Speltips.se är tillbaka med en ny oberoende undersökning och har vid detta tillfället undersökt årets bästa spelbolagsmarginal i Sverige!

Sport och sportevenemang oavsett genre är något är intressant för många. Här handlar det inte enbart om hängivna fotbollsfans utan även om alla som älskar ishockey eller följer tennisturneringarna med häpnad. Något som har hängt ihop med sport är även önskan att lägga odds. Betting handlar om möjligheter eller rättvisa gissningar vem som kommer att vinna en viss match eller turnering. Idag läggs odds i de flesta fall virtuellt där det finns tiotals olika verksamma spelbolag.

En av dina uppgifter som spelare är att hitta bästa spelbolag där dina odds känns säkra. Begreppet ”bästa” innehåller många faktorer såsom tillförlitlighet, ärlighet, en bra marknadstäckning och många bettingalternativ. Att själv utföra en sådan jämförelse mellan spelbolag kan bland annat vara tidskrävande. Just därför rekommenderar vi att du läser våra månatliga recensioner som utför en sådan analys och jämförelse.

Under 2020 publicerade vi en del artiklar som täckte aktuella sportevenemang och analyserade erbjuda odds från olika spelbolag. Tanken bakom dessa är och har alltid varit att ge spelarna tillförlitlig information om vilka är branschens övergripande bästa spelbolag. Samtliga artiklar baserades på utförda undersökningar. All research har legat som grund för diverse slutsatser.

Under året har följande spelbolag ingått i våra undersökningar:

NordicBet
LeoVegas
Betsafe
Betsson
Unibet
PAF
Mr Green
Bethard
Hajper
Snabbare
Casumo
Expekt
ComeOn
Bet365
Coolbet
Betway
No Account Bet
LuckySport
William Hill
Interwetten
Svenska spel
Betfair
YoBetit

2020 har varit ett spännande år då vi under varje månad introducerat ny undersökning. Här sammanställs årets artiklar månad per månad:

Januari: Super Bowl
Februari: Australiska Öppna,
Februari: Boxning
Juni: Fotboll
Juli: Formula 1
Augusti: Tour De France,
September: Franska Öppna
Oktober: NFL – amerikansk fotboll
November: Europeisk Fotbollsbetting

Den här artikeln som behandlar årets bästa spelbolagsmarginal baseras på information samlad mellan januari och november 2020. De presenterade resultaten kan vara annorlunda ifall samma test utförs igen. Med andra ord gäller analysen enbart för perioden då undersökningarna genomförts.

Sportindustrin har haft en märkbar nedgång under det gångna året. Det är även orsaken till att del månader inte täcks av någon analys. Researchen som utförts under 2020 behandlar enbart de största sportevenemangen.

Vilket är årets bästa spelbolagsmarginal och varför? Den här artikeln besvarar den frågan.

Övergripande bästa spelbolag

För att ett spelbolag ska få en rättfärdigad plats bland årets bästa spelbolagsmarginal ska det täcka olika områden. Några viktiga faktorer är en bred marknadstäckning, gott om oddsalternativ, förmånliga kommissionsnivåer och bra betalningsmetoder. Allt detta bör kombineras med en väldesignad och informativ webbsida.

Fem spelbolag har visat sig vara övergripande bästa spelbolag 2020. Orsaken till att de ligger på topposition är att de visat genomgående goda resultat i olika kategorier och undersökningar.

Följande spelbolag klassades som högst:

#1: NordicBet, 160 poäng
#2: LeoVegas, 159 poäng
#3: Betsafe, 157 poäng
#4: Betsson, 149 poäng
#5: Unibet, 146 poäng

Varför är NordicBet årets bästa spelbolagsmarginal?

NordicBet är nummer ett som årets bästa spelbolagsmarginal, något som syns väl i tabellen. Den höga positionen beror på flertal faktorer. Spelbolaget erbjuder kontinuerligt bra odds gällande Allsvenskan. Kommissionsnivån på 1×2 är endast 4.30%, kombinerad med 4.06% gällande Asian Handicap. För över/under odds är kommissionen 5.23%. Betting inom kategorin båda lag gör mål har 7.47% i kommission.

För NFL har NordicBet en bred marknadstäckning på 60 tillgängliga marknader. Kommissionen för moneyline är i genomsnitt 3.90%. För spread odds ligger kommissionen på 3.77%. I genomsnitt för hela NFL tar NordicBet 3.89% i kommission.

När det kommer till europeisk fotboll visar NordicBet framfötterna med branschens högsta marknadstäckning på 135 marknader.

Spelbolaget låg på sjätte plats för årets bästa spelbolagsmarginal 2019 men jobbade upp sig till Sveriges nummer 1 för 2020.  Ifjol hade NordicBet en bred marknadstäckning och intressanta fotbollsodds för Europaligorna. Samma gäller även för 2020.

Varför är LeoVegas nummer två som årets bästa spelbolagsmarginal?

LeoVegas klassas tvåa som årets bästa spelbolagsmarginal. Här kommer några förklaringar om varför.

Först och främst har LeoVegas en stor marknadstäckning för superpopulära Super Bowl. Detta kombineras med bra odds inom kategorin värdefullaste spelare och första touchdown. Dessutom glänser LeoVegas med låga kommissionsnivåer för första halvleksvinnare på 4.52%.

Australiska Öppna är sportevenemanget där LeoVegas visar framfötterna med bland annat 4.96 % i kommissionsnivå för matchvinnare. Odds inom set-handicap beläggs med en avgift på 5.73%. 1:a set-vinnare har en kommission på 5.03%. Alla procentsatser är låga jämfört med andra spelbolag.

Inom boxning offererar LeoVegas inte mindre än 28 bettingmarknader. Kommissionerna är låga för odds inom matchresultat och vinnare på 2.42%.

Världskända cykelturneringen Tour de France täcks på 54 marknader av LeoVegas. Vinnaroddsen är bättre jämfört med andra konkurrenter.

Svenskägda LeoVegas flyttades från 7:e plats i ranglistan för 2019 till nummer 2 i Sverige. Baserat på 2019s undersökning hade spelbolaget en utomordentligt bra kundtjänst. Deras betting-app var bland de bästa på marknaden. En bred marknadstäckning kombinerades med goda bettingalternativ när det kom till engelska Premier League.

Varför är Betsafe nummer tre som årets bästa spelbolagsmarginal?

Betsafe är nummer tre som årets bästa spelbolagsmarginal mycket tack vare sin position inom europeisk fotbollsbetting. Där har Betsafe en av de bredaste marknadstäckningen på hela 135 marknader. Dess kommission på 3.93% för 1×2 odds är lägst för branschen och kategorin.

Inom Formula 1 erbjuder Betsafe 39 marknader och gott om odds för podium finish.

När det gäller amerikanska NFL står spelbolaget för 60 marknader. Dess genomsnittliga kommissionen för Moneyline odds är 3.90%. För spread gäller 3.77% och allmänt för hela NFL – 3.89%. Samtliga nivåer är låga för just den sportgenren och den undersöka turneringen.

Betsafe knep en andra plats som årets bästa spelbolagsmarginal för 2019 men hamnade trea år 2020. I fjol visade spelbolaget en stark närvaro i sociala medier. Det hade även bra odds på MMA och europeisk fotboll. Under 2020 behöll det sin starka position när det kommer till bettingalternativ inom europeisk fotboll.

Varför är Betsson nummer fyra som årets bästa spelbolagsmarginal?

Nummer fyra i rankningen för bästa spelbolag är Betsson.

Det täcker 39 bettingmarknader för Formula 1. Undersökningen visar att det även erbjuds gott om odds inom kategorin podium finish.

Odds inom Allsvenskan och speciellt för Asian Handicap har en kommissionsnivå på 4.06%. Engelska Premier League väcker intresse med en låg kommission på 2.95%. För Serie A gäller det 2.03%.

Betsson behåller sin position från förra året. Under 2019 utmärkte sig spelbolaget med bra odds både inom europeisk fotboll och Premier League. Den trenden fortsätter även år 2020.

Varför är Unibet nummer fem som årets bästa spelbolagsmarginal?

Unibet hamnar femma som årets bästa spelbolagsmarginal.

Franska Öppna är bland de första kategorierna där Unibet överraskar med bra odds. Genomsnittligt för turneringen ligger kommissionen på 4.93%.

Spelarna hade tillgång till bra odds inom spelhandicap med kommissioner på 5.56% för herrar och 5.88% för damer.

Odds gällande totalt antal spel hade kommissioner på 5.67% för herrar och 5.79% för damer.  För 1: a set-vinnare låg kommissionerna på 4.94% (herrar) och 5.15% (damer).

För Australiska Öppna gäller en kommission på 5.13% för matchvinnare. Riktigt bra odds var aktuella både för herr- och damturneringarna gällande outright winners.

En låg kommissionsnivå noterades för 1: a set-vinnare på 4.95% för herrturneringen. För damerna låg kommissionen på 5.08%. Båda nivåerna är låga för just den turneringen.

Unibet sjönk ganska mycket i rankningen sedan 2019. Spelbolaget tog första plats som årets bästa spelbolagsmarginal i fjol. I fjol erbjöd spelbolaget gott om bra fotbollsodds för engelska Premier League. Deras betalningsmetoder var både säkra och många i antalet. Därutöver erbjöd Unibet gott om e-sporter.

Jämförelse av spelbolag | Sammanfattning

Undersökningen för årets bästa svenska spelbolag visade totalt fem namn; NordicBet, LeoVegas, Betsafe, Betsson och Unibet. Alla fem vinner sin starka och höga position tack vare låga kommissionsnivåer och bra marknadstäckning. Artikeln och analysen baseras på alla genomförda undersökningar under 2020. Dessa innehöll olika sportevenemang såsom fotboll, tennis och amerikansk fotboll. De erbjudna oddsen inom genren ligger till grund för den presenterade rankningen. Var medveten att resultaten kan vara annorlunda om samma undersökningar genomförs idag.

Märkbara observationer i årets undersökningar är bland annat höga antalet marknader som Betsafe erbjuder gällande europeisk fotboll. Det handlar om hela 135 stycken. En riktigt låg kommissionsnivå på 2.03% väcker intresse. Den gäller Serie A och erbjuds av Betsson.

Två potentiella vinnare är PAF och Mr Green. Spelbolagen kom sexa respektive sjua i årets rankning. Det blir spännande att se ifall de dyker upp bland de första positionerna nästa år.

Det intressanta med bettingbranschen är att spelbolagen kompletterar varandra. Ifall något spelbolag missar att aktivt erbjuda odds inom sportevenemang brukar det finnas ett annat som faktiskt gör det. De flesta spelare satsar helst i ett och samma spelbolag eller väljer ut några som går att lita på. Vår jämförelse mellan spelbolag kommer väl till hands när en spelare gör sitt bettingsval.

Bettingbranschen präglas av hård konkurrens och en ständigt pågående och intensiv utveckling. Med största sannolikhet kommer nästa år att innebära ännu bättre odds presenterade på snygga, väldesignade plattformar. Exakt hur kommer 2021 att se ut återstår att se.

Spela ansvarsfullt och med måtta!