Publicerad: 24 april 2021 kl 10.00

Vegas Golden Knights vann nattens möte mot San Jose Sharks och blev därmed första lag som är klart för vårens Stanley Cup-slutspel. Svensken blev målskytt i sin nya klubb.

Vegas Golden Knights leder den sammanfattade NHL-tabellen och i natt blev man klara för Stanley Cup-slutspelet efter 5-2 vinsten mot San Jose Sharks. Vegas är det första laget att avancera till slutspelet under nuvarande säsong och ser därmed ut att gå in som en av storfavoriterna. Laget lyckades ta in svensken Mattias Janmark under nyss stundande deadline för transfers och under matchen mot Erik Karlssons San Jose gjorde han sitt första mål. Det har varit en lyckad första tid för svensken i sin nya klubb med både avancemang till slutspel och nu även sitt första mål. Janmark bröt sin elva matchers långa måltorka i och med målet och tackade sin nya tränare efter matchen.

Jag har fått varje chans jag kan få för att hitta mitt spel. Tränarna har varit grymma. De spelar mig mer än vad jag hade kunnat hoppas på. Det har varit väldigt enkelt för mig, men den tuffa biten är att hålla det uppe och fortsätta att bli bättre, säger Janmark

Då spelas slutspelet

Stanley Cup-slutspelet har fått in sitt första lag i leken. Vårens slutspel skall strax forma sig och det är återigen dags att kora årets bästa lag i världens bästa ishockeyliga. Grundserien blev något kortare och trots att det återstår 10 omgångar och flertalet poäng att spela om har det första laget säkrat sin plats. NHL-säsongen har varit speciell med tanke på omständigheterna, men NHL har tagit fram en lösning för att säsongen skall spelas klart på bästa vis.

Slutspelet kommer innehålla 16 lag från grundserien vars slutspelsmatcher spelas i bäst av sju matcher. Man förväntas dock gå tillbaka till den vanliga mallen för både grundserien och slutspelet i NHL redan nästa säsong. Årets grundserie är tänkt av avslutas den 8 maj, för att sedan gå vidare med slutspelet.