Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Baron Gift är enligt tränaren i sitt livs form.

  • Spår invändigt om Diamanten.

  • Väntas bli en del nederbörd, något som gynnar Baron Gift.

Baron Gift lekte med motståndet senast.

Baron Gift var ute i ett kvällstravslopp över sprinterdistansen och mötte hästar som Milligan’s School och Dreammoko och hade ett tufft utgångsläge långt ut på vingen. Den dagen till ära var det blött på banan och den var något tung, något som gynnar Baron Gift. När Jorma begärde max i sista sväng gick han undan och vann mycket överlägset.

Nu har man chansen att kvala in till Elitloppet och för en tränare som Rickard Svanstedt så betyder en plats i Elitloppet extremt mycket både för sitt företag men också som person. Enligt mig platsar Baron Gift i årets Elitlopp och han gynnas likt Nahar av sämre väder.

Nu väntas det kommer nederbörd på Lördag och det kommer gynna honom mest i fältet och lyckas bara Rickard Svanstedt hitta ner i fältet så blir ekipaget att räkna med.

Den gamle Diamanten är möjligen tillbaka, till viss del iallafall.

Diamanten inledde sin karriär hos Robert Bergh och tog hem både Konung Gustavs Pokal och Sprintermästaren under sin fyraårssäsongen men flyttades efter ägarönskan till Stig H Johansson. Säsongen 2019 blev katastrofal med endast 18 000kr intjänat, och inledde året med en plump igen. Senast var man ute mot Sorbet och kördes i ledningen, fick ge sig sista biten men sprang 1.10,0 över 1640m och gav någon slags av ljusglimta i den mörka tunneln och möjligen är Diamanten tillbaka till sitt gamla jag.

Nu möter man dock stentufft motstånd och har spår långt ut på vingen och även om man kan öppna bra så ser jag det orimligt att man ska nå någon ledning och chansen för vingen är överhängande. Lyckas inte Erik A hitta ner relativt snabbt så känns chanserna för en framskjuten placering väldigt små och det ser betydligt bättre ut för Baron Gift för dagen.

Speltips.se ger tipset:

Baron Gift före Diamanten hos Unibet

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se
Odds kan ändras under tiden | Odds framtagna 4/5 kl 10.00

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.