På detta Topptips blir det Londonderby i Premier League och en hel del annat gott. Det blir jämnt skägg i Blackburn och slarvsylta i Huddersfield. Och då har vi inte ens nämnt att Liverpool ska sluta skaka och börja visa musklerna. Detta blir toppen!

Match 1: Liverpool – Bournemouth | Speltips: 1X

I Merseyside måste Jürgen Klopp putsa sina glasögon ordentligt för det går inte att hålla på och spela oavgjort hela tiden om man ska vinna Premier League. Två kryss på raken samtidigt som huvudkonkurrenten Manchester City har två raka segrar. Denna lördag kan vara avgörande för hela resterande säsongen. Ett poängtapp till så är City ikapp och då kan Guardiola koppla greppet. Vinner Pool nu så kan det bli tungan som behövs för att vågen ska väga över till Anfield under våren. Det går inte att kryssa hela tiden om man ska vinna Premier League. Men ska Liverpool vinna Premier League?

Match 2: Huddersfield – Arsenal | Speltips: 2

Jumbo, hemmaplansjumbo, målgörarjumbo. Det ser bannemej inte ljust ut för Huddersfield. Det är 13 poäng upp till säker mark och det är fler poäng än vad laget löst på de första 25 matcherna. Hudds elva poäng kan jämföras med Arsenals 47 poäng. Hemmalagets 13 gjorda mål kan jämföras med bortalagets 51. Vi behöver inte sparka mer på dem som redan ligger ner, det räcker nu. Arsenals har haft ett riktigt tufft spelschema. Senaste månaden har The Gunners tampats med både Manchester City, Manchester United och Chelsea. Efter dessa holmgångar lär det bli riktigt skönt att få komma till Kirklees Stadium och vinna enkelt. Dundertvåa!

Match 3: Crystal Palace – West Ham | Speltips: 1X

I London blir det derby denna eftermiddag. Förra lördagen spelade hemmalaget ett annat Londonderby här, nämligen mot Fulham. Då blev det 2-0 efter att ena målet gjorts av lagets främste målskytt, serben Luka Milivojevic. Veckan dessförinnan var det också derby här, tro det eller ej. Tottenham hette besökarna och 2-0 blev resultatet som innebar att Roy Hodgsons gäng gick vidare i FA-cupen. West Hams form är desto sämre och konstigt vore annars med tanke på den långa skadelistan The Hammers haft ett tag. Crystal Palace förlorar inte detta derby heller på Selhurst Park.

Match 4: Southampton – Cardiff | Speltips: 1X2

Här har vi en streckstrid och en kamp om att slippa spela i Championship till hösten. Efter 25 omgångar skiljer det två poäng från Cardiff under strecket till Southampton där ovanför. Dock är läget tämligen ljust i båda läger. I tabellen över de senaste tio matcherna ligger båda betydligt bättre till än i den totala tabellen. Saints målskytt Nathan Redmond har hittat siktet i dojan och träffat rätt med sex avslut på sina senaste tio framträdanden. För Cardiffs del var det förlösande att sommarens nyförvärv Bobby Reid äntligen fick till det förra helgen där Bobby satte båda strutarna i segern mot The Cherries. Fint värde och kupongrensning på tvåan, den måste med!

Match 5: Watford – Everton | Speltips: 1X2

Premier League är en underbar och spännande liga, det är inget att diskutera. Men i ärlighetens namn är det ju mer underbart för vissa än andra. Ligan är tudelad och de sex stora tävlar i mångt och mycket inbördes medan övriga får rikta in sig på att komma sjua. I den andra kategorin hittar vi båda de klubbar som nu ska ses på Vicarage Road. Varken Watford eller Evertons säsong är något att bråka om, de har gjort vad man kan hoppas och begära. Förutom prestigen i att slå sin tabellgranne finns här även en brasiliansk krydda. Den kryddans namn är Richarlison för han gick som bekant från hemmalaget till bortalaget i somras. Är släkten värst?

Match 6: Blackburn – Bristol City | Speltips: 1X2

Nu beger vi oss till Championship och dess övre halva. Framför oss har vi hela ligans allra bästa lag om vi ser till den senaste tidens resultat. Hemmalaget ligger tvåa och gästerna etta i formtabellen som avser de senaste fem kamperna. På Ewood Park har Blackburn bara en enda förlust på de senaste nio bataljerna. För Bristol Citys blågule yttermittfältare Niclas Eliasson är det trevliga tongångar. Den 23-årige hallänningen har tagit en ordinarie tröja och gjorde det avgörande målet näst senast mot Bolton. Ytterst ovisst vilket av dessa klubbar i superform som fortsätter sitt framgångstågande. Sitt inte ogarderad i match nummer sex!

Match 7: Bolton – Preston | Speltips: X2

I den andra änden av tabellen ligger Bolton och Preston. Hemmalaget ligger näst sist och när det gäller hemmastatistiken är det ännu värre ställt, där är de jumbo. Gästerna har tagit 14 poäng mer och känner sig tämligen trygga med att inte behöva bli inblandade i vårens ängslighet. Prestons 24-åring Alan Browne går från klarhet till klarhet. I nummer 10-rollen trivs irländaren som en Guinness i ett dricksglas. Tio påsar och fyra framspelningar har det blivit hittills. Bolton har svag form och besökarna har god form. X2 är att betrakta som en helgardering.

Match 8: Derby – Hull | Speltips: 1

Frank Lampard är större än Derby, kan tyckas. Dock ser Super Frankie ut att göra Derby till något större än vad klubben tidigare varit. Gänget från Derbyshire strider i det övre skiktet av Championship och spel i Premier League nästa säsong är fullt rimligt. För hemmalagets svensk Marcus Olsson är läget dessvärre oförändrat. Precis som sin tvillingbror Martin är han skadad. I Marcus fall har det inte blivit en enda minuts spel på hela säsongen, sedan han klev av planen i början av maj 2018 har knäskadan gjort spel omöjligt. The Tigers fick se sig besegrade i båda höstens inbördes möten, då på hemmaplan. Derby vann med sammanlagt 6-1. Hemmalaget vinner även hemma på Pride Park!

Antal rader: 216 | Spelstopp: 15:59

KUPONGENS SÄKRA: Arsenal

Alexandre Lacazette har varit inblandad i 14 stycken mål under säsongens Premier League. Pierre-Emerick Aubameyang har varit inblandad i 19 mål. Hur många mål Huddersfield har varit inblandade i? 13. Man börjar nästan skratta men det är ju faktiskt mer tragiskt än roligt. Gunners gör slarvsylta!

CHANSNINGEN: Cardiff

Cardiff har sorg efter att nyförvärvet Emiliano Salas tragiska dödsolycka. Nu gäller det att spela för hans ära. Nyförvärvet från i somras, Bobby Reid, gjorde två mål senast och hoppet står till att han slår till igen. Bra värde på walesarna.

Lämna in Topptipset hos Svenska Spel genom knappen och jobba in den tillsammans med oss!

Lämna in kupongen här

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.