Fotbollen är tillbaka i såväl Sverige som England och spelbolagen erbjuder nu mängder av odds på nästan alla matcher. Vi har analyserat vilka spelbolag som är bäst generellt inom fotboll men även inom specifika ligor.

Sportens kung är tillbaka! Efter en relativ lång paus har svenska spelare möjligheten att återigen satsa pengar på fotboll, något som varmt välkomnas av de flesta intresserade. De stora ligorna är tillbaka – EPL (English Premier League), La Liga, Bundesliga och Allsvenskan, så klart.

Fotboll spelar och har alltid spelat en stor, om inte den största rollen i sportsbetting. Dess betydelse, marknadstäckning och enorma fanbas är otvetydiga. Därför är det extra viktigt att lägga tid på att välja rätt spelbolag för fotbollsodds, ett bolag som har rättvisa kommissionsnivåer, erbjuder gott om spelalternativ och är helt tillförlitligt. Det är heller ingen nyhet att marknaden kryllar av digitala plattformar för online betting för sportsfans. Att hålla koll på alla deras odds, krav, villkor och kommissioner är nästintill omöjligt för en spelare. Därför är jämförelser mellan olika spelbolag som erbjuder fotbollsodds väldigt praktiska. Sådana typer av analyser underlättar ens val av spelplattform att satsa på.

I den här artikeln presenterar vi en undersökning som vårt team av specialister har samlat, sammanfattat och analyserat. Tanken är att presentera marknadens främsta namn inom fotbollsodds. Analysen som sammanställts har för avsikt att visa bra spelbolag i branschen och vilka odds erbjuds inom olika ligor.

Följande spelbolag är inkluderade i testet över bästa spelbolag inom fotbollsodds:

 • NordicBet
 • Betsafe
 • Betsson
 • LeoVegas
 • Unibet
 • Casumo
 • PAF
 • Mr Green
 • Hajper
 • Snabbare
 • ComeOn
 • No Account Bet
 • Svenska spel
 • LuckySport
 • Bet365
 • Coolbet
 • Bethard
 • Expekt
 • Interwetten
 • Betway
 • YoBetit
 • Betfair

För att sammanställa en pålitlig analys över bäst spelbolag för fotbollsodds att återigen satsa i har vi rangordnat spelbolagen efter följande kriterier:

 • 1×2
 • Över/under 2.5
 • Handicap
 • Båda lag gör mål (eller förkortad- BTTS)
 • Kommission som kalkyleras i samband med vadslagning.

Undersökningen omfattar ovanstående delar inom följande ligor: EPL, Bundesliga, Serie A, La Liga och Allsvenskan. Observera att all insamlade data gäller för perioden 15- 19.06.2020. Analyserna och uppgifterna är giltiga endast för den svenska marknaden. Siffrorna kan därmed ändras under kommande perioder.

Bäst spelbolag för fotbollsodds – generell analys

Den intressantaste rangordningen är den som visar bäst spelbolag för fotbollsodds att återigen satsa i gällande alla ligor och kategorier. Vår undersökning visade följande tre vinnare:

 1. NordicBet
 2. Betsafe
 3. Betsson

Låt oss gå över dem var för sig.

Varför är NordicBet bästa spelbolaget att satsa i?

Det är mycket som spelar in när vi ger ett spelbolag första plats i en analys. Fokus ligger självklart på vilka odds plattformen erbjuder samt dess aktuella kommissionsnivåer. NordicBet är på första plats inom hela EPL (English Premier League) som är en tuff kategori. Detta tack vare sin höga rankning inom olika bettingsalternativ för ligan. NordicBet tar andra plats som spelbolag med lägsta kommissionsnivåer för fotbollsodds (en generell rankning).

Varför hamnar Betsafe som nummer två?

Betsafe kommer direkt efter NordicBet. Företaget ligger på andra plats för den allmänna rankningen för bäst spelbolag för EPL och för lägsta erbjudna kommissionsnivå. Betsafe hamnar på första plats i två kategorier inom Serie A.

Varför ligger Betsson som nummer tre?

Betsson är både ett stort och relativt känt spelbolag. I den här undersökningen hamnade den trea i La Ligas allmänna klassifikation och etta för EPL. Betsson hamnar på andra plats för odds inom Allsvenskan.

Bäst spelbolag för Premier League

EPL (Premier League) är utan tvekan fotbollens omtyckta mästare. Följande spelbolag visar sig vara bäst när det kommer till Premier League på den svenska marknaden:

 1. Betsson/NordicBet    
 2. Betsafe        
 3. Coolbet        

Betsson och NordicBet delar första plats. Orsaken till deras höga rankning är att de ligger i topp 3 inom alla kategorier i undersökningen. Spelbolagen ligger trea inom satsningar för Asian handicap, 1×2 och BTTS. Deras marknadsräckvidd är större jämfört med övriga konkurrenter. Faktorer som låga kommissionsnivåer, betalningsalternativ och kundtjänst spelar också roll, om än relativ liten.

Betsafe ligger tvåa när det kommer till satsningar inom BTTS och kommissionsnivåer för 1×2 och tar en självklar andra plats i den allmänna kategoriseringen.

Coolbet hamnar som etta i vissa i satsningar för Asian handicap och BTTS men deras lägre position i andra delar gör att den rankas som nummer 3.

Bäst spelbolag för Bundesliga

Oavsett om det handlar om Bundesliga, La Liga, EPL eller Allsvenskan så är betydelsen av bra odds och låga kommissioner stor. Kombinationen av dessa två komponenter är vad vi har tittat på i vår analys och är grundläggande för hela undersökningen. För Bundesliga visade sig dessa tre vinnare som bäst spelbolag för fotbollsodds:

 1. LeoVegas
 2. Unibet
 3. Snabbare

Svenska LeoVegas hamnar på nummer två som bäst spelbolag för fotbollsodds att återigen satsa i när det gäller tyska Bundesliga. Orsaken är dess höga position inom satsningar 1×2 och BTTS. Unibet och Snabbare tar antingen 2:a eller 3:e plats inom följande kategorier: 1×2, Asian handicap och BTTS, följaktligen är deras positioner helt befogade.

Bäst spelbolag för La Liga

Spaniens La Liga har som vanligt mycket att visa den här säsongen. Utifrån vår datainsamling visade sig följande bäst spelbolag för fotbollsodds att återigen satsa i:

 1. Coolbet
 2. LeoVegas
 3. Hajper
 4. NordicBet
 5. Betsafe
 6. Betsson

Coolbet toppar listan då det ligger etta inom odds för 1×2 och BTTS. LeoVegas kommer tvåa då det kammar andra plats inom kategorierna Över/under 2.5 och BTTS. Hela fyra spelbolag står på tredje position. Hajper, NordicBet, Betsafe och Betsson delar på tredje platsen. Varför? Alla dem befinner sig antingen på andra eller tredje plats inom kategorierna: Över/under 2.5, BTTS eller Asian handicap och hamnar därför på ett och samma ställe i rangordningen.

Bäst spelbolag för Serie A

Italienska mästarna inom Serie A visar framfötterna även den här säsongen. Listan över bäst spelbolag för fotbollsodds att återigen satsa i inom Serie A är som följer:

 1. NordicBet
 2. Betsafe
 3. Casumo
 4. LeoVegas

Betsafe ligger etta för odds inom Asian handicap men trea för BTTS. Casumo ligger trea för Över/under 2.5 men tack vare sin breda marknadsräckvidd delar den andra plats med Betsafe.

Bäst spelbolag för Allsvenskan

Allsvenskan hamnar sist i recensionen men den behöver uppmärksammas precis lika mycket som föregående ligor. Så här ser rankningen över bäst spelbolag för fotbollsodds att återigen satsa i:

 1. LeoVegas/Unibet/Mr Green/PAF
 2. Betsson
 3. NordicBet

Det är ganska ovanligt att hela fyra aktörer delar på första platsen. Här får du som läsare en sådan situation. LeoVegas, Unibet, Mr Gren och PAF ligger ettor för odds inom kategorierna Över/under 2.5 samt BTTS. Betsson ligger trea i BTTS och Över/under 2.5 och hamnar tvåa för 1×2. NordicBet ligger trea i de flesta kategorier (BTTS, Över/under 2.5 och Asian handicap).

Sammanfattning

Fotbollen är tillbaka och tillsammans med den även online satsningarna. Den här artikeln innehåller resultat från vår undersökning av fotbollsodds som erbjuds av utvalda spelbolag. Uppgifterna gäller för perioden mellan 15/6 – 19/6 år 2020 och endast den svenska marknaden. Följande ligor är inkluderade i researchen: EPL, Bundesliga, Serie A, La Liga och Allsvenskan. Avsikten med den omfattande recensionen är att hitta tillförlitliga aktörer att lägga sina fotbollsodds på. Resultaten av datainsamlingen sammanfattas näst.

De tre absoluta vinnarna i undersökningen av bäst spelbolag för fotbollsodds att återigen satsa i är NordicBet, Betsafe, Betsson. Deras höga positioner beror på olika faktorer då marknadsräckvidd och bra odds för ovannämnda ligorna. Spelbolagen har toppositoner inom bland annat EPL och Serie A. LeoVegas och Unibet hamnar på fjärde, respektive femte plats i den allmänna rangordningen. Det är utan tvekan två spelbolag värda att ta sig en extra titt på när du väljer en plattform med fotbollsodds. En annan viktig faktor förutom många och olika odds är kommissionsnivåerna. Självklart, skiljer sig dessa spelbolag och marknader emellan.  Med lägsta möjliga kommissioner för fotbollsodds är bland annat Coolbet, Betsafe, NordicBet och Svenska spel.

I dagsläget är online spelbolagen välutvecklade. Deras plattformar är snygga och lätta att lägga spel på. Majoriteten av aktörerna täcker de stora marknaderna och satsar på att erbjuda många och olika bettingsalaternativ. Det som möjligen kan förbättras är att skapa bättre sektioner med livesändningar med bra upplösning för mobilen. Att spela från mobil och surfplattan är en trend som ökar i popularitet. Därför är det en god idé att skapa mobilanpassade plattformar med samma betalningsalternativ och odds som den datorbaserade.