UEFA överväger att förbjuda bortafans på Fotbolls-EM i sommar. Det skulle innebära att man drar tillbaka alla tidigare sålda biljetter.

Spekulationerna om sommarens Fotbolls-EM pågår för fullt. Tidigare gick UEFA ut och meddelade att man planerar en nödlösning angående antalet värdnationer. Enligt uppgifter till The Times planeras det också att bortasupportrar kommer förbjudas med tanke på omständigheterna. Biljetterna dras tillbaka och försäljningsprocessen kan återupptas när arenorna meddelat hur många åskådare som tillåtits av de nationella myndigheterna.

Den 5 mars skall värdnationerna ha presenterat olika scenarier för att arrangera matcherna utifrån utvecklingen av coronapandemin.

UEFA arbetar med flera lösningar

Tidigare i veckan hade UEFA ett möte med värdnationerna för Fotbolls-EM. Där skall man ha pratat mycket om att det blir lättare att övertyga myndigheterna att släppa in publik om bara hemmafans tillåts. Svenska fans har under lång tid tillbaka utnyttjat möjligheten att åka och stötta våra svenska landslag under mästerskap. Enligt The Times skall ett positivt scenario vara att ett väldigt begränsat antal bortafans tillåts från och med slutspelet. Det finns ett visst antal utsatta datum framöver där besked skall ges. UEFA förbereder flera olika nödlösningar och scenarion för mästerskapet.