Speltips US Open

/US Open
US Open2019-04-01T23:33:32+02:00

US Open är en av världens största och anrikaste tennisturneringar. Alla de största stjärnorna deltar i turneringen som äger rum i närheten av Manhattan, New York. Under turneringens gång kan du på vår hemsida och i vår facebookgrupp ta del av flertalet speltips från denna fantastiska turnering.

Visa fler inlägg

Speltips för US Open

Speltips.se är en av landets största aktörer gällande speltips, både på vår hemsida och på Facebook. Vår ambition är att växa ytterligare och i samband med detta bredda vårt utbud gällande olika sporter. På hemsidan och i vår facebookgrupp kan du ta del av vassa rekare gällande tennis och då även en av de största turneringarna, US Open.

Turneringens popularitet

US Open är tillsammans med Wimbledon, Franska Öppna och Australiska Öppna en Grand Slam-turnering och därmed en av världens största och populäraste tennisturneringar. Alla de största stjärnorna är med, både på herr-och damsidan, vilket gör att intresset är enormt och antalet åskådare är stort. I Sverige är det Discovery Networks som äger sändningsrättigheterna till Grand Slam-turneringarna, vilket innebär att US Open går att se i Eurosports kanaler.

Turneringens historia

US Open är en mycket gammal och anrik turnering. De första nationella mästerskapen hölls 1881 på herrsidan och 1887 på damsidan. Platsen för turneringen har varierat genom historien och har varit olika beroende på om det varit herr/dam eller singel/dubbelturnering. Men från 1978 spelas US Open i Flushing Meadows, nära Manhattan i New York. Mesta mästare är Richard Sears, Bill Larned och Bill Tilden på herrsidan med 7 titlar och Molla Bjurstedt Mallory på damsidan med 8 titlar.

Så ser US Open ut idag

US Open är som tidigare nämnt en av de absolut största och anrikaste tennisturneringarna i världen med mycket hög status bland supportrar och spelare. Turneringen äger rum i Flushing Meadows nära Manhattan och centercourten Arthur Ashe Stadium har plats för 20 000 åskådare. Regerande mästare är på herrsidan spanjoren Rafael Nadal och på damsidan amerikanskan Sloane Stephens.

Vi använder cookies för ge dig en så bra användarupplevelse som möjligt. Du kan läsa vår cookie-policy här. Ok