Spekulationerna kring att matcher skall flyttas i både Champions- och Europa League har varit många. Nu är det bekräftat att både Liverpools- och Manchester Citys matcher byter spelplan.

Nästa vecka inleds slutspelet i Champions League och åttondelsfinalerna drar igång under tisdagen. Under senaste veckorna har spekulationerna kommit kring att vissa möten behöver flyttas i och med att vissa länder har inreseförbud mot personer som varit i England. Det har resulterat i att både Liverpools och Manchester Citys bortamatcher har flyttats till neutral mark när man inte tillåts spela på hemmaplan mot sina motståndare. Matcherna kommer istället att spelas i Ungern och närmare bestämt på Ferenc Puskas Stadion i Budapest.

RB Leipzigs hemmamöte (i Budapest) spelas på tisdag den 16 februari medans Borussia Mönchengladbachs möte med Manchester City väntar en vecka senare.

Fler matcher kan drabbas

De brittiska lagen Liverpool och Manchester City har drabbats och fler kan det bli. Enligt spansk media kan Atletico Madrids hemmamöte med Chelsea även det flyttas till neutral mark. Spelplatser som Polen och Rumänien har nämnts som tänkbara. Det här gynnar såklart inte lagen som inte får spela på sin vanliga hemmaplan. Matcherna avgörs över två möten, ett på hemmaplan och ett på bortaplan, något som får en ny innebörd under dessa omständigheterna.

Matcher förväntas flyttas även i Europa League där de brittiska lagen Arsenal, Tottenham, Leicester och Manchester United spelar sextondelsfinaler nästa vecka.