Ta del av Odds Vasaloppet hos oss på speltips.se! Vasaloppet är en höjdpunkt för alla skidälskare. Världens längsta långlopp går från Sälen till Mora och är tillgängligt för alla över 19 år. Nuförtiden är det också populärt att betta på Vasaloppet, oftast på vem som vinner loppet, men också om en viss person slutar på en viss placering, tex pallplatserna 1-3.

Odds på Vasaloppet erbjuds på många olika spelbolag det här året och kan vara en rolig idé om man skall följa loppet på nära håll, eller på tv där det sänds på SVT. Ta del av alla odds för Vasloppet hos oss!

Vasaloppet Historia

Vasaloppet är precis som det låter ägnat efter Gustav Vasa – och närmare bestämt den resa han gjorde. Givetvis tog han hjälp av skidor under denna färd. Den första tävlingen, Vasaloppet 1922, vann Ernst Alm och är historisk genom detta. Vasaloppet har blivit en svensk tradition och har från 136 anmälningar 1922 gått till 62951 anmälningar ifjol – under vasaloppets vintervecka. Intresset är enormt och i år räknar man med ännu en förbättring. 

Vasaloppet har en överlägsen herre vid namn Nils ‘’Mora-Nisse’’ Karlsson som vunnit Vasaloppet hela nio gånger. Den yngste vinnaren är faktiskt – tidigare nämnda – Ernst Alm, 22 år, som vann det första loppet 1922. Sedan dess har mängder med vinnare korats och idag domineras både Vasaloppet och skidsporten av andra länder, speciellt Norge – som i år har massvis med åkare i toppen av listorna på spelbolagens odds. Vasaloppets odds 2024, med vinnare i fokus hittar ni nedanför.

Trophy free icon Vasaloppet – Vinnarodds BETSSON  UNIBET 
Microphone free icon PETTER ELIASSEN
Microphone free icon EMIL PERSSON
Microphone free icon ERMIL VUKOEV
Microphone free icon OSKAR KARDIN
Microphone free icon ANDREAS NYGAARD
Microphone free icon TORD ASLE GJERDALEN
Microphone free icon STIAN HOELGAARD
Microphone free icon MORTEN PEDERSEN
Microphone free icon MARCUS JOHANSSON
Microphone free icon ANTON KARLSSON
Microphone free icon MAX NOVAK
Microphone free icon MAXIM VYLEGZHANIN
Microphone free icon ANDREAS HOLMBERG
Microphone free icon ARI LUUSUA
Microphone free icon KLAS NILSSON
Microphone free icon CHRIS JESPERSEN
Microphone free icon BOB IMPOLA
Microphone free icon KASPER STADAAS
Microphone free icon JOAR THELE
Microphone free icon TORGEIR SULEN HOVLAND
Microphone free icon ALEXIS JANNEROD
Podium Vasaloppet – Top 3 UNIBET 
Microphone free icon PETTER ELIASSEN
Microphone free icon ANDREAS NYGAARD 
Microphone free icon OSKAR KARDIN 
Microphone free icon STIAN HOELGAARD 
Microphone free icon EMIL PERSSON 
Microphone free icon ERMIL VOKUEV 
Microphone free icon MORTEN PEDERSEN 
Microphone free icon ARI LUUSUA 
Microphone free icon MAX NOVAK 
Microphone free icon MARCUS JOHANSSON 
Microphone free icon ANTON KARLSSON 

Spelbolag med odds på Vasaloppet

Unibet logo

Utan Omsättningskrav – Min Odds: 0

 • Stabilt spelbolag med svensk spellicens

 • Läs mer om Unibet

Betsson Odds Bonus

Omsättningskrav: 6x bonus – Min Odds 1.80

 • En gigant inom betting

 • Läs mer om Betsson

Regler och Villkor gäller | Bonus giltig i 60 dagar | +18 | Spela Ansvarsfullt | stodlinjen.se | spelpaus.se | Läs fullständiga regler och villkor här.

Vasaloppet Betting

Spelbolagen har siktet på Vasaloppet och erbjuder mycket fina odds inför Vasaloppet 2021. Odds på Vasaloppet finns att ta reda på redan en tid före start och favoriten just nu heter Petter Eliassen på herrsidan, som enligt Vasaloppets odds ser ut att ta över stafettpinnen efter herrarnas fjolårsvinnare John Kristian Dahl. 

Det är enkelt att ta reda på vilka som håller favoritskapet inför Vasaloppet 2021, både på herr- och damsidan. Man bör dock vara påläst och kunna sin sak om man skall betta på Vasaloppet, för att bland annat hitta det bästa oddset. Vi på Speltips.se samt andra experter ger våra tankar inför och det kan vara smart att ta reda på lite bakgrund innan man lägger ett spel. Dessutom domineras både favoritskapet och loppets tät av norrmän, därmed ännu viktigare att läsa på innan du better på Vasaloppet 2021. Odds i dagsläget (topp 3): 

 • Eliassen, Petter – 4.00
 • Nygaard, Andreas – 5.00
 • Kardin, Oskar – 7.00

Vårt tips till er som tänkt betta på Vasaloppet är alltså att kunna er sak – innan ni lägger ett spel. Att spela utan vetskap om saken är farligt, därmed rekommenderar vi starkt att ta reda på den bakgrund som finns om loppet och spelet i sig.

Odds vinnare Vasaloppet 2021

Vasaloppets kung heter Nils ‘’Mora-Nisse’’ Karlsson och har vunnit nio gånger. Nu deltar inte denna herre längre, men det finns en hel del nya skidåkare som slåss om den fina utmärkningen som vinnare av Vasaloppet. Här nedanför har vi Vasaloppets odds på vem som vinner loppet 2021:

 • Eliassen, Petter – 4.00
 • Nygaard, Andreas – 5.00
 • Gjerdalen, Tord Asle – 7.00
 • Kardin, Oskar – 7.00
 • Hoelgaard, Stian – 10.00
 • Persson, Emil – 10.00
 • Vokuev, Ermil – 10.00

Oddsen är hämtade från Unibet, som erbjuder odds på både herr- och damsidan.

Vem vinner Vasaloppet 2021

Vasaloppet 2021 är snart här och snacket går i fulla muggar om vem som vinner på herr- respektive damsidan. Norrmännen dominerar kraftigt, precis som ni såg ovanför och svenskarna får jobba i motvind på hemmaplan. Fjolårets vinnare är inte tippad bland de allra första, vilket innebär att chansen att vi får en ny segrare det här året är stor. Axla favoritskapet får Andreas Nygaard och Petter Eliassen göra, som båda har turats om att ha favoritskapet hos de olika spelbolagen och experterna i sig. Det är ingen skräll om någon av dessa vinner, då det är ett litet glapp till nästa utmanare i Vasaloppets odds bland spelbolagen. Betta på Vasaloppet 2021 och var påläst innan, här kan det bli en riktigt rysare nämligen. Odds på Vasaloppet och dess favoriter såg ni ovanför, när det gällde herrarna, men även damernas Vasalopp bjuder på några favoriter inför – såhär ser oddsen ut när det kommer till favoriterna på damsidan: 

 • Korsgren, Lina – 2.00
 • Bjørgen, Marit – 2.75
 • Dahl, Ida – 5.00
 • Johansson Norgren, Britta – 6.00
 • Fleten, Emelie – 10.00

Oddsen är hämtade hos Unibet, som erbjuder bra med odds på Vasaloppet 2021. På damsidan har vi några färre storfavoriter enligt spelbolagen och vi har två tydliga favoriter i Lina Korsgren och Marit Bjørgen. Kan det möjligtvis vara upplagt för en underdog på damsidan, det kan vara värt att läsa på och hitta din favorit i ledet. Oddsen kan man jämföra genom oss på Speltips.se.

Betta på Vasaloppet

Vi på speltips.se erbjuder en oddsjämförelse på Vasaloppet 2021. Detta för att göra uppgiften att hitta ditt spel enklare för dig, samt att du enkelt hittar det bästa oddset för ditt spel. Vi tittar givetvis på detta dagligen, då spelbolagens odds varierar från dag till dag, fram tills Vasaloppets start. Betta på Vasaloppet har blivit något vanligare genom åren, då detta växt fram som en svensk tradition som fler än bara skidintresserade följer när evenemanget går av stapeln. Det är en rekommendation att ständigt uppdatera sig själv via vår oddsjämförelse, för att hålla koll på oddsen.

Odds på Vasaloppet 2021 finns hos mängder av våra spelbolag där ute och det vanligaste spelet är såklart vem som vinner loppet, men det finns också andra spel, såsom placering 1-3 (pallplatserna) och mer därtill. Är det dags att slå rekordet i år, eller kommer rekordtiden på 3.38,41 stå sig? Det är en oerhörd bedrift att slå. Ta del av Vasaloppets odds här, eller på de olika spelbolagens utbud – jämför med oss på speltips.se.