Allsvenskan 2020 närmar sig, men framöver ser det annorlunda när det gäller TV-sändningarna. Från och med 1:a januari detta nyinvigda år, tog Discovery nämligen över TV-rättigheterna för Svensk Fotboll.

Det var alltså för 2 dagar sedan som detta blev officiellt. Discovery tar över TV-rättigheterna för Svensk Fotboll, det vill säga både allsvenskan och superettan. Deras väntan är äntligen över, de har sedan lång tid tillbaka längtat efter att få rättigheterna för svensk elitfotboll. Målet med det hela är inte så avskalat som man kan tro, faktum är att Discovery överlag vill gräva ned sig i svensk fotboll. Detta ska de göra, utöver att sända matcherna, genom att även visa och berätta historierna utanför fotbollsplanen. De kommer bekanta sig med supportrar, bevaka statistik och ha massa kameror uppsatta vid planen, för att omfamna hela fotbollssverige. Detta har de fått beviljat fram till och med år 2025 till att börja med.

Så här mycket kostar det

Discovery har även gått ut med vad priset för ett abonnemang kommer att kosta. Binder du dig på minst ett år, blir kostnaden 299 kr/månad. Väljer du istället att ta det månadsvis utan bindningstid, blir kostnaden 349 kr/månad. Då kommer du alltså kunna se alla 480 matcher på Discoverys kanal Dplay. Några utvalda utav de matcherna, ca 30 st, kommer även sändas på Kanal 9 och 5.