Sverige har fått skridskofeber efter att Nils van der Poel fått ett ansikte utåt i svensk idrott. Nils har ett fantastiskt VM bakom sig med två guld och ett världsrekord.

Supersnackisen den senaste veckan Nils van der Poel har gått från klarhet till klarhet. Svensken tog ett par års paus från idrotten helt och hållet när han la fokus på annat i livet. Nu är han tillbaka och som han har gjort det. Efter några månader från comebacken har Nils van der Poel redan tagit två VM-guld och dessutom slagit världsrekordet på 10 000 meter. Nu är han ett av Sveriges hetaste idrottsnamn och framtiden ser väldigt ljus ut. Van der Poel tog världsrekordet från kanadensaren Graeme Fish. Senast en svensk vann skridsko-VM var 1976.

Kängan mot Fish

Efter två VM-guld på både 5 000 och 10 000 meter samt ett mycket imponerande världsrekord slängde Nils van der Poel ut sig en rejäl pik mot hans största rival, tidigare världsrekordhållaren, Graeme Fish. Segerintervjun efter världsrekordet gav oss en skön vinkel av svensken, som blandade glädje med kaxighet.

– Det känns som att vi verkligen fått ut det vi jobbat för. Vi är jättenöjda. Det har varit en fantastisk resa, sa van der Poel till svenska TV10 och avslutade med:

– Eat fish for dinner guys, sa svensken rakt in i kameran.

Den tidigare världsrekordhållaren stod över mästerskapet på grund av omständigheterna i världen med coronaviruset. Graeme Fish tyckte att van der Poel förtjänade rekordet och tog piken med en nypa salt samtidigt som han ser framemot att tävla mot svensken kommande säsong.