Det europeiska VM-kvalet ska tas i hamn under onsdagen. Kupongen, som innehåller väldigt många stora favoriter, är laddad med 250.000 i extrapengar och här rekommenderas ett litet system följt av ökad radinsats. Grekland – Sverige är först ut. Nu kör vi!

Till Topptipset
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Match 1: Grekland – Sverige | Speltips: 1X2

Janne Anderssons blågula gäng spände musklerna mot Spanien (2-1) och efter Kosovos oväntade poängplock mot Grekland (1-1) sitter Sverige i förarsätet när det gäller gruppsegern. Tre poäng borta mot Grekland skulle innebära ett oerhört gynnsamt utgångsläge inför fortsättningen. Kulusevski och Isak imponerade stort mot spanjorerna och bör kunna såra ett i grunden sämre Grekland också, men värdarna körs inte bara över hur som helst. Tre poäng för grekerna är allt som gäller och då svenska folket tenderar att tippa med hjärtat gör vi det motsatta. Alla tecken åker med.

Match 2: Polen – England | Speltips: X2

England står föga förvånande noterade för maximalt antal poäng så här långt och Gareth Southgates maskineri fortsätter därmed att slakta sig igenom kvalgrupp efter kvalgrupp. Tuffast möjliga bortamatch väntar här men det ska också sägas att Polen saknar en del viktiga kuggar för att kunna bjuda upp till dans. Zielinski och Milik är bara två namn från avbräckslistan och utan dessa når polackerna max en pinne. X2 är att betrakta som en helgardering i Warszawa.

Match 3: Nordirland – Schweiz | Speltips: 1X2

Trots att Schweiz saknade ett par normalt givna pjäser stod alplandet ändå för en maktdemonstration när de höll Europamästarna Italien stången senast. 0-0 slutade den kampen efter att Yann Sommer storspelat och det kommer han att behöva göra även på Windsor Park. Nordirland är vassa på fasta situationer och ska värdnationen ha någon som helst chans att nå VM i Qatar är detta en fight som behöver vinnas. Om finanserna tillåter får garderingspennan gärna vandra hela vägen.

Match 4: Kosovo – Spanien | Speltips: 1X2

En del svenska ögon kommer att riktas mot vad som händer på Fadil Vokrri Stadium. Här tar Kosovo emot Spanien och kan värdarna ännu en gång hjälpa Blågult, likt de gjorde i 1-1-matchen mot Grekland, är mycket vunnet för Sverige. På eget gräs väntas ett massivt publiktryck i ryggen för Kosovo och Spanien behöver komma upp i nivå om de ska greja tre poäng denna afton. Luis Enriques mannar höll på att sjabbla bort sig borta mot Georgien och kan mycket väl få problem även här. Plocka med hela spannet.

Match 5: Wales – Estland | Speltips: 1X

Wales höll på att göra bort sig senast mot Belarus, men fram klev till slut Gareth Bale. Nationalikonen blev direkt avgörande med sitt hattrick som också innebar att Wales nu har rejält häng på andraplatsen. Om den ska nås är seger mot Estland ett måste och det ska såklart väldigt mycket till för att värdnationen ska misslyckas med den uppgiften. Estland håller ingen vidare nivå och kan mycket väl komma att hamna på noll poäng när gruppen summeras. Högst trolig etta.

Match 6: Island – Tyskland | Speltips: X2

Island visade prov på stor moral när de hämtade upp 0-2 till 2-2 mot Nordmakedonien. Poängen lär ha givit välbehövliga vind i seglen med tanke på vilken opponent som gästar Reykjavik denna onsdag. Tyskland körde över Armenien fullständigt (6-0) och känslan är inte att Hansi Flick och riskerar att tappa förstaplatsen om de fortsätter att spela som senast. Tvåan streckas med det sagt skyhögt och ska det bli tal om utdelning på kupongen är krysset därför ett lockande komplement.

Match 7: Belarus – Belgien | Speltips: 2

Belgien går fram som en ångvält i Grupp E och efter segern mot Tjeckien (3-0) är denna grupp i princip redan död. Roberto Martínez maskineri kommer med det sagt inte att slå av på takten och något annat än ytterligare en storseger är inte att vänta när Belgien ställs mot Belarus på neutral plan i Kazan. Belarus är inte i närheten av att kunna matcha Belgien på någon position och här är det inte läge att unna sig lyxgarderingar. Spika av tvåan oavsett procent och gå vidare.

Match 8: Nordmakedonien – Rumänien | Speltips: 1

Nordmakedonien tappade 2-0 till 2-2 mot Island men sett till matchbilden var Alioski och company definitivt värda samtliga tre poäng. Kommer värdnationen upp i liknande nivå hemma i Skopje, där Nordmakedonien alltid är svåra att tas med, får Rumänien stora problem. Gästerna trivs som bäst innanför hemtrakterna och torde få svårt att hantera spelare som Elmas, Alioski och Bardhi i Nordmakedoniens offensiva led. Till trevlig procent är ettan en smakfull spik.

Antal rader: 216 | Spelstopp: 20:44

KUPONGENS SÄKRA: Belgien

Belgien promenerar mot gruppsegern och kommer inte ha några som helst problem med att köra över Belarus. Tvåan är så given den kan bli.

CHANSNINGEN: Kosovo

Kosovo är inga duvungar hemma på Fadil Vokrri Stadium och mot ett stundtals ineffektivt Spanien hoppas vi att värdarna kan stå upp bra. Måla brett och jobba in knallen.

Lämna in Topptipset hos Svenska Spel genom knappen och jobba in den tillsammans med oss!

Till Topptipset
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stödlinjen 020-81 91 00. Spelalagom.se