Mikrostater träningsspelar, Superettan tar ingen paus och ett derby i Reykjavik ramar in kupongen. Observera att match 6 och 7 är uppskjutna och lottas. Mot yttre rymden och åtta rätt!

Till Topptipset
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Match 1: Jönköpings Södra – Akropolis | Speltips: 1X2

Vid Vätterns södra spets rullar raden igång, och även om J-Södra jobbat upp sig finns det frågetecken kring de grönvita. Förstekeepern Frank Pettersson har bara en nolla under årets Superetta för smålänningarna vars ambitioner om uppflyttning redan fått sig en kraftig törn. Kewin Ohlsson Lounis, lägg det namnet på minnet. 17-åringen flyttades upp i Akropolis A-trupp inför säsongen, och mot Falkenberg kom utdelningen. Tonåringen avgjorde mötet och såg till att stockholmarna tog säsongens första trepoängare. Vändningen kan ha börjat så börja med tvåan i Småland och måla på brett!

Match 2: Tyskland – Lettland | Speltips: 1

Düsseldorf är spelplatsen för Tysklands sista uppladdning inför de tre gruppspelsmatcherna i München. 1-1 mot Danmark säger inte så mycket om Die Mannschaft, men det gör den ruskiga truppen i vilken PSG-duon Julian Draxler/Thilo Kehrer inte återfinns. Det säger det mesta om EM-favoriten. Litauen, Andorra, San Marino – detta är nationerna Lettland slagit de senaste två åren, och EM-deltagarna från 2004 hade betalat dyrt för en striker av Maris Verpakovskis rang. Chanslösa balter får leva med att det blir en spiketta vid Rhen!

Match 3: Ukraina – Cypern | Speltips: 12

Tuffa år för Ukraina som på Saint Denis åkte på sitt landslags största nederlag någonsin; 1-7 för Shevchenkos manskap sved, och även om 1-1 i VM-kvalet i mars mot just Les Bleus givetvis kompenserar är truppen inte så vass bortsett lirare som Yarmolenko och Malinovskyi. Cypern är inne i ett positivt 2021 med seger mot Slovenien och oavgjort mot Slovakien. Förlusten mot Kroatien var i knappaste laget, och med de nya, lovande förmågorna som Christos Shelis och Andronikos Kakoullis kan ö-nationen se på framtiden med tillförsikt. Knallar i vänskapsmatcher accepteras enklare, men får ukrainarna in en tidig boll blir det tufft. Etta-tvåa i Kharkiv!

Match 4: Färöarna – Liechtenstein | Speltips: 1X

Blåbärsfajt nummer ett äger rum i Tórshavn där hemmanationen leds av Håkan Ericson som 2015 ledde Sveriges U21-landslag till EM-guld. Färöarna har haft bra resultat sedan pandemin och klått andra mikrostater på löpande band. Störst var dock de två kryssen mot Lettland när bland annat mittbacken med det extremt passande namnet Odmar Färö kvitterade. I oktober slog stjärnan Nicolas Hasler in 2-0 på straff för Lichtenstein mot Luxemburg (2-1). Efter det har den lilla alpnationen inte haft det särskilt roligt med 0-7 mot storebror Schweiz för bara några sedan. Trolig etta att vända på den vindpinade ön.

Match 5: Andorra – Gibraltar | Speltips: X2

Spanien skiljer dessa lilleputtnationer åt, men på fotbollsplanen är det jämnt skägg. Andorra, som bara vunnit fyra landskamper sedan man började kvala i slutet på 1990-talet, har precis om Gibraltar fått ett uppsving i och med Nations League och segrat lite oftare. Den katanalskspråkiga nationen har ett par spelare längre ner i spanska seriesystemet där Marc García är en bra försvarare i dessa sammanhang. UEFA:s senaste tillskott Gibraltar har gjort en liknande resa som Andorra men mycket snabbare. Los Llanis största stjärna är tveklöst unge Louie Annesley som till vardags spelar för Blackburn U23-lag med siktet inställt på A-laget inom kort. Mot mikrostater har gästerna ett bra facit och får därmed förtroendet.

Match 6: KA Akureyrar – Breidablik | Speltips: 1X2

Match 6 skulle spelats men lottas. Strecka där värdet finns vid spelstopp.

Match 7: FH Hafnarfjördur – Keflavik  | Speltips: 1X2

Även denna kamp lottas och här gäller samma grundinställning som i föregående kamp.

Match 8: Valur – Vikingur | Speltips: 1

Sist men absolut inte minst stundar ett Reykjaviksderby och tillika seriefinal på Valsvöllur. Lagen ligger oerhört nära varandra vad gäller mål och poäng, men Víkingur är lite vekare. Fylkir, på den nedre halvan, var på väg att ta alla poängen mot gästerna men Nikulás Val Gunnarsson räddade Vikingarna med minuten kvar. Valur med sina fyra raka segrar på besökarna har bara två tappade poäng på hela säsongen och med sin danske juvel Patrick Pedersen som nätar i varannan kamp drygar värdarna ut serieledningen via en seger. Ligger supervärdet kvar ska det spikas!

Antal rader: 216 | Spelstopp: 17:59

KUPONGENS SÄKRA: Tyskland

Die Nationalelf har som alltid endast ett mål inför turneringarna, och med en trupp och tränare som har vinnande i sitt DNA får tyskarna en perfekt uppladdning. Letterna är rena blåbären i sammanhanget och får duktigt med smisk. Auf geht’s, Junge!

CHANSNINGEN: Cypern

Underskattade Cypern ska inte buntas ihop med Lichtenstein och Andorra, utan kan hota även medelstora nationer. Ukrainas skallar är på annan plats och då är upplagt för 0-1 i Charkiv. Hem till solen med en fin skalp, cyprioter!

Lämna in Topptipset hos Svenska Spel genom knappen och jobba in den tillsammans med oss!

Till Topptipset
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stödlinjen 020-81 91 00. Spelalagom.se