Skilda världar på torsdagens Topptips när vi inleder med kvartsfinaler i Europa League, för att avsluta i den skotska fjärdeligan. Manchester United spås vinna komfortabelt i Andalusien, medan skrällchansen uppenbarar sig i Amsterdam. Varsågoda, här är analysen!

Till Topptipset
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Match 1: Granada – Manchester United | Speltips: 2

Granada och Manchester ska göra upp i det första mötet av två mellan klubbarna, när en semifinalplats i Europa League står på spel. Rond 1 utkämpas i Andalusien där de tillresta engelsmännen kliver ut som gigantiska favoriter. Ole Gunnar får klara sig utan både Martial och Bailly, samtidigt som stjärnan Marcus Rashford har dragits med skadebekymmer den senaste tiden och är ett osäkert kort. Trots det är det enorm klasskillnad mellan lagen, och El Graná har sett trötta ut på slutet. Så länge tvåan håller sig kvar kring 60-65 procent kan den gott singlas.

Match 2: Arsenal – Slavia Prag | Speltips: 1X2

Slavia Prag, som varit inblandade i kontroverser den senaste tiden, agerar klara underdogs på Emirates Stadium när Arsenal står på andra sidan. Tjeckerna visade i både i sextondelsfinalen, där Leicester slogs ut, samt i åttondelsfinalen mot Rangers senast att de är att räkna med även mot toppklubbarna i Europa. Trpišovskýs mannar upplevde dock grus i maskineriet i helgens ligamöte med Brno, där keepern Matyás Vágner åkte på rött kort redan i den 18:e matchminuten och mötet slutade sedan mållöst. De hemmahörande engelsmännen har inte imponerat i Premier League, och ser sin chans att rädda säsongen genom att gå hela vägen i Europa League. Helt enkelt blir det däremot inte för Artetas mannar hemma i London. Med hänsyn till värdet åker X2 in tidigt när storkovan jagas.

Match 3: Ajax – Roma | Speltips: 1X2

Intressant möte står för dörren när Ajax och Roma drabbar samman i tulpanernas rike. Det finns en del avbräck i båda sällskapen att ta hänsyn till, som till exempel avstängde Onana och skadade Blind hos de hemmahörande, medan italienarna på den besökande sidan tvingas klara sig utan skadade duon Mkhitaryan och El Shaarawy, samtidigt som försvararen Rick Karsdorp missar matchen i hemlandet på grund av för många gula kort i turneringen. Det har varit stökigt i Roma den senaste tiden, då rykten om spelarnas missnöje med tränaren Fonseca cirkulerar runt. Offensiv sprängkraft finns det gott om och känslan på förhand är att en målrik tillställning är att vänta. “Gubbgarderingen” där krysset slopas helt är en intressant lösning på den mindre kupongen, medan heltäckningsmattan rullas ut på den större.

Match 4: Dinamo Zagreb – Villarreal | Speltips: X2

Dinamo Zagreb chockade fotbollseuropa när kroaterna slog ut Mourinhos Tottenham i åttondelsfinalen. Nu väntar nästa prövning för Damir Krznars mannar som välkomnar Villarreal till Balkanhalvön. Efter en del kräftgång tidigare i år har “Den gula ubåten” nu fått igång motorerna och kommer troligen att skjuta hemmalaget i sank denna afton. Med spanske landslagsmannen Gerard Moreno, som öst in mål sedan årsskiftet, i högform så blir spanjorerna svårstoppade. Trots att Dinamo bevisat sin klass gång på gång så riskerar Europaäventyret att ta slut i detta dubbelmöte. Tvåan är en tänkbar värdespik.

Match 5: Aarhus – Randers | Speltips: 1X

Innan vi beger oss mot de brittiska öarna stannar vi till i Danmark där det är dags för semifinal i Danska cupen, eller Landspokal cup som den heter. Aarhus och Randers möts i en grannfejd ute på den jylländska östkusten där, förutom avancemang, även stor prestige finns i potten. Även om Thomas Thomasbergs tillresta sällskap gått starkt den senaste tiden så var det länge sedan de vann på Ceres Park. Värdarna, med skicklige Patrick Mortensen längst fram, kliver ut som favoriter i hemmaborgen. Vi får troligen bevittna en jämn batalj, men med handen på hjärtat känns bortasegern minst sagt avlägsen. 1X räcker.

Match 6: Dumbarton – East Fife | Speltips: 1X2

Kalaset avslutas med tre fajter i Skottland där League One-mötet mellan Dumbarton och East Fife är först ut. Ovisst på förhand när kapten Ross Docherty och hans följeslagare lämnar östkusten och beger sig västerut, där en tuff utmaning väntar i utkanten av Glasgow. Senast The Rock besöktes blev det dock en 4-2-seger och med tanke på att värdarna inte vunnit en ligafight på hemmagräset sedan december så inleds streckandet högerifrån. Men “Elefanterna” kan knappast räknas ut helt, då 0-0-resultatet mot topplaget Montrose i den senaste omgången skvallrar om att ett trendbrott kan vara på gång. Alla tecken.

Match 7: Clyde – Forfar | Speltips: 1

Nästa möte i den skotska tredjedivisionen utspelar sig utanför Glasgow. Cumbernauld-gänget Clyde kliver ut hemma på Broadwood Stadium som klara favoriter. “The Bully Wee” har inte bara gått starkt i ligan, utan även i Skotska cupen där Championship-laget Ayr slogs ut i sextondelsfinalen, efter att St. Mirren-fostrade Barry Cuddihy agerat matchhjälte. Tillresta Forfar serveras en svårknäckt nöt, och laget från Angus låg riktigt illa till mot Peterhead i den senaste omgången men räddades av att motståndarna missade en straff. Värdarna är bättre spelare för spelare och vi har en trolig hemmaseger att vänta. Ettan singlas till trevlig procent.

Match 8: Stenhousemuir – Cowdenbeath | Speltips: 12

Vi stannar kvar i whiskeylandet men hoppar ner en division när League Two-fajten mellan Stenhousemuir och Cowdenbeath står på menyn. Hemmahörande SFC kämpar för ett avancemang till tredjedivisionen och behöver således tre pinnar för att haka på topplagen. Värre ser det ut för Mullen och company på den besökande sidan som har åkt på tre raka torsk, varav 0-3 senast mot Queen’s Park. Det luktar onekligen degradering till femtedivisionen för de blågula. Traditionen mellan sällskapen skvallrar om en målrik tillställning, och även om ettan agerar utgångstecken så kan den lågt betrodda tvåan sällskapa om stålar finns.

Antal rader: 216 | Spelstopp: 18:59

KUPONGENS SÄKRA: Man United

Trots att trion Bailly-Martial-Rashford kan tvingas stanna hemma i Manchester ges Ole Gunnars “Röda djävlar” med goda segerchanser i Andalusien. Ett tröttkört Granada har inte mycket att sätta emot när Bruno och company växlar upp. Bra spiktvåa.

CHANSNINGEN: Roma

Det har varit oroligt i Roma de senaste veckorna, men vi ska komma ihåg att laget håller hög internationell klass och kommer att kunna utmana om segern på Johan Cruijff Arena. Ett Ajax utan spelare som Haller och Blind får se upp. Alla tecken.

Lämna in Topptipset hos Svenska Spel genom knappen och jobba in den tillsammans med oss!

Till Topptipset
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stödlinjen 020-81 91 00. Spelalagom.se