Speltips U21 EM

/U21 EM
U21 EM2018-02-01T16:27:23+02:00

U21 EM är ett mästerskap på stark frammarsch som engagerat stora delar av svenska folket sedan det bragdartade guldet 2015. Framtidens stjärnor trängs i denna turnering som gör drömmar till verklighet. Speltips.se erbjuder dig speltips från turneringen som spelas vart annat år.

Speltips för U21 EM

Speltips.se fångar upp de bästa oddsen från världens alla hörn. Genom att följa oss får du tillgång till välgrundade speltips, välbehövlig statistik och senaste nytt från de största ligorna och turneringarna. Vart annat år spelas U21 EM i fotboll och under turneringens gång delar vi med oss av tips på vad du bör spela på.

Turneringens popularitet

U21 EM är en turnering som fått väldigt stor uppmärksamhet på senare år. Dels på grund av alla de blivande storstjärnor som kan skymtas i turneringen men också på grund av det redan så klassiska svenska guldet i turneringen 2015. Nästa mästerskap spelas 2019 i Italien och San Marino och det är ännu inte klart vilken kanal som kommer att sända matcherna, men räkna med stort publikstöd från de svenska fansen ifall landslaget kvalificerar sig.

U21 EM:s historia

U21 EM startade år 1978 men har på senare år kommit att förändras ganska markant, både i format och i popularitet. Mellan åren 1978 och 1992 hade man ingen fast arrangör för mästerskapet utan matcherna spelades som hemma/borta möten mellan de aktuella motståndarna. Med jämna mellanrum har en tredjepris match funnits i turneringen, men inte under de senaste åren. Från och med 2017 har antalet deltagande lag utökats från 8 till 12. Mesta mästare i turneringen är Italien med 5 titlar.

Så ser U21 EM ut idag

U21 EM har idag hög status bland landslagen i Europa. Turneringen ses som ett utmärkt skyltfönster för unga talanger med storklubbarnas ögon på sig. Turneringen spelas vart annat år och Sverige har sedan 2009 deltagit i tre mästerskap, med guldet 2015 som främsta merit och som vägledare för svensk fotbollsframtid. Regerande mästare i U21 EM är Tyskland och kommande mästerskap arrangeras i Italien och San Marino.

Vi använder cookies för ge dig en så bra användarupplevelse som möjligt. Du kan läsa vår cookie-policy här. Ok