Landslagen dominerar tisdagens Topptips fullständigt då inte mindre än sju matcher hämtas från EM-genrepet och det sydamerikanska VM-kvalet. Länder som Polen, Frankrike, Argentina och Brasilien ska bli spännande att följa. Inleder gör vi däremot med Superettan. En kvarts miljon extra ligger i potten!

Till Topptipset
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Match 1: GAIS – Landskrona | Speltips: 1X

Efter tre raka förluster bröt GAIS den dystra trenden senast när Norrby lades på rygg med 2-0 i Borås. Stefan Jacobsson var belåten med insatsen och den hållna nollan lär ge råg i ryggen inför återstoden innan det är dags för EM-uppehåll. Landskrona visar i sin tur en något sviktande formkurva efter den magiska inledningen. Två raka utan seger är vad skåningarna speglar sig i och insatserna har inte varit mycket att hurra över. Tufft lär det bli mot ett erkänt hemmastarkt GAIS och med 1X är vi i hamn på västkusten.

Match 2: Polen – Island | Speltips: 1X2

Ett ganska reservbetonat Polen spelade 1-1 mot Ryssland i en avslagen historia. Tydligt är fortfarande det faktum att Paulo Sousa ännu inte satt sin prägel på laget och därför är det med en hel del frågetecken som polackerna ska ta sig an EM. Här går värdarna knappast så säkra som strecken gör gällande. Island trivs i matcher där de får backa hem och istället lägga krutet på fasta situationer och kontringar, något de lär få göra här. Hela spannet är därför att föredra redan på mindre system.

Match 3: Ungern – Irland | Speltips: 1X

Hela Ungern står och håller tummarna för att Dominik Szoboszlai ska hinna bli spelklar till EM. Den unga superstjärnan fanns inte med senast mot Cypern, men Ungern lyckades ändå lösa en moralhöjande viktoria. Något tuffare emot nu när Irland kommer på besök, men gästerna har inte direkt rosat marknaden mot slutet. Förlusten i VM-kvalet mot Luxemburg var pinsam och i den senaste landskampen släppte faktiskt irländarna in det första målet mot Andorra, något som inte får ungrarna att skaka av rädsla inför tisdagens uppgift. 1X är ett lås.

Match 4: Tjeckien – Albanien | Speltips: 1X

Tjeckien åkte på en rejäl lavett mot Italien där förlustsiffrorna till slut skrevs till 0-4. Värdarnas matchplan var minst sagt naiv och det är därför av ganska stor vikt att tjeckerna får med sig ett godkänt resultat mot Albanien denna tisdag. Om så inte blir fallet är självförtroendet inte där det ska vara inför EM. Albanien har spets i framför allt defensiven där Djimsiti och Kumbulla bildar mittlås, en duo som inte är enkel att passera. Det fick Wales erfara senast (0-0) och det är inte omöjligt att Albanien löser ännu en oavgjord dust här. Strecka från vänster.

Match 5: Frankrike – Bulgarien | Speltips: 1

Vänskapslandskamperna avrundas med kupongens klaraste spik alla kategorier. Frankrike tilläts en promenadseger mot Wales sedan en tidig utvisning drabbat drakarna och extra glädjande för Didier Deschamps var att Karim Benzema såg spelsugen ut. Med honom på topp har Frankrike förmodligen den mest slagkraftiga startelvan i hela världen och Bulgarien kommer definitivt inte att ändra på det faktumet. Gästerna får sikta på att freda det egna målet från det att matchen blåses igång, men förr snarare än senare spricker bubblan. Given etta.

Match 6: Colombia – Argentina | Speltips: 1X2

VM-kvalet från Sydamerika tar över stafettpinnen och släpper den inte förrän vi korsar mållinjen. Argentina skuggar suveräna Brasilien i toppen av gruppen och mycket talar för att de båda länderna kommer att springa ifrån övriga vad det lider. Colombia har en trupp för att kunna haka på toppstriden, men med endast en seger på de fyra inledande matcherna har värdarna ännu inte kommit upp i nivå. På eget gräs ska Colombia dock kunna hota Argentina och i en på förhand ruskigt svårtippad kamp gör sig alla tecken bäst redan på mindre system.

Match 7: Paraguay – Brasilien | Speltips: 2

Fyra segrar av fyra möjliga gör att Brasilien toppar det sydamerikanska VM-kvalet. Richarlison har på kort tid växt ut till en viktig kugge hos sambalirarna och med en lirare som Neymar bredvid sig är Evertons anfallare i gott sällskap. Paraguay är tillsammans med brassarna och Argentina ett av tre lag som ännu inte har förlorat efter fyra matcher, men här tyder mycket på att den trevliga sviten tar slut. Brasilien är bättre på samtliga positioner och en tvåa till runt 60 procent är en spikad sådan.

Match 8: Venezuela – Uruguay | Speltips: 1X2

Venezuela föll tungt mot Bolivia och ska det bli VM i Qatar för värdarna börjar goda råd att bli dyra. Minst en pinne mot Uruguay krävs förmodligen för att hoppet ska leva. Gästerna är definitivt att anse som det bättre laget i grunden, men två raka utan seger, dessutom utan att ha lyckats göra mål, är siffror som oroar för Suárez och company. Då högersidan ser ut att hamna inom rimliga gränser är X2 ett tänkbart lås, men tillåter plånboken får gärna hela spannet ta plats på större system.

Antal rader: 216 | Spelstopp: 17:59

KUPONGENS SÄKRA: Frankrike

Frankrike siktar på att ro hem EM-guldet och på den nivån är inte alls Bulgarien. Ettan är precis lika klar som streck och odds antyder.

CHANSNINGEN: Island

Passande matchbild att vänta för Island där de kan ligga rätt och spela på omställningar och fasta situationer. Polen övervärderas och är inte att lita på.

Lämna in Topptipset hos Svenska Spel genom knappen och jobba in den tillsammans med oss!

Till Topptipset
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stödlinjen 020-81 91 00. Spelalagom.se