Måndagens Topptips är kantat av 250.000 i extrapengar och innehåller mängder av spännande fighter från Sveriges två högsta divisioner. Elfsborg – Djurgården och Skövde – Halmstad är bara några av de blågula karamellerna. Kupongen avrundas sedan med Fiorentina – Roma och returen från playoff-semin mot The Championship. Nu kör vi!

Till Topptipset
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Match 1: Elfsborg – Djurgården | Speltips: 1

Elfsborg fick tre poäng till skänks av Degerfors när Jimmy Thelins gäng vann med hela 6-0. Rasmus Alm utmärkte sig med sitt hattrick, men som värdemätare var bruksklubben inte mycket att hurra över. Boosten från storsegern ska med det sagt kunna fungera som en katalysator inför dusten med Djurgården. Elfsborg slog faktiskt Blåränderna med 3-0 i det senaste inbördes mötet och gästerna har hittills inte visat upp ett spel som håller för strid om Lennart Johanssons pokal. Offensivt sett var det inget större fel på insatsen mot Helsingborg, men stockholmarna bjöd samtidigt på chanser åt andra hållet. Stänger de inte igen butiken i Borås kan det bli åka av. Den sunt streckade ettan kan gott testas på egna ben.

Match 2: Helsingborg – IFK Norrköping | Speltips: 1X2

Rejält nederlagstippade inför striden på Tele2 Arena visade Helsingborg prov på fin moral när de grejade 2-2 mot Djurgården. Taha Ali stal rubrikerna med sin doppietta och kan den flärdfulla mittfältaren fortsätta på inslagen väg får även IFK Norrköping mycket att stå i. Rikard Norlings mannar har repat mod mot slutet med två raka segrar och fick senast igång viktige Nyman som gjorde sitt första mål för säsongen. Tillsammans med Levi är anfallaren en duo som kan såra HIF på egen hand. Gräs är med det sagt inte gästernas föredragna underlag och när tvåan ser ut att bli hårt åtgången rekommenderas garderingar. Om råd alla tecken.

Match 3: Värnamo – Häcken | Speltips: 1X

Sex omgångar in i Allsvenskan råder det ingen tvekan om att Värnamo sett bäst ut av samtliga nykomlingar. Bortsett plumpen mot Elfsborg har Kim Hellbergs mannar spelat jämnt med lag som IFK Göteborg, Malmö FF och IFK Norrköping. Förlusten mot de sistnämnda i den senaste omgången var inte rättvis sett till matchbilden. Hemma på Finnvedsvallen har värdarna ännu inte torskat och detta blir inte alls någon enkel resa för Häcken. Getingarna städade av Varberg på Bravida Arenas plastmatta, men när det vankas riktigt gräs har de gulsvarta haft en tendens av att vika ner sig. När tvåan övervärderas är 1X tecken av högsta prio. Avslag på gästerna.

Match 4: Sundsvall – Degerfors | Speltips: 12

Ångestmöte från NP3 Arena där Allsvenskans så här långt två sämsta lag ska mäta svärd. Henrik Åhnstrands velande mellan spelsystem har inte givit Sundsvall någon ro och bortsett Pontus Engblom ser norrlänningarna ytterst begränsade ut i offensiven. Degerfors har med det sagt finrummets absolut sämsta defensiv. 0-6 i brakan mot Elfsborg var pinsamt på flera plan och nu gäller det att gästerna – som ännu inte tagit en enda poäng – börjar få med sig resultat. Offensivt ska bruksklubben kunna såra Sundsvall, men de får se upp åt andra hållet. Gubben (etta-tvåa) är ett vettigt val.

Till Topptipset
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Match 5: Örebro – Östersund | Speltips: 1X2

Axel Kjäll fick kortsiktig effekt när han valde att lämna kontoret för tränarbänken. Två raka segrar för Örebro har dock följts upp av två raka förluster där det blivit smärtsamt tydligt att saker och ting inte står rätt till i truppen. Jake Larsson blev utvisad senast mot Västerås och finns därför inte med när Östersund kommer på besök. Falkarna har blandat och gett under inledningen, men här är vi trots allt övertygade om att Kadiri och company ska kunna bjuda upp till dans. Åtminstone bättre än vad streckningen vittnar om. Alla tecken och skrälljobb är rätt väg att gå.

Match 6: Skövde – Halmstad | Speltips: X2

Skövde är otvivelaktigt säsongens hittills största överraskning i Superettan. Nykomlingarna toppade tabellen inför starten av den sjätte omgången och står inför en inspirerande uppgift denna måndag när Halmstad kommer på besök. Lyckas hallänningarna inte hålla Jack Cooper Love i schack blir detta en svettig afton. Bollklubben har dock steppat upp mot slutet där tre raka segrar mot noll är urstarka papper. Mange Haglunds manskap går sällan bort sig i de bakre leden där Ante Johansson styr försvaret med järnhand. Skövde kan möjligen få med sig ett kryss, men mer än så blir det inte. Strecka från höger på Södermalms IP.

Match 7: Fiorentina – Roma | Speltips: 1

Spännande tillställning från toppen av Serie A där Fiorentina kan ta sig förbi Roma på sjätteplatsen vid händelse av tre poäng. Mourinhos gäng kommer närmast från en kraftansträngande semifinal mot Leicester som kan sitta i benen då den spelas så sent som i torsdags. Vi tror att Giallorossi får svårt att ladda om mot ett förmodat oerhört revanschsuget Fiorentina. Viola har halkat nedanför Europaplatserna på grund av fyra raka förluster, men lita på att Italianos mannar vill ställa saker och ting till rätta denna afton. González och Cabral är två av lirarna som ska se till att detta händer. Ettan streckas förmånligt och är en motiverad spik att luta sig mot.

Match 8: Sheffield Wednesday – Sunderland | Speltips: 1X2

Sunderland kopplade greppet om detta dubbelmöte när de besegrade Sheffield Wednesday med 1-0 på Stadium of Light. Föga förvånande var det speciella målskytten Stewart som såg till att sätta The Black Cats i förarsätet, men sista ordet är inte sagt. Sheffield Wednesday är en urkraft hemma på Hillsborough där de slog måndagens kombattanter klart med 3-0 i motsvarande ligamöte. Tipparna tycks övertygade om att detta upprepas när de målar upp ettan över 55 procent, men med hänsyn till värdet är det definitivt läge att strössla med garderingar. Helst hela spannet.

Antal rader: 216 | Spelstopp: 18:59

KUPONGENS SÄKRA: Elfsborg

Elfsborg byggde självförtroende i storsegern mot Degerfors medan Djurgården blottade svagheter mot Helsingborg. Värdarnas omställningsspel blir den matchvinnande faktorn på Borås Arena.

CHANSNINGEN: Värnamo

Värnamo är obesegrade på egen matta och har hittills inte släppt in ett enda mål framför de egna supportrarna. Häcken, som inte trivs på gräs, går inte säkra på Finnvedsvallen. 1X är ett värdemässigt fint val.

Lämna in Topptipset hos Svenska Spel genom knappen och jobba in den tillsammans med oss!

Till Topptipset
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stödlinjen 020-81 91 00. Spelalagom.se