Sverige fortsätter både överraska och imponera i Pokljuka där VM utspelar sig just nu. Martin Ponsilouma tog guld i sprinten under skidskytte-VM under fredagen.

Sveriges VM-succé fortsätter och Martin Ponsilouma har följt upp det otroligt sköna bronset för några dagar sedan. Ponsilouma sköt fullt i sprinten för herrarna under fredagen vilket skulle bädda för Sveriges första VM-guld på herrsidan sedan 1958. Svensken stod för sitt bästa lopp i karriären och det fanns inga tecken på att han snittat två bom per tävling i världscupen den här säsongen. Nu har Sverige tagit två medaljer under sina två första tävlingar och det är en rejäl succé redan nu. Guldet för Ponsilouma kom överraskande och det var en glad svensk efteråt.

Helt fantastiskt. Jag har haft en bra känsla i dag, jag försökte öppna offensivt. Skyttet i dag var riktigt bra, jag tänkte ingenting, det bara fungerade, säger han.

Svenskarna firar medaljerna med tårta

Sverige har tagit nästa medalj och avslöjar nu att man äter tårta för att fira varje VM-medalj. Tårtbiten efter bronset i mixedstafetten var knappt uppäten när Martin Ponsilouma fixade VM-guld i herrarnas sprint bara någon dag senare. Starten på detta mästerskap har varit helt fantastiskt och ännu har tävlingarna bara börjat för svenskarna. Nu väntar damernas sprint under lördagen där Hanna Öberg finns med bland andra svenskar.

Tiderna att hålla koll på i helgen:

13 februari, 14:30: Sprint, damer

14 februari, 13:55 & 15:30: Jaktstart, damer & jaktstart, herrar