Publicerad: 10 maj 2021 kl 23.00

Växjö avgjorde finalserien mot Rögle på hemmaplan under måndagskvällen. Laget bärgade sitt tredje SM-guld på sex år.

Växjö Lakers är svenska mästare efter att ha avgjort finalserien mot Rögle under måndagskvällen. Växjös guld betyder att klubben nu tagit tre guld på sex år, en enorm fin bedrift. Motståndet från Skåne har stått för en fantastisk säsong och tagit sig till sin första SM-final någonsin. Det räckte inte hela vägen, när Växjö kunde vinna finalserien med övertygande 4-1 i matcher. Sam Hallam fortsätter därmed imponera hos smålänningarna, som hade ett gäng mycket nöjda spelare med guldhjälmar efter slutsignal. Pontus Holmberg har spelat en stor roll i den här matchserien samt tidigare slutspelsronder.

Det har varit en lång säsong och det är så jävla skönt att stå här nu. Helt underbart, säger Pontus Holmberg till Sportbladet direkt efter succén.

Växjös fina svit

Växjö Lakers fortsätter sin storhetstid. Det tredje SM-guldet på sex säsonger är såklart en mycket godkänd svit. Växjö har nu tagit SM-guld 2015, 2018 och 2021 vilket betyder att den fina guldsviten fortsätter och framtiden ser onekligen ljus ut för Sam Hallams gäng. Matcherna var jämna men i slutändan och när man summerar finalserien så var Växjö det laget som var numret större. I den sista matchen var segern ett faktum tidigt och när Rögle tillslut tog ut målvakten för en sista forcering framåt, kunde istället Växjö sätta spiken i kistan flera gånger om. En spelare som varit med och vunnit samtliga guld de senaste åren är Rosén.

Helt fantastiskt, säger 33-åringen, som varit med på alla tre SM-guld.