Klassikermötet mellan Manchester United och Milan blev en spännande historia. Hemmalaget tillika favoriten i matchen tog ledningen efter paus men tappade segern i sista sekunden.

Det var en regnig afton på Old Trafford under gårdagens Europa League-åttondel mellan Manchester United och Milan. Zlatan Ibrahimovic saknades på grund av skadan han tidigare dragit på sig, i väntan på landslagsuttagningen nästa vecka. Manchester United stod som klara favoriter och är lika så favoriter att ta sig vidare från det här dubbelmötet. Hemmalaget levde upp till förväntningarna till en början och när nyförvärvet Amad Diallo gjorde 1-0 för det röda Manchester-laget så var det glada miner.

Milan kämpade och tog mer eller mindre över kommandot efter hemmalagets ledningsmål. Italienarna skulle få en sista chans i matchen, från hörnflaggan på Old Trafford. Hörnläggaren träffade huvudet på dansken Simon Kjaer, som gjorde kvitteringsmålet efter en halvtaskig insats av Dean Henderson i hemmamålet. Italienska ligatvåan fick därmed med sig ett oavgjort resultat till nästa veckas returmöte i Milano. Zlatan Ibrahimovic förväntas vara tillbaka lagom till andra mötet.

Övriga resultat under torsdagens Europa League-spel

Det bjöds på åtta matcher i Europa League under torsdagen. Favoriter som pallade trycket, favoriter som fick kämpa för seger och allt man kan tänka sig i ett spännande slutspel. Klassikermötet mellan Manchester United och Milan vet vi utgångsläget på, men hur gick det i andra möten? Arsenal, Ajax, Tottenham och fler intressanta lag är kvar i slutspelet och spelade under torsdagskvällen sin första åttondelsfinal av två. Nedan följer samtliga resultat:

  • Manchester United – Milan 1-1: Diallo 50′ / Kjaer 90+2
  • Ajax – Young Boys 3-0: Klassen 62´, Tadic 82′, Brobbey 90+3
  • Dynamo Kiev – Villarreal 0-2: Torres 30′, Albiol 52′
  • Slavia Prag – Rangers 1-1: Stanciu 7′ / Helander 36′
  • Roma – Shakhtar Donetsk 3-0: Pellegrini 23′, El Shaarawy 73′, Mancini 77′
  • Granada – Molde 2-0: Molina 26′, Soldado 75′
  • Olympiakos – Arsenal 1-3: El Arabi 58′ / Ödegaard 34′, Gabriel 79′, Elneny 85′
  • Tottenham – Dinamo Zagreb 2-0: Kane 24′ 70′

Notera Filip Helanders viktiga kvitteringsmål för skotska Rangers i bortamötet mot Slavia Prag, ett viktigt mål inför returen.