OS väntar för det svenska damlandslaget i sommar. Nu har gruppspelet lottats och Sverige ställs mot världsettan, efter en tuff lottning med svenska ögon.

USA får sin revansch på Sverige efter OS 2016 där svenskarna vann efter straffar. Det är ett rejält spännande möte som väntar i sommarens OS när Sverige ställs inför en tuff uppgift mot världsettan. Lottningen till sommarens mästerskap är spikad och Sverige får utöver USA möta Australien och Nya Zeeland. Det är USA som är rankade högst bland motstånden (1) medans Australien befäster en nionde plats och Nya Zeeland betydligt längre ner (22). I Australien väntar ett svenskmöte på det sättet att deras förbundskapten heter Tony Gustavsson. Sveriges förbundskapten Peter Gerhardsson möter, utöver Australiens svenske tränare, USA som han aldrig lyckats slå (0-1-2).

Här är upplägget inför sommarens OS

Sverige går in i en tuff grupp under sommarens OS, men det finns stora förhoppningar om att man skall avancera till slutspel. Det finns tre grupper där samtliga ettor och tvåor går vidare tillslutspel tillsammans med de tre gruppernas två bästa treor. USA är storfavorit i Sveriges grupp och svenskarna slåss framförallt med Australien om avancemang, något man skall klara av. Nedan följer grupperna som väntar i sommar.

  • Sverige, USA, Australien och Nya Zeeland
  • Japan, Kanada, Storbritannien och Chile
  • Kina, Brasilien, Zambia och Nederländerna

Sveriges första gruppspelsmatch spelas den 21 juli.