Rafael Nadal var påväg mot semifinal i Australian Open och hade järngrepp efter en tidig 2-0 ledning i set. Greken och underbarnet Stefanos Tsitsipas gjorde det smått omöjliga och vände matchen.

Världstvåan Rafael Nadal är utslagen ur Australian Open efter en makalös match mot Stefanos Tsitsipas tidigare under onsdagen. 34-årige spanjoren hade inte förlorat en match med ledning 2-o på sex (!) år inför matchen idag. Nadal tog ett tidigt grepp om matchen och det var inte många som trodde annat än på en behaglig kvartsfinal för spanjoren. Läget skulle dock ändras drastiskt när greken Tsitsipas vaknade till liv i tredje set. Den 22-årige greken blir nummer två i listan av spelare som besegrat Rafael Nadal efter att ha legat under med 2-0.

Ryskt motstånd i semifinalen

Stefanos Tsitsipas seger mot Rafael Nadal betyder att han är i en historisk Australian Open-semifinal. Där väntar ryssen Daniil Medvedev, ett motstånd som passar det grekiska underbarnet bättre än Nadal på förhand. I den andra semifinalen gör Novak Djokovic och Aslan Karatsev upp. Det blir att ladda om inför vad som komma skall och hoppas på att han kan ta med sig självförtroendet in i semifinalen. Såhär sa 22-åringen efter segern mot Nadal.

– Jag är mållös. Jag har inga ord att beskriva vad som precis hände på banan. Min tennis pratade för sig själv. Dagens insats.. jag inledde väldigt nervöst, men jag vet inte vad som hände efter tredje set. Jag flög som en liten fågel. Det är obeskrivligt, säger Stefanos Tsitsipas i sitt segertal.