På fredagens Topptips hittar vi vår svenske landslagsmålvakt Robin Olsen och vår blågule forward Robin Quaison. Här finns en portugisisk spik och en belgisk skräll. Och ovanpå detta ska elva män från Marseille göra ketchup av senap. Häng med i svängarna!

Match 1: Aston Villa – Sheffield United | Speltips: 1X2

Vi inleder i engelska Championship. Det finns fog för förhoppningar om att se många mål i Birmingham. Hemmalaget är alltid målglatt och på hemmaplan har de gjort 34 och släppt in 27 på 15 kamper. Villa har en playoff-plats inom räckhåll men då krävs att laget slutar spela oavgjort titt som tätt. Ingen klubb har kryssat fler gånger än hemmalaget med sina 13 stycken. Sheffield United har gått väldigt starkt, tredje plats och bara tre poäng upp till duon framför är värt en applåd. Den här matchen lär inte sluta mållöst. Vilka som gör flest är i mångt och mycket upp till skytteligans två främsta, Tammy Abraham i Villa och Billy Sharp hos gästerna. Ta med alla tecken.

Match 2: Chievo – Roma | Speltips: 1X2

Stadio Marc’Antonio Bentegodi är ett svårslaget vackert arenanamn. Dock är hemmalagets prestationer inte lika vackra. Chievo ligger längst ner i botten och nu börjar goda råd bli dyra. Ljuset i mörkret inför denna fredag är att det står ett storlag på andra sidan mittlinjen. Veronaklubben trivs mot sådana, de har plockat poäng av både Inter, Napoli och Lazio denna säsong. Plus poäng borta mot just Roma. Robin Olsen släppte in hela sju kassar mot Fiorentina och kommer inte precis hit med harmoni i handskarna. När Roma reste till Verona förra gången lyckades inget av lagen att hitta nätet. Ettan betalar bäst. Alla tecken helst.

Match 3: Real Valladolid – Villarreal | Speltips: X2

Tiempo para La Liga! I den 23:e spanska omgången möts ett lag som gjort minst mål av alla, ynka 19, och ett lag ligger näst sist eftersom de tagit ynka 19 poäng. Även om målgörande och poängplock är tämligen beroende av varandra så finns det uppenbarligen olika vägar till framgång. Nu behöver Villarreal resa sig från bottenträsket och vad passar då bättre än en resa till Valladolid. Gästerna är som bäst just på resande fot men det verkar inte topptipparna ha tagit reda på. Santi Cazorlas lag är underspelat och det är helt fel. Utgå från höger på Estadio José Zorrilla!

Match 4: Mainz – Bayer Leverkusen | Speltips: 2

Bundesliga. Mainz tränare Sandro Schwarz har fått fokusera på den defensiva strukturen eftersom laget inte haft någon pålitlig burväktare att tillgå. Den före detta landslagsmålvakten René Adler skadade sig förra våren och har inte kunnat stå en sekund denna säsong. 21 år unge Florian Müller har stått när han kunnat men han har varit skadad i flera perioder under säsongen. När inte Müller kunnat stå har orutinerade Robin Zentner fått försöka rädda bollarna. Bakåt har det gått okej men den balansgången har gjort att offensiven blivit lidande. Nu kommer Leverkusen på besök och Kevin Volland har inga problem med att vara offensiv. Volland är i ett målstim och satte en av strutarna i segern mot Bayern. Leverkusen har blivit understreckade och det finns ingen anledning att inte låta deras tecken ha ensamt förtroende. Tvåa.

Match 5: Dijon – Marseille | Speltips: X2

I senapens hemstad luktar det nedflyttning. Dijon inledde säsongen bra med tio poäng på de första sju matcherna. Därefter har de dippat rejält och varit sämst av samtliga. Endast tio poäng på 15 senaste. När det gäller Marseille skulle det kunna vara jobbigt att klara sig utan skadade Dimitri Payet men så länge Florian Thauvin fortsätter leverera så är det lugnt. Det här är fjärde gången dessa båda lag möter varandra senaste två säsongerna. De tre första duellerna har slutat 3-0, 3-1 och 2-0, med Marseilles siffror först. Att halvgardera från höger är stabilt på Stade Gaston Gerard.

Match 6: Moreirense – Porto | Speltips: 2

Parque de Jogos Comendador Joaquim de Almeida Freitas. Säg arenanamnet snabbt utan att vricka tungan så får du åtta rätt. Skämt åsido, Moreirense är inte något av Portugals storlag men i förhållande till sina resurser gör de det bra. Efter 20 omgångar ligger klubben från Guimarães femma bakom toppklubbarna. Problemet är att den bästa av dessa toppklubbar kommer hit nu. Serieledarna Porto med Iker Casillas i buren. Om hemmafansen läser gästernas resultatrad är det bäst att deras mammor håller dem i händerna. Sedan derbyt mot Benfica sjunde oktober har Porto plöjt fram som en slåttermaskin. Håll i hatten, nu är det er tur. Tvåa, tvåa, tvåa!

Match 7: Genk – Standard Liège | Speltips: 1X2

I Jupiler League kavlar vi upp ärmarna för detta toppmöte. Sverigebekanta Genk som vann Malmö FF:s grupp i Europa League har fixat tvåfrontskriget på ett imponerande vis. Förstaplatsen i belgiska ligan är ohotad. Hemmalaget har gjort flest mål av alla och släppt in minst antal mål av alla. Då förtjänar man att ligga etta. För gästernas del är det plats fyra som gäller efter 24 omgångar. Standard Lièges defensiv har varit i klass med hemmalagets men däremot har det inte blivit så stor egen målfabrikation som önskat. Genks skytteligaledare Mbwana Samata fortsätter leverera. För Standard visar Renaud Emond gryende form och har bara en kasse upp till fjolårsnoteringen nio. Värdet ligger till höger på Luminus Arena. Ta med alla tre tecken.

Match 8: Sporting Gijón – Osasuna | Speltips: X2

Vi stänger butiken nere på Estadio El Molinón. Hemmalaget ligger på tionde plats med 33 pinnar efter 24 rundor. Gästerna ligger fyra med 44 pinnar. Osasuna ligger bara en poäng ifrån serieledande Albacete. Fortsätter bortalaget på den inslagna vägen så blir det La Ligas finrum nästa säsong, formtabellen toppas nämligen av Osasuna när man ser till de senaste tio bataljerna. I höstas blev det 1-0 efter att Rubén Garcia prickat in målet för Los Rojillos. Vi utgår från att de små röda tar poäng även denna gång.

Antal rader: 216 | Spelstopp: 20:29

KUPONGENS SÄKRA: Porto

Casillas och company reser till Guimarães med ett brutalt bagage. En brutalt bra statistik som tagit dem upp i serieledning av Primeira Liga. Det här tåget bromsar inte mot Moreirense. Porto bara gasar och kör över!

CHANSNINGEN: Standard Liége

Här har vi ett smarrigt värde på Standard som reser knappa fyra mil till detta toppmöte. Vi ställer hoppet till att Genk inte är fullt motiverade inför denna uppgift. Om mindre än en vecka ska de åka till Prag för att spela slutspelsmatch i Europa League. En vettig chansning!

Lämna in Topptipset hos Svenska Spel genom knappen och jobba in den tillsammans med oss!

Lämna in kupongen här

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.